Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje miejsce na ziemi -początek 12:59, 25 paź 2018

Do góry
Dominika11 napisał(a)
a jak planujesz rabaty ??? w liniach prostych ??? czy jak widzisz to u siebie - rozrysuj może na rysunku linię rabat z naniesionym budynkiem i wtedy całość będzie łatwiej wymyslić - a bedziesz sobie robić etapami

chyba linie proste...nie ma miejsca na szaleństwa.Priortyetem jest rabata od sąsiada( budującego się)Tam gdzie napisałam 6 m( nie zmieściłam na kartce ) jest warzywnik
Kolorowy ogród na piasku 12:47, 25 paź 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Wspaniałe widoki jesienne Mam nadzieję, że częściej pokażesz swój piękny ogrodowy świat Pozdrawiam serdecznie

Jolu dziękuję Takie mam zamiary

Żywopłotki cisowe. 12:45, 25 paź 2018

Do góry
no to Haniu, korzystając ze snu dziecka wyrwałam się na chwilę cyknąć fotkę i pozwolę sobie wstawić w Twoim wątku.

Z prawej jest Kimono - jesienią trochę zróżowiała - w sezonie więcej ma w sobie łososiowego odcienia. Dla porównania dalia w odmianie Preference(którą zresztą właśnie ustaliłam, bo to była pomyłka) w ciepłych kolorach. Z kolei po lewej dałam różę Home&Garden, która w chłodnych klimatach różu - zbliżona do Cinderelli jeśli znasz. Więc masz ogląd w obie strony jak się komponuje

Tu Kimono też z prawej ale świeższy kwiat na sąsiednim krzaczku, kolor bardziej zbliżony ma kolor do tego, jaki Kimono ma w sezonie

Mam nadzieję, że pomogłam
Kolorowy ogród na piasku 12:44, 25 paź 2018

Do góry
viva napisał(a)

Co to za żółta roslinka na brzegu rabaty? cudna
Kolorowy ogród na piasku 12:44, 25 paź 2018

Do góry
anpi napisał(a)
U Ciebie cały ogród świeci...i jak tu iść spać?Przepięknie!

Oby jak najdłużej świecił
Uwieczniam na zdjęciach co się da na zimowy czas
Trochę tak jak zapasy do słoiczków

Moja bajka 12:40, 25 paź 2018

Do góry
Dochodzi drugi rzadek obrazków. Dwa muszę dokupić.

Sylwuś stoliczek od Ciebie też pomalowany. Uwielbiam go
Kolorowy ogród na piasku 12:39, 25 paź 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
Pięknie!
dobranoc

Dziękuję Karolino

Jesienne słoneczko posyłam w ten ponury dzień

Kolorowy ogród na piasku 12:32, 25 paź 2018

Do góry
waldek727 napisał(a)

Dla mnie to wcale nie dziwne. Zawsze będąc w Twoim ogrodzie zastanawiałem się jak Ty to wszystko ogarniasz. Zadbać o same róże to już jest wyzwanie a gdzie jeszcze pozostała część ogrodu. Fajnie, że teraz będzie Cię więcej. Chwal się dalej fotkami swojego pięknego ogrodu.
Pozdrawiam.

Waldku, bardzo dziękuję za odwiedziny
Masz rację nie jest łatwo ogarnąć wszystkiego na zadowalającym poziomie. Zawsze coś kuleje. W tym roku miałam wielką trudność z systematycznym cięciem żywopłotów i bardzo mi to doskwierało ale do swojego ogrodu muszę mieć dystans, inaczej musiałabym się zaharować.
Róż mi ubywa, bo po zniszczeniach zimowych nie uzupełniam a sadzę byliny. Nabieram tolerancji do własnych działań i bardzo się cieszę z tego co mam

Będę się chwalić, zima jest długa

W ogrodzie coraz więcej szarości.

i brązów

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:31, 25 paź 2018

Do góry
siakowa napisał(a)
no i muszę na wiosnę wiecej molini przed smiałka przesadzić bo te czarne kłosy na tle smietankowej chmurki mnie łapią za serce

O te fotke mi chodzi Ile szerokosci ma ta rabata?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:29, 25 paź 2018

Do góry
To widok z pierwszego lustra (po lewej)

A to z drugiego - ładne widoczki są na tej wysokości nie?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:26, 25 paź 2018

Do góry
Dzis dzień klejenia donic i obudowy kranu. Może jutro dam rady położyć siatkę na kleju. Lustra będą na donicach (lub trochę powyżej) a w donicach zimozielone np bukszpan + trawa lub bluszcz.

Tak z żyrandolem

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:20, 25 paź 2018

Do góry
Zimno i deszczowo dzisiaj. Nici z ogrodniczkowania.
Tak na szybko (leje na głowę) zdjęcia sadzonek róż.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:08, 25 paź 2018

Do góry
a może takie coś?

Bukszpan, liliowiec, Cyprysik Lawsona "Ellwood's Gold", pergola 1,5 m na niej wiciokrzew podsadzony tawułą, krzewuszka z hostami.
W cieniu - zacieniona 12:00, 25 paź 2018

Do góry
...jesienne fotki.
Ogród w Klein Kottorz 11:55, 25 paź 2018

Do góry
Rozmawiałam wstępnie z sąsiadem o wynajęciu nieużytku graniczącego z moją działką z lewej strony. Mój ogród zyskałby oddech, bo mam wszystkiego za dużo i za gęsto, nie siałyby się też chwasty z tej strony. To plusy. Minusem jest fakt, że ziemia leży odłogiem ze 20 lat i doprowadzenie jej do odpowiedniej kultury wymaga wiele sił i środków. Poza tym dodatkowe 10 arów to spore wyzwanie, a w tej materii mogę liczyć tylko na siebie. Sąsiad ma się zastanowić na jakich warunkach byłby skłonny udostępnić mi ten teren, więc czas pokaże co z tego wyniknie.

RODOS - trochę inaczej 11:41, 25 paź 2018

Do góry
sylszu napisał(a)

Przepiękny ten piec
Już tam był czy sama robiłaś?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:36, 25 paź 2018

Do góry
Liczyłam się z taką opinią Rabata jest bardzo wąska ma tylko 60 cm Za nią jest chodnik 1,2 m i taki musi zostać żeby był swobodny dostęp do składzika. Nie mam pojęcia jak zasłonić tą ścianę albo chociaż odwrócić od niej uwagę. Dlatego wstawiłam tam pergole i na niej chciałam dać wiciokrzew purpurea podsadzony tawułą.

Pergolę wybrałam taką zakładam, że łącznie z słupkami zajmie 1,5 m[
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:29, 25 paź 2018

Do góry
Zdjęcie z innej strony

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:26, 25 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ja bym zasłoniła rynny. Dała niewielkie drzewo kuliste, w jego nogach co najmniej dwie jednakowe hortensje, żeby zniwelować rynnę, niech hortensje idą wysoko.
Na drugą rynnę bluszcz (Hedera), na brzeg coś bardziej rozjaśniającego, albo zielone, ciemna żurawka jest smutna tutaj.
Z tyłu trawy np. miskant Morning Light, i jeszzcze jedno drzewko na pniu, albo trzmielina albo klon Shirasawy, ale właśnie na pieńku.

Zobacz jak się zmieniło od razu. Z okna zdejmij skrzynkę, albo daj z białymi kwiatami.

Dziękuje Danusiu za pomysł, miskanty brałam pod uwagę pasowałyby tam. Mam tylko problem z zaproponowanym drzewem . Co to mogłoby być bo tam jest za mało miejsca na regularne drzewo .Tam jest od ściany do ścieżki zok 1.2 cm tylko.
Ogród prawie romantyczny 11:07, 25 paź 2018

Do góry
Napia napisał(a)

Piękny masz ten froncik...niezwykle klimatyczny

Róże i hortensje u Ciebie mają się dobrze...bo są pod Twoją opieką
Czy to kliniki ussuryjskie na trzecim foto?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies