Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 18:04, 31 paź 2018

Do góry
Miło powitać!
Wiesz Gosiek... mówią że darowanemu koniu w zęby się nie zagląda A tą chryzantemkę różową dostałamJeszcze mam nadzieje pokaże na co ją stać
A tu co jeszcze dziś znalazłam w ogrodzie
Ogród minimalistyczny 18:02, 31 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co ile cm sadzi się kulki bukszpanowe jak tu?
Ogród potrzebny... „na już” ;) 17:57, 31 paź 2018

Do góry
Zrobiłam obchód przy wszystkich stipach i... nie wiem czy te rozsiane maleństwa przeżyją zimę?
Jeśli tak, to zapraszam wiosną po sadzonki

Kiedyś będzie tu ogród 17:41, 31 paź 2018

Do góry
Sylwio jak się tiarelka rozrośnie nie nie ma problemu z wymianą. A bergenia jest taka malutka. To odmiana 'Flirt'

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 17:29, 31 paź 2018

Do góry
Yahoo!

Miło jest jak odwiedzają mnie na ogrodzie tak znakomite ogrodniczki a fotki są z porannej sesji i choć na ujęciach może tego nie widać ale już powoli obsypują się listki z klonów. U mnie jesień w pełni uroku a to też jest zasługa lokalizacji herbaciarni wraz z ogrodem bo jest to region najcieplejszy chyba pod względem temperatur i warunki wegetacji roślin są sprzyjające bo to południowo-zachdnia część kraju (Opole).
i jeszcze kilka fotek wrzucę...

pozdrawiam
Jan
Kiedyś będzie tu ogród 17:29, 31 paź 2018

Do góry
anka_ napisał(a)

Sylwio moja to Tiarella Wherry'ego.

Moja nn, ale ma palczaste listki z ciemniejszym wzorem, jesienią łapią trochę różu i morelowego. Tiarellę uwielbiam, zakupy świetne. Paprotki bardzo mi się spodobały, a te bergenie to takie maleńkie mają być docelowo czy będą miały większe listki?
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:24, 31 paź 2018

Do góry
Ale żeby nie było, że z mojego syna taka mroczna twarz, to wstawiam też jak wygląda na co dzień.

Proszę nie cytować

Kiedyś będzie tu ogród 17:24, 31 paź 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A to tiarella? Zgłupiałam bo moja ma kompletnie inne liście.....
edit:
Doczytałam w google, że Twoja to sercolistna
Może kiedyś zrobimy machniom, jak Ci się rozrośnie

Sylwio moja to Tiarella Wherry'ego.

Kiedyś będzie tu ogród 17:23, 31 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
No rzeczywiście ładne
Paprotki
Kasiu może nie taka piękna jak twoja od Pana Bylinowego, ale jestem zadowolona.

Gosiek33 napisał(a)
Tiarella teraz kwitnie?

Gosiu no przyszła kwitnąca. Wiem, że niby nie powinna kwitnąć, ale nie powiem żeby te kwiatki mnie zmartwiły. Wręcz przeciwnie. To Tiarella Wherry'ego.

Zana napisał(a)
Aniu, gdzie kupowałaś te rododendrony?

Aniu PW

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:19, 31 paź 2018

Do góry
Dzisiaj był przepiękny ciepły dzień, w końcu wyszłysmy na dwór i zaliczylydmy pierwszy spacer.

Tesciowie pomagali porządkować warzywnik przed zimą, ja wykopałam w końcu dalie i schowałam agapanty. Jutro zabierzemy sie za sadzenie cebulowych.

Z ciekawostek: miskanty Morning Light wszystkie zakwitły j mnie tej jesieni:

Czosnki główkowate mają juz z 30 cm, nie wiem jak przeżyją zime:

Klonik, bukszpan i Mariken tworzą jaskrawa kompozycje a la sygnalizacja swietlna

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:19, 31 paź 2018

Do góry
Dziękuję Anpi

A teraz z innej beczki, u mojego syna w szkole uczą się też na animatorów. Dziś mogli się poddać malowaniu twarzy. Malowali sobie motylki,smoki, a mój syn wyszukał w internecie takie "coś" Pani nie bardzo wiedziała czy sobie z taką inspiracją poradzi, ale wyszło świetnie. Z taką twarzą paradował po mieście i w busie. Zdjęcia robiłam w domu.

KONKURS oczywiście bez nagród Kto zgadnie czego użyliśmy do stworzenia tego niby dymu, czy mgły. Oraz w jaki sposób uzyskać takie "rozmycie" zdjęcia na dole jak na ostatnim zdjęciu. CZEKAM na pomysłowe osoby.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 17:07, 31 paź 2018

Do góry
Jeszcze raz wszystkim bardzo dziękuję za gratulacje i życzenia

Moje jesienne wciąż kwitnące różyczki w podziękowaniu dla was:

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 17:04, 31 paź 2018

Do góry
no a po pracy wyskoczylam do ogrodu posadzic wreszcie cisy. Planowalam w innym miejscu ale Emus tam kopac chce wiec sie nie dalo. No i nie moglam sie zdecydowac az wreszcie wpadlam na pomysl, ze moga odgrodzic rozsadnik od aronii

posadzilam co 43 cm, zostaly mi dwa i nie wiem juz calkiem gdzie je posadzic. Chyba zadoluje na zime

Czy ktos wie co to za roza? takie piekne nie pachnace ma kwiatki. Kupilismy ja kiedys na gorob tesciowej ale za duzo wyrosla i przenioslam do ogrodu. Nie wiedzialam gdzie ja dac wiec wsadzilam pod oknem i wlanie mi tak sie odwdziecza. Chyba ja bede musiala znow przesadzic, bo za ladna jest na to miejsce i za duza. No ale traz tam bedzie kopanko i wyleci wielki krzak wiec zrobi sie inaczej, moze ja tylko przesune.
No ale jak sie nazywa pojecia nie mam i bede wdzieczna za pomoc.

no i jeszcze truskawki jem zostawilam jedna na jutro, by moc tu napisac, ze w listopadzie jadlam truskawki z wlasnej grzadki
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 16:57, 31 paź 2018

Do góry
dzis bylo znow ogrodowo. Dzien dobroci dla ziemi Podsypalam tu i tam kompost, maczke wulkaniczna rozsypalam, glownie na warzywniku i na rabacie, gdzie mam duzo gliny i podlalam wszystko EM.
Oprocz tego troche fotek zrobilam

rano byl mroz i piekny wschod slonca. Wyskoczylam na chwilke z aparatem ale fotki byle jakie, bo na szybko, by do pracy sie nie spoznic.

W samym słońcu 16:57, 31 paź 2018

Do góry
Ewa,piękna ta róża! Jeszcze tu na Ogrodiwisku muszę jej poszukać.

A tymczasem pierwszy krok już zrobiony
Szpadelkiem do kancikow chciałam birzeg rabaty zaznaczyć,wyszło...no cóż, tak wyszło,że śmiać mi się chce nie wiem co teraz z tym zrobić ale ubaw mam z siebie,wiedziałam,że należało na męża poczekać

Ogród pod lasem 16:45, 31 paź 2018

Do góry
Jak tam, dziewczyny? Gdybyście zastanawiały się przypadkiem co u mnie, to doczekałam się - przebarwień u mojego miłorzęba, pierwszy raz od kiedy go mam, oraz ścieżki do ogniska Miłe zakończenie sezonu

Metamorfoza- nowy ze starego 16:24, 31 paź 2018

Do góry

Trochę kolorów jesieni się pojawiło.. z zachwytem czekam jak w przyszłym roku będzie się prezentować
Metamorfoza- nowy ze starego 16:19, 31 paź 2018

Do góry

Metamorfoza- nowy ze starego 16:17, 31 paź 2018

Do góry
Obiecuję poprawę

Ptasi gaj 16:15, 31 paź 2018

Do góry
Kasiu te tawuly na ostatniej focie miałam wyrzucić leżały w Łasku brzozowym na kupie. Podczas mojej nieobecności panowie którzy kopali oczko nie mieli co robić i posadzili tawuly w tym miejscu i tak zostały.
Sa bardzo ładne wiosna i jesienią w lecie jak kwitną nie podobają mi się więc je tne.

Zrobiłam dzisiaj troche fotek. Piękna pogoda cieplutko.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies