Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Nebel 07:08, 29 lis 2018

Do góry

Fantastyczna rabata Czy to rozplenica wschodnia, pozdrawiam Ewo
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:04, 29 lis 2018

Do góry
daszum napisał(a)
Witaj Irenko,
czy masz nadal różę Angela? Jakie ma ona u Ciebie wymiary? Chcę ją posadzić za hortensjami Polar Bear i nie wiem czy nie będzie za niska ( ma stanowić dla nich tło).

Hejka Danusiu
Mam tę różę od 2011 r., jest to doskonały wybór, pachnie, kwitnie na okrągło, nie choruje, dobrze znosi zacienienie.
Jeśli chodzi o wielkość, wszystko zależy od Ciebie, jak ją będziesz ciąć, krócej czy dłużej, na pewno sprawdzi się w połączeniu z tą hortensją, polecam
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:56, 29 lis 2018

Do góry
nebel napisał(a)
Jesienne słońce i z tym związany klimat. Bardzo mi się podobają.

Pozdrawiam
ewa

Ewo dziękuje i miło, że zaglądasz

zapowiedź kwitnienia wiosną, pąki kwiatowe na paulowni i...owocniki, ciekawa jestem czy znajdę jakieś siewki?
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:53, 29 lis 2018

Do góry
Rumianka napisał(a)
Pomimo rewolucji "gałęziowej" nadal Twój ogród żyje pięknymi kolorami. Jesień zawsze tu taka ładna, pewnie z uwagi na różnorodność gatunków...Pozdrawiam Irenko.

Rumianko bardzo dziękuję
W końcu nie narzekam, kilka lat wstecz było już byle jako od września, teraz ogród nie smuci jesienią i zimą, no ale też aura nam się zmieniła.
ściskam

hakone Beni Kaze, dopiero wczoraj zobaczyłam, że ciut kolor zmienia, ale absolutnie na czerwono się nie wybarwiła
mam 3 kępy, 2-letnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:40, 29 lis 2018

Do góry

Irenko widzę,że troszkę śniegu miałaś .
Ale ogród jeszcze ładny,Jeszcze jesienny.
Piękne te trawy.
Nie wiem czemu one mi się wcześniej nie podobały
A teraz napatrzeć się na nie nie mogę.
Tylko u mnie takich widoków niestety nie mam.

pozdrowki zostawiam

Aniu raz miałam
Trawy nie wiążę, bo jakoś lepiej mi się tak podoba, a jak śnieg napada, to może w chochoły skręcę
Sadź trawy, mało z nimi pracy, a cieszą od lipca do wiosny
buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:34, 29 lis 2018

Do góry
Rosa napisał(a)

Super zdjęcie.
Cieszę się, że znów jesteś .

Ewo dziękuję miło i Ciebie widzieć
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:26, 29 lis 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Irciu, ale prześwietliłaś ogród, w nowym sezonie wszystko dostanie słońca i widoczki będą bardziej świetliste. Mnie to czeka na wiosnę, bardzo ciemno mam w ogrodzie i kwitnienia niebyt obfite. Już mam spisane co i kiedy będziemy podcinać. A z tyłu do wycinki idzie 5 jesionów i krzywa akacja, zgłosiłam w urzędzie. Chcemy zrobić szklarnię i prawdziwy warzywnik, a w cieniu to bez sensu...
Buziaki i ciepło tulę

Danusiu, jak pisałam wcześniej, to robota głównie po to, aby nie było roboty, słońca nie brakowało
To wielkie plany i potężne wyzwania, kibicuję bardzo. Ja na razie warzywniak mam tylko w planie, idę powoli z robótkami, po kolei i cieszę się, że co rok coś się uda zrobić, buziaki

cisy w donicy od 7 lat, stale podcinane, nieokrywane i formowane, mają się dobrze
a liliowce Stella nadal kwitną, w tym roku na okrągło kwitły
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:20, 29 lis 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja to w głowę zachodzę jak ten podnośnik tam wjechał.

Sylwia, wjechał na posesję sąsiada, on ma tam pusto i wielki ogród, jak mój, więc pod sam mur od tamtej strony podjechali i cięli. A sosny to już z drabiny i gimnastyka alpinistyczna
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:00, 29 lis 2018

Do góry

Bo na Twojej ziemi wszystko jak na drożdżach przyrastaTakiego tłustego czarnoziemu to ja jeszcze u nikogo nie widziałam jak u Ciebie.

Faktycznie na ziemię nie mogę narzekać, ale jak są upały, to dorosłe towarzystwo wodę ciągnie i inne cierpią
Ranczo Szmaragdowa Dolina 05:58, 29 lis 2018

Do góry

Fajne zdjęcie

Ptaszki w ogrodzie to wielka radocha i pożytek.

Miłkowo - sezon 2016-2022 05:56, 29 lis 2018

Do góry
oliwka napisał(a)

Hej Irenko,u mnie wypadło dokładnie 30% w sezonie. Zobaczymy co będzie na wiosnę. Ja ich nie cięłam w sezonie- bałam się. Może to byl błąd. Proszę napisz mi kiedy najwcześniej na wiosnę mogę zacząć przycinanie.
pozdrawiam

Czyli też, dobrze, że reszta żyje. Na wszelki wypadek wiosną zrób oprysk Decisem.
Nie, to nie błąd. Jak minie groźba mrozów, czyli myślę, że w marcu, pod koniec możesz je już wyrównać, potem zobaczysz ile przyrosną i co jakiś czas, końcówki skracaj, szybciej się zagęści, albo czekać do lipca i wtedy znowu ciąć. Stare okazy tnę 2 razy w roku, te nowe co jakiś czas podcinam, tak samo z tymi co formuję jakieś figury. Buziaki, nie zapracuj się, choć sama mam też mało czasu.

Miłkowo - sezon 2016-2022 05:51, 29 lis 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Irenko, piękny listopadowy ogród.

Madziu dzięki powiem, że i mnie się podoba, nawet teraz, jak już buro i ciemnawo bywabuziaki
pora na wycinanie rozchodników, nie lubię tego wiosną robić, bo są oślizgłe

Miłkowo - sezon 2016-2022 05:44, 29 lis 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Tak to z drzewami jest że po latach trzeba je albo podciąć albo wyciąć U mnie też musiałam ściąć górę bo się bałam że i wiatr je wyrwie , Hakonki masz śliczne . Fajnie że już jesteś Buziaki

Halinko, my regularnie od 20 lat podcinamy, aż doszliśmy do punktu, że nie jesteśmy w stanie sami to zrobić
Dzięki za pochwały i odwiedziny, buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:41, 29 lis 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Irenko, witam Cię po dłuższej przerwie...pamiętaj my nigdy nie zapominamy
o Tobie, zawsze zaglądam nawet cichaczem

Zachwycam się hakonkami...u siebie też posadziłam w kolejnej trzeciej miejscówce...może tu im spasuje i zaczną rosnąć

Sosny wysoko podkrzesałaś, pięknie ogród prześwietlony, prawdziwe prace na wysokościach u Was....skończyliście?.....Zima będzie przyjemniejsza...ogród masz piękny...czy miałaś już śniegową aurę?

Aganiu, jak miło
Hakonki w początkowym okresie wymagają podlewania, dojrzałe sobie radzą bez problemu. Fajna trawa, bo przez cały sezon pokazuje różne oblicza, aktualne jest pomarańczowe i stoi jakby na baczność, nie spływa kaskadowo, jak w we wcześniejszych miesiącach.
Tak, sosny, klon, wiąz, bardzo wysoko, jeszcze nie koniec, jutro znowu jest ekipa i wróci jeszcze wiosną, trochę tych drzew mam, nawet dla specjalistów i do tego 4 robi, robota nie do przerobienia, no i dzień krótki.
Śnieg miałam raz, teraz nie ma śladu, pogoda nawet nawet, to jeszcze czyszczę ogród, wiosną będzie więcej luzu, bo tylko trawy, hortensje i plewienie, ewentualnie przesadzanie, nie skończyłam. No i trawnik do regeneracji, psy jak krety mi go niszczą. Buziaki

Miłkowo - sezon 2016-2022 05:34, 29 lis 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Irenko, cudny ten trawiasty ten twój ogród
rudbekia od Danusi śliczna.Tasą samą kupiłam i mi padła.
dalia z Niemiec też wyjatkowa, ciemna. mało spotykana, piękna
pozdrowki zostawiam ;0

Aniu dziękuję, nawet nieźle w ogrodzie po tylu zmianach
Ciekawa jestem czy ta rudbekia u mnie przetrwa, ma bardzo ciemny kolor, nieźle trzeba główkować, z czym ją połączyć.
A dalie z ciemnymi liśćmi uwielbiam, zwłaszcza tę czerwoną, bo do tego ma ślicznie powycinane liście. W tym miejscu w tym roku niezbyt się sprawdziły, nie wiem, gdzie je w nowym sezonie posadzę, dumam...buziaki

a te zwykłe rudbekie to żelazne rośliny, miałam je wyeksmitować, ale jednak ciut zostawiłam...
Za drzwiami do ogrodu... 01:01, 29 lis 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, no, nie wytrzymam, znów coś cudnego zrobiłaś
A ja się pochwaliłam swoim " dziełem "
Ciemierniki nawet już mam dla Ciebie, na wszelki wypadek zrobiłam więcej sadzonek.
Mam więc czym się zrewanżować za koleusy.
Wasze ozdoby poddały mi nietypowy pomysł: robię zdjęcia z ekranu i wstawiam w osobny folder. I mogę stale je oglądać
Tak też robię z podobającymi mi się kompozycjami roślin, nie muszę nic zapisywać

Też mam taka ściągawkę zdjęciową w telefonie
Byłam obejrzeć Twoja choineczkę ,jest ładniutka. Co minka taka smutna?Fajne są też takie choinki owijane zwykłym sznurkiem,albo sweterkowe ,czy z białego kożuszka.
Ja któregoś roku ubrałam w sweterkową kamizelkę z kieszonkami-doniczkę w której stała choinka
Za drzwiami do ogrodu... 00:48, 29 lis 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Choineczka bardzo oryginalna. Na pewno na święta coś pięknego wymyślisz Ja też pracuję, ale na ozdoby zawsze znajdę czas

Może coś w ostatniej chwili wymodzę, myślę o czymś bardzo naturalnym, ale bez błyskotek pewnie się nie obędę, bo ja na nie -sroczka jestem...

A któregoś roku takim kwiatkiem "świerk mi zakwitł" na święta.
Za drzwiami do ogrodu... 00:24, 29 lis 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Dzień dobry Aniu
Dawno byłam w odwiedzinach przepięknie się u Ciebie dzieje :
Pozdrawiam cieplutko

Witam,witam BogusiuCieszę się, że zaglądasz czasem
Ogrodowiskowi ludzie ciągle coś działają, mobilizują,inspirują to i ja się nakręcam I tak ...dzięki Przemkowi będę mieć trochę wiosny w doniczkach,dzięki Kasi -donice , które wydawały się być nierealne,dzięki jednej Danusi kiełkujący pomysł na bylinowo -trawiastą rabatę,a dzięki drugiej Danusi mam nadzieję na pyszne orzechowe ciasteczka na Święta ...i tak można by wymieniać bez końca Więc będzie się dalej działo ...aby zdrówko dopisywało!
U Ciebie pewnie też się dzieje...więc spełniania się marzeń życzę!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies