Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:29, 29 cze 2014

Do góry
Zaglądamy Loczku w oczekiwaniu
Mój wymarzony ogród 22:25, 28 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Muszę dopytac o pomidory - gdzie mają liście? wyszstko wyrwałaś? nie chorują Ci?,

ps. Toszka zajrzyj proszę i poradź https://www.ogrodowisko.pl/watek/845-choroby-i-szkodniki-buka?page=6#post_0

liście obrywam żeby krzaczek się na nie nie wysilał, tylko żeby pracował nad owockami
krzaczki od tego nie chorują ale trzeba to robić sekatorkiem (mniejsze obrażenia)i w słoneczny dzień żeby jakieś grzybki się nie przyczepiły niechcący
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:13, 28 cze 2014

Do góry
Eda........mój syn bardzo wyważony chłopak, nie wiem w kogo się wdał

Łukasz.....wow, jaki avatar! niestety nazwy NN, kupowane z hodowli w Olsztynie

Danusia.....deszcz ratuje, dziś chyba znowu deszcz, ale cieszy mnie to liliowce tak nie równo jakoś w tym roku, chyba że za rzadko na ogród zaglądam

ale kwitną

malkul.........Gosia, zimą będą kolejne nasiona, upomnij się i siej od razu do gruntu w maju, jest gwarancja sukcesu
siewka kwitnie

Marzenko........wow, raz na 20 lat, to nieźle

róża Cathedral;

Polinko.....mam, jakby co, dla ciebiedziś chyba znowu lunie

Gosiu/ciociu.........chyba jak wszyscy ostatnio mam nadzieję, ze po wojażach nie rozwalisz swojego ogrodu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:34, 27 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenko posumowanie forum to cieniutko wypadnie albowiem od czasu gdy moje ogrodniczkowanie przestało być li tylko on-line przygodą i przeszłam do norania w ziemi (bezpośrednio bądź pośrednio acz z zaangażowaniem ) ... podejrzewam się o niedoczytanie ...

coś tam jednak sie wie ...

z racji wykonywanego zawodu zacznę epidemiologicznie ...

forum okresowo opanowane jest infekcjami o mniejszym lub większym nasileniu ... z reguły przechodzą one samoistnie ... jednak w dość kuriozalny sposób ... nikt bowiem nie stosuje wobec nich leczenia ... a już na bank nikt nie widzi potrzeby zapobiegania ... wprost przeciwnie !!! ... z entuzjazmem i naiwnością dziecka oddajemy się bakcylom i poprzez udomowienie "wroga" opanowujemy sytuację ...

jeszcze tydzień temu fszyscy kupowali tojeść purpurową i tojeści w tym kraju do kupienia ... już nie ma !!! ... (ostatnie chyba egzemplarze ... wirusa chelsea (w tym szaleństwie jakimś cudem przeoczone) zlokalizowała w stolycy Ana i w cenie purpurowego złota nabyła ... za to w ogrodach ogrodowiska modne ogrodniczki lansują tę piękność w obłokach stipy ... trzeba przyznać Dior by się nie powstydził ... urzeka u Madżen, Any, Marty- Zielonej, Małej Mi, Enyi ... jak ktoś wie o innych ośrodkach wirusa uprasza się o doniesienie ...

skoro tojeść jakieś "fariatki" całą wykupiły a w zdrowiu żyć nudno nowa stara choroba wróciła ... i ogrodniczki albo pierwszy raz albo powtórny i powtórny zapadają jedna po drugiej na różyczkę ...
chyba swoim opętaniem poprzez piękno róży zwanej potocznie Leosiem wpisałam się dość mocno w epidemię ... Noemi już Larisa nie wystarcza ... Madżen idzie w purpurę ... (z ostatniej chwili - po tym jak 3 ostatnie ! róże zaistniały na szlaku kurierskim obiecująca kwarantannę Madżen zakupiła organoleptycznie red Leo i towarzyszki )
Aga z kwadratowego też nie pomaga ... sami zobaczcie
Gabisia powróciła z Sardynii - przytomnie z małym Generałem - i bez najmniejszej próby walki oddała się różanej zarazie ... co więcej tyle materiału zakaźnego wynorała w necie (jakby kilkadziesiąt artykułów rodzimych zapasów to było mało ), że aktualnie żadna szanująca się ogrodniczka nie śpi ... piekne SOM róże ... ogrodniczki chodzą z oczami w mózgu po ślepianiu nocą w monitor ...

na tych dwóch największych chyba infekcjach poprzestanę bo późno się robi ... a jak wiemy wiele ich tu mamy ...
przechodzimy przez kolejne ... analizujemy ... wyciągamy wnioski ... szkoła ogrodniczkowania ot po prostu
chyba istnieje tendencja do wkopywania w formalne ramy coraz większej ilości kolorowych bylin ... i nie wiem czy ta zaraza chelsea czy Małej Mi ...

nie mogę nie wspomnieć o grabach na forum wrócił Kwiatuszek !!! ... z grabami ... paradnie się teraz wchodzi do Moni ... a jak się odpoczywa to się dowiemy ... radzę zaglądać ... ja jak zwykle się pogapiłam ...

ogrodniczki dbają o ogrody i zapełniają je kolejnymi kfiatkami ... ale ogrody ogrodami ważni są ludzie ... ostatni weekend to masa emocji ... wiele spotkań ... mnóstwo endorfin ...

my w tej lawendzie to my u Małej Mi ...
co tu mówić ... zdjęcia mówią same za siebie ... coś tam pijana jeszcze we wrażenia po spotkaniu opisałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/4682-pierwszy-dzien-lata-u-malej-mi-czerwiec-2014?page=6
upiłam się emocjami ... zapachami ... smakami i kolorami ... i bardzo byłam zaskoczona, że ja widziałam ten ogród "gdy mało co kwitnie" ... Mała ty kokietką ??? ... noż już w nic na tym świecie wierzyć nie można ... no choć w sumie to co tam kwitnie ... kilka makro różanek ? ... wzgórze lawendy ... pola przetaczników ... łany firletek ... miałam się streszczać to dalej proponuje na zdjęciach zobaczyć ...

Pszczółka i Bogdzia siem urlopowały uffff ... bo by człowiek nie ogarnął ...

Irenka - Milka witała lato w przepięknych ogrodach ... poczytałam ... i zobaczyłam najpiękniejszy krzak New Dawn !!! https://www.ogrodowisko.pl/watek/813-ogrod-zapachow-u-jasi?page=141
przyczepiłam do Irenki i Waligóry i powiem Wam ... ogród Weroniki sami wiecie bajkowy świat https://www.ogrodowisko.pl/watek/1372-bajkowy-ogrod-weroniki?page=259 ... a jak już nasza Milka wróciła do domku to pokazała wiele letnich smaczków ... kwitnąca już werbena to czad ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=2052

usmiechnięta grupka spotkała się w przepięknym ogrodzie Anitki ... https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=744 ... jak im nie zazdrościć ? ... Enya pozdrawiam ...

poza tym ... ci co się nie szwędali pracowali ... pucowali ... upiekniali

Anulka (tak freszcie siem nam odnalazła) jak tylko skończyła uprzejmie mi dedykowaną (sorki prywata malutka) skarpetę ... z tego co wiem modzi lekko lesną aranżację w donicy i ma nową rabatę ... oczywista oczywistość stipa i róża ... no ta stipa to rozkłada na łopatki ... Anula nie gub się nam więcej ...

Malkul trawnik robi ... jak wyjdzie jak reszta to będziemy mieć wzorcowy trawnik ... bez kokoszenia ... klasa sama w sobie ... Gośka ja błagam weź mi wytłumacz jakim cudem się opanowujesz !!!??? ... a wiecie co najgorsze ... najgorsze, że Gośka ma łan jeżówek ... jezówki potfffór sformalizował ... ja kapituluje ...

Marta - Zielona ... łga z tą zielenią bo przedogródek trawką i szałwią obezwładnia ... a Robaczek wniósł tam róże i chyba będzie ich więcej ... Marta cudnie

Kasia ... moja Ka1sia ... warzywniczek idealny https://www.ogrodowisko.pl/watek/2419-wszystko-o-czym-marzysz?page=241... wojsko donic z pomidorkami ... wojsko dosłownie ... za nimi kartofle w workach ... sałaty i inne takie w skrzyniach ... rabaty kipiące roślinkami ... i ta nerka ... a ja tego nie widziałam !!! ... no foch ...

Sebek chyba już fszystko pozdawał ...

więcej innym razom ... czasami wypada się wyspać ...
linki umieściłam te, które miałam na pasku ... nie wszystkie miałam ... proszę o wyrozumiałość ... ... to bardzo subiektywny skrót ... i nawet nie objął wszystkiego co oczy widziały ... ale chyba już sama za tym co tu się widzi nie zdanżam ...

Iza, uwielbiam te Twoje lekkie niczym żdźbło stipy pióro Zarażasz entuzjazmem i radością. Masz super osobowość I jak tu Cię nie kochać

Buziaki wieczorne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:51, 27 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
I buk zlatia mi coś zachorował, zakładam że to grzyb i zrobiłam oprysk topsinem

Nie wiem zupełnie Gosieńko co mu może dolegać, zwłaszcza, że to młode liście.
Nie wiem ile u ciebie rośnie, bo to wygląda trochę jak problemy z przewodzeniem. Może zalany po deszczach? A może najzwyczajniej przypaliło go słonce... bezowocnie przekopałam internet i stąd tak wiele " może"
Zapytaj Danusię (na priva -szybciej zauważy pytanie), bo chyba miała złotego buka
Ogród do kwadratu 21:50, 27 cze 2014

Do góry
Gosiu-Malkul... dzięki za radę, też tak zrobię. Skończyłam już robotę , ale fotki będą później.

Pszczółko - bardzo lubię trzcinnik za pokrój... będę miała armię przy bramie

Ozz... tak pieszczotliwie po polsku nazwałam trzcinnik Karl Foerster

Alicjo - mój winobluszcz nie jest gęsto zarośnięty... niestety...
Ogrodniczek - pętliczek ..... 17:01, 27 cze 2014

Do góry
Napisz jeszcze jakie wymiary ma to palenisko
Ogrodniczek - pętliczek ..... 17:00, 27 cze 2014

Do góry
może jakaś sesleria
ps. dzięki za fotki, kradnę pomysła też takie u nas będzie
Ogród do kwadratu 14:50, 27 cze 2014

Do góry
Ja obcięłam zeszłego sezonu same kłoasy aby nei kwitły i nei wysilały się. tak mi Surowiński Mariusz przykazał. Pokaż foto jak skończysz
Ogrodniczek - pętliczek ..... 13:35, 27 cze 2014

Do góry
palenisko i inne

Gosiu Malkul obcykane z każdej strony jak prosiłaś

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 10:58, 27 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
co będziesz sadziła?
ps. jak serial to serial

na tej pierwszej rabacie przed domem ambrowiec gumball, żywopłot z cisa, wrzosy/wrzośce i trawy + na żwirku 3x filifera aurea nana

a serial to w moim przypadku będzie chyba brazylijski
Z miłości do bukszpanów... 08:53, 27 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Co to za sztuka na rabacie?

ps. to zaszczyt dla mnie że mam rolę

Sztuka to jakaś rzeźba-w zamyśle miała być podporą dla róży, (której jeszcze nie kupiłam). Zabawne bo mój mąż zareagował tak samo i w odwecie kupił sobie krasnala.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 05:03, 27 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Alicjo-pomiędzy będzie najprościej i najmniej czyli trawnik tylko.
[b]

czyli jak w kwadratowym ślicznie! Tez chcę taka ścieżkę ale wszystko krok po kroczku buziam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:45, 26 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Sumak wygląda kiepsko ale jestem dobre mysli

Ja cały czas w niego wierzę. No musi się pozbierać

Ścieżka wyszła bosko

BUZIAKI
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:03, 26 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Odpowiadam zbiorowo:
- to krawężniki betonowe 100cmx20cmx6cm odwrócone na „płask”
- odległość pomiędzy nimi to 20cm

A dziś w nocy jakaś masakra, wstaję rano a tu za oknem ogród pogrążony w chaosie
Podtopiony, drzewa pokrzywione razem z palikami pionizującymi, trzcinnik lezy na płasnko an ziemi, kłosownica, rozwalona , pokładła sie na boki.

chcialam wyjść popatrzeć ale jest tak grząsko że wpadłam po łydki w błocisko

I jak tu żyć?!

Kochana jak dasz rade, wyjdź do trzcinnikówi je podnieś, otrzep z wody, to będzie im lżej i może się podniosa. U mnie to zwykle działa po ulewach.
Z kłosownica zrobiłabym to samo- tzn otzrepać, może się weźmie do kupy, byleby jej ulżyć ciężaru.
Przykro mi..... mam nadzieję że to tylko chwila i wszystko wróci do normy.

Widok na krawężniki cudny
Miejsko & sielsko 20:22, 26 cze 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ewa ten bronze to chyab od małego jest brązowy
ps. jestem na tym samym etapie co Ozz

już nie wiem czy od małego czy nie ale mój to zielony z końcówkami wpadający w pomarańcz ... myślałam, że z "wiekiem" nabierze rudości i doopa a żyłam w takiej błogiej nieświadomości.
Miejsko & sielsko 20:07, 26 cze 2014

Do góry
Ewa ten bronze to chyab od małego jest brązowy
ps. jestem na tym samym etapie co Ozz
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 20:06, 26 cze 2014

Do góry
co będziesz sadziła?
ps. jak serial to serial
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:02, 26 cze 2014

Do góry
Alicjo-pomiędzy będzie najprościej i najmniej czyli trawnik tylko.

Polinko, Kamilu
- CMOK,dzięki że zadlądacie i kibicujecie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:01, 26 cze 2014

Do góry
Mirela-znam twoją trawę, zna je moje oko, moje stopy i dłonie ale najważeniejsze to że zna je oko i stopa mojego mężą,i i uwierz mi że jakbysmy taka mieli to by anm się mordy cieszył
ps. zapomniałam ci powiedzieć że mój mąż zachorował na Waszego psa hahahahaha
czujesz blusa!!

Ogórd- nawet nie patrzę wolę się nie załamywać, odrwacam wzrok, nie jestem jeszcze gotowa na to, nie myślę co zrobię... jeszcze nie

Beatko-tak to te ulewy paskudne tak go zalatwiły

Jagoda-nam wyszło 97 sztuk chyab , bo ścieżka idzie przez cały ogród aż do warzywnika i odbiaj na aras i altano-ognisko.

Olus
- u kurcze to jak mąż będzie robił to mu wspołczuję, pod takim okiem takiej pedantki, łatwo mu nie będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies