Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:47, 30 gru 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Dorotko, wspaniałego 2019 Roku życzę

Dziękuję Wacławie i nawzajem.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:44, 30 gru 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko podziwiam twój makowiec.
zdole masz łapki i to wszechstronnie
Aniu dziękuję ślicznie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:43, 30 gru 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dorotko kochana! Cudne dekoracje! Dodatkowo chylę czoła jeszcze raz przed tak misternym zdobieniem pierniczków

Nie zdążyłam przed świętami złożyć Ci życzeń więc czynię to teraz - oby nadchodzący Nowy Rok był dobrym rokiem!
Dziękuję ślicznie za życzenia i również odwzajemniam W tym roku upiekłam bardzo dużo pierników w przeróżnej oprawie. Bardzo dużo rozdałam, ale jeszcze dużo mam u siebie jako świąteczne dekoracje.

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:34, 30 gru 2018

Do góry
Agatko - dziękuję za pochwały już dawno marzył mi się czerwony wystrój na święta chociaż w jednym pokoju.

Małgorzata - obecnie u nas pada deszcz i krety zawzięcie pracują. Jak tak dalej pójdzie to zniszczą mi cały trawnik przed domem. Makowiec jako pierwszy poszedł pod nóż i pierwszy zniknął. Za życzenia bardzo dziękuję i nawzajem.

Anitko - cieszę się, że spodobała Ci się moja piernikowa wioska. W ubiegłym roku mierzyłam czas wykonania takiej największej chaty z zagospodarowaniem podwórka wokół niej. To praca na 6 godzin 1 domek. W tm roku też zrobiłam tą dużą chatę i 3 mniejsze jednakowe. Praca szła szybciej, ale to i tak bardzo pracochłonne zajęcie.

Basia 8 - Dziękuję, Fajnie że mnie odwiedziłaś i że spodobało Ci się u mnie.

Wacławie - gdyby mój em zrobił makowiec też by mi na pewno smakował, więc wierzę, że Twój był przepyszny. Mojego też już nie ma.

Ewa 777 Dziękuję za tak miłe pochwały. Ja lubię takie ręczne robótki i zawsze jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Jak lepię chatki to się złoszczę, że coś mi tam nie spasowało. Bo czasem ciasto się rozciągnie, czasem urośnie i mówię sobie to ostatni raz kleję. Później złość mija i jak dostaje się tyle miłych słów to dla mnie spora radość. Śnieg szybko stopniał, ale jak był to widoki były przepiękne. Za życzenia ślicznie dziękuję i życzę szczęśliwego Nowego Roku.

Basia 3012 - cieszę się, że makowiec Ci smakował. Byłam ciekawa czy Ci wyszedł. Na drugi raz zrób z tym ciastem, w tym duecie jest na prawdę pyszny.

Asiak - dziękuję, bardzo mi miło.

Milka - ja lubię wyzwania, ale takie, które nie wymagają wysiłku fizycznego. Robienie dekoracji to coś co lubię robić, a te święta zwykle są wszędzie kolorowe i wystrojone.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:49, 30 gru 2018

Do góry
Jakby mi tak padły krzewuszki po zimie to zostawię tu ich ślad.
Nana purpurea - stara sprawdzona krzewuszka.

Red prince - szybko rośnie i kwitnie obficie i bardzo długo.

All summer red - czerwona, mała kulka, zgodnie z nazwą kwitnie całe lato.

Olympiade - nie będę się powtarzać, że to moja ulubiona mimo że najmłodsza .

Ptasi gaj 21:47, 30 gru 2018

Do góry
D. C
Fota najwyższej i najstarszej po prawej pień kora ma takie długie pasy wzdłuż pnia są też pekniecia. I może dlatego koty lubią taki pien.

Mają taką kore jest mokra dzisiaj padało.

Ta trochę mniejsza obydwie przemarzly po przycięciu zgęstniała. W tym miejscu jest wąsko i nie mogłam zrobić dobrej foty
Po lewej fota lawsona który bardzo dobrze rośnie ledwo zipal 4 lata temu

Moja bajka 21:40, 30 gru 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
Kasiu, wspaniałego 2019 Roku życzę

Dziękuję Wacuś, dla Was też spełnienia marzeń życzę.
Ja mam Ogrodowiskowy urlop i właśnie relaksuję się nieco

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:35, 30 gru 2018

Do góry
Uff! I znów będziemy o rok starsi !!!!

Z okazji nadchodzącego Nowego Roku 2019 życzę wszystkim przyjaciołom z Ogrodowisko, znajomym i nieznajomym odwiedzającym mój wątek udanego, pomyślnego Nowego Roku. Niech dobre zdrowie i dobry humor nas nie opuszcza, niech realizują się wszystkie zamierzenia ale co najważniejsze niech wciąż w naszych głowach rodzą się kolejne nowe plany i cele, bo tylko wtedy osiąga się szczęście jeśli wciąż chce nam się marzyć.
Życzmy sobie pokoju i spokoju na świecie i u nas w kraju, przyjaźni i życzliwości wokół, choć tu na tym forum jest obu tych uczuć pod dostatkiem, życzmy sobie udanego roku ogrodowo i pogodowo a dodatkowo jeszcze udanej, wesołej zabawy sylwestrowej

Za drzwiami do ogrodu... 21:11, 30 gru 2018

Do góry
Niektóre krokusy wystrzeliły do góry...

Hiacynty też...

i żonkile te co płycej posadzone jakoś...
Za drzwiami do ogrodu... 20:53, 30 gru 2018

Do góry
Ja jeszcze nie bardzo myślę o przyszłym sezonie w ogrodzie.To znaczy nie robię szczegółowych planów.Wiem że czeka nas przygotowanie podłoża pod trawnik i podłączenie nawodnienia,przenoszenie warzywnika i ziołownika oraz zasadzenie rabaty bylinowo trawiastej .I jeszcze zmiany w rabacie pod grillem.Ale jak dokładnie to wszystko ma wyglądać ,co gdzie posadzę, nie mam na razie pojęcia.Mam nadzieję że do wiosny jeszcze coś wymyślę...albo pójdę na żywioł jak zwykle
Tymczasem wyszłam dzisiaj na ogród pooddychać świeżym powietrzem po kilkudniowym przymusowym leżingu
Róże nie zrzuciły nawet liści...

Niestety te pączki już nie rozkwitną...

Ogródek przy lesie 19:38, 30 gru 2018

Do góry
Ognik pociesza całą zimę.I odkryte dziś świeże listki róży.
Ogródek przy lesie 19:36, 30 gru 2018

Do góry
Zima

Ogródek przy lesie 19:32, 30 gru 2018

Do góry
Powojnik odsłona letnia i zimowa.

Wśród brzóz i dębów 19:21, 30 gru 2018

Do góry
Gosieńko, życzę udanych wysiewów.

Jeśli ktoś jeszcze chciałby nasionek mocimiętki kubańskiej, to chętnie się podzielę. Być może pominęłam kogoś, kto latem był chętny, proszę o przypomnienie się. Mam też nasiona rozplenicy Purple Majesty, chętnie służę zainteresowanym.

Aniu, kretem już się nie przejmuję, bo zrobiłam wszystko co mogłam, na resztę nie mam wpływu. Teraz walczą z nim moje psy, może upolują gada.

Grażynko, ta hebe już trzy lata rośnie, nigdy jej nie okrywałam, nawet nie wiedziałam, że powinnam. Dąbrówkę też Ci polecam, ja najbardziej lubię tę o różowych listkach.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:47, 30 gru 2018

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:37, 30 gru 2018

Do góry
Muszelka napisał(a)
Obejrzałam pozostałe części spektaklu. Piękny

Wiesz, pomyślałam sobie, że fajnie byłoby wykonać cztery zdjęcia jakieś wybranej roślinie, stojąc dokładnie w tym samym miejscu: wiosną, latem, jesienią i zimą...

Zimą zwykle oglądam zrobione w sezonie zdjęcia. Chyba każdy ogrodnik ma swoje ulubione stanowiska, z których robi zdjęcia. Dlatego często nas zaskakują zdjęcia ogrodu robione przez innych.
Z powodu tych ulubionych miejscówek da się zrobić przegląd tych samych miejsc w różnych porach roku. Miałam lekką obsesję związaną z planowaniem ogrodu, który w miarę się prezentuje o każdej porze roku. Stąd to pomieszanie drzew, krzewów i bylin.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:31, 30 gru 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
2007 drzewa nabrały masy

To też już było cudne wtedy
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:31, 30 gru 2018

Do góry
Jestem w stałym zachwycie
na Wasz apetyt na życie!
I biorę za przykład Wasz sznyt,
By nie zapleśnieć w domu zbyt.

Daliowy zawrót głowy
dopadł również mnie.
I już planuję,
co wsadzę i gdzie.

Pozdrawiam

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:30, 30 gru 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
2009 Uwalniam artyzm

To mi się mega podoba
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:20, 30 gru 2018

Do góry
Mariposa napisał(a)

Ale załamałaś mnie wpisem, iż bez żalu pożegnałaś się z różą New Dawn - to była moja faworytka do posadzenia w tym roku na pergoli. No i zadałaś mi klina...

Mam sporo róż w ogrodzie, ale ich miłośniczką nie jestem. Cięcie róż należy do najbardziej nielubianych przeze mnie prac ogrodowych. New Dawn to stara odmiana róż. Rośnie bardzo silnie i ma potężne kolce. Już to powoduje, że jej pielęgnacja była prawdziwym utrapieniem i wymagała ekwilibrystyki na drabinie. Dodatkowo u mnie ta róża była bardzo podatna na czarną plamistość. Z powodu jej rozmiarów trudno było zamaskować tak kiepskie wizualnie potwory. U mnie nie powtarzała kwitnienia.
Nie ukrywam, że kwiaty miała niezwykłej urody.)na lewo od ławki)

Pozostaje mi cieszyć się tymi, które zostały.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies