Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród który stał się moją pasją 13:13, 23 paź 2018

Do góry
Ostatnie chwile ciepłej jesieni spędziliśmy z rodzinką na spacerze w Powsinie. Nie było mnie tam dobrych kilka lat. I chyba trafiłam na idealny moment jesieni

Słoneczny Ogród 13:11, 23 paź 2018

Do góry

Moja bajka 13:10, 23 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Znudziły mi się takie obrazki

I przerobiłam na takie

Kasiek obrazki suuuuper wyszły Zdolniacha z Ciebie
Buziaki zostawiam
Ogród w mieście-ogrodzie 13:09, 23 paź 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Nie dodawałeś zatem jakiejś kwaśniejszej ziemi? Wystarczyło to co samo się wytworzyło pod drzewami?

Nie napisałem że torf jest kwaśny
Oczary nie wymagają wielkiego zachodu, po prawdzie nic przy nich nie robię
Odmiana "Feuerzauber" ma chyba jeszcze ładniejsze liście:
Ogród zapracowanej mamuśki 13:08, 23 paź 2018

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
No i jeszcze mój królewicz buk formowany

Zakupy rewelacyjne Królewicz wymiata
Słoneczny Ogród 13:07, 23 paź 2018

Do góry
Dzisiaj pogoda typowa dla późniejszej jesieni, raczej nie wyjdę dobrowolnie na dwór.

Ale wiecie co, widzę jak rolnik wywozi obornik, kurczę- mam "apetyt" na ten obornik, mogło by mu spaść trochę koło mnie, tak jak w tamtym roku

W tamtym roku spadło z przyczepy (rozrzutnika) i poleciałam zbierać, jak jechał z powrotem to sie zatrzymał, ale ja mówiłam , że sprzątnę to do siebie i kazał mi poczekać, jak jechał z pełnym załadunkiem to mi jeszcze zrzucił

Tymczasem obchodząc się tą "wykwintną sałatką" pokażę parę nowych zdjęć i pomyślę jakby się zakręcić po nową porcję.

Pod sosną z długimi igłami posadziłam wrzosy, ziemię wybrałam i przekopałam ze ściółką leśną, torfem, czarnoziemem, odrobiną obornika, mączką organiczną. Bryły korzeniowej nie rozrywałam. Wyściółkowałam.

Kwiaty we włosach 13:05, 23 paź 2018

Do góry
Aniu-dawno dawno temu, kiedyś był taki katalog wysyłkowy "Świat książki", zamawiało się książki i inne rzeczy, nawet z tego mam pergolę do clematisów, teraz chyba już nie ma tego. Ale może w Kiku takie rzeczy są, na pewno, bo mają dużo ozdób, dawno nie byłam.

Ranczo Edy 12:56, 23 paź 2018

Do góry
Co to jest na tym 2 i 3 zdjęciu ?
eda napisał(a)
miłego

Smagliczka piękna. Zarazasz ją niesamowicie.
Fajnie hosty się jesiennie przebarwiaja
Ogród w mieście-ogrodzie 12:56, 23 paź 2018

Do góry
Gosia, grujecznik w odmianie pendula. Zapach schnących liści jest niesamowity, karmelowy, ale jeszcze smaczniejszy Przebarwia się na żółto. "Wyciągam" go w górę, ma pewnie jakieś 4 metry wys.
Oczar w odmianie "Jelena"

Grujecznik
Tajemniczy Ogród 12:52, 23 paź 2018

Do góry

No zdecydowanie średniego piętra brak
Patrz na pierwszą amanogawę od lewej:
z jednej strony ma kuleczkę na pniu i jest dobrze, a z drugiej nie ma i jest dziura
Mógłby być jakiś większy krzak - taki do 2 m wysokości, ale to już mówimy o kolejnym gatunku

Można ewentualnie bardziej przytulić te amanogawy do śliw, ale też wtedy zostaną na środku dziury, które trzeba wypełnić.
Tajemniczy Ogród 12:42, 23 paź 2018

Do góry
makadamia napisał(a)
Tej brzozy jeszcze nikt nie ma
To nowość, którą chciałam u siebie w suchym cieniu przetestować ale też zrezygnowałam ze względu na nadmiar gatunków
Ona zasadniczo bardziej do słońca ale tak sobie myślę, że tutaj będzie dobrze wyglądała - nie powinna mieć takiego żółtego, kanarkowatego wybarwienia, tylko taki limonkowy, jasny i żywy odcień zieleni. Powinien ładnie rozjaśniać ale nie dawać tego kiepskiego efektu, popularnego w zieleni miejskiej
Z tego względu nie widzą mi się tu żadne trzmieliny dwukolorowe

Zamiast brzózek palibin mógłby być ale czo on tam będzie kwitł za dwa lata, jak drzewka urosną?

Tobie się bardziej podoba pierwsza wersja, a mnie druga.
Pierwsza jest dla mnie nieco przerażająca

Haha. Widzę to. A wrysuj mi, proszę, w pierwszą wersję zamiast drugiej śliwy amanogawę, potem są dwie śliwy i tam jest trochę błędnie - tam jest sporo miejsca na dwie amanogawy zamiast piątej śliwy. i znów dwie śliwy - one są bardziej w prawo
Ciekawe, jak będzie
Ogród pod lasem 12:42, 23 paź 2018

Do góry
Iza znalazłam zdjęcie tego jaszczura

Ogród w mieście-ogrodzie 12:41, 23 paź 2018

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Zachwycam się przestrzenią w Twoim ogrodzie.

Co to za grujecznik? cały w liściach, nie przebarwia się, ale powiedz czy pachnie?
Czerwone liście to oczar? Jeśli tak to jaki?
Ogród pod lasem 12:38, 23 paź 2018

Do góry
Ewo ja nazwy moich dalii to poznaję u ciebie.Tą żółtą to kupiłam w mieszance żółta, różowa, bordowa pomponowa. wyszła tylko żółta.Zzakupionych przeze mnie karp to same niespodzianki powychodziły.
Żółtego pompona to mogę ci podesłać, tylko powiedz jak.

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 12:38, 23 paź 2018

Do góry
Witam, Czy ktoś zna tę roślinę?
Te jasnozielone "kwiaty" pojawiły sie jesienią.
Roślina jest zielona przez cały rok i ma specyficzny zapach. Rośnie dosyc szybko, dostałam ją w zeszłym roku i miała wtedy moze
z 5 listków,
Tajemniczy Ogród 12:35, 23 paź 2018

Do góry
Tej brzozy jeszcze nikt nie ma
To nowość, którą chciałam u siebie w suchym cieniu przetestować ale też zrezygnowałam ze względu na nadmiar gatunków
Ona zasadniczo bardziej do słońca ale tak sobie myślę, że tutaj będzie dobrze wyglądała - nie powinna mieć takiego żółtego, kanarkowatego wybarwienia, tylko taki limonkowy, jasny i żywy odcień zieleni. Powinien ładnie rozjaśniać ale nie dawać tego kiepskiego efektu, popularnego w zieleni miejskiej
Z tego względu nie widzą mi się tu żadne trzmieliny dwukolorowe

Zamiast brzózek palibin mógłby być ale czo on tam będzie kwitł za dwa lata, jak drzewka urosną?

Tobie się bardziej podoba pierwsza wersja, a mnie druga.
Pierwsza jest dla mnie nieco przerażająca

Ogród w mieście-ogrodzie 12:34, 23 paź 2018

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Witaj . Te fotki mnie zauroczyly. Mebelki w jesiennej szacie są cudowne.....
Pozdrawiam cieplutko
Ogród w mieście-ogrodzie 12:33, 23 paź 2018

Do góry
Andrzej_ napisał(a)

Na tych zdjęciach to nowe wrzosowisko? Fantastyczne! Chcę zrobić takie malutkie pod świerkiem, po podkasaniu gałęzi zrobiła mi się patelnia i wszystkie rośliny padają. NA próbę przesadziłam kilka wrzosów i one sobie poradziły. Powiedz jeśli możesz jak przygotowałeś podłoże przed sadzeniem. I ile na metr roślin weszło?

Nadal nie mogę ochłonąć
Ogród do odnowy 12:31, 23 paź 2018

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
[img
Aster bocznokwiatowy Lady in Black

Świetny ten aster Gosiek! I miedziany cypryśnik też!
pozdrawiam
Ogród w mieście-ogrodzie 12:27, 23 paź 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Takiej jesieni jak na Twoich fotkach możemy sobie życzyć co roku
Szkoda, że właśnie się kończy, dzisiaj plucha i wiatr, brrr
I chociaż gdzieniegdzie jeszcze jakiś kwiat róży, czy samotna (piękna) biała ostróżka, to jednak już czas zabierać na przechowanie ogrodowe mebelki
Pozdrawiam

Alicjo, ostróżki wciąż jeszcze kwitną, nie tylko te białe - do weekendu było naprawdę sporo koloru.

Po 7 słonecznych miesiącach niech sobie trochę popada . A za chwilę wiosna i wszystko gra pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies