Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 20:19, 18 paź 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Foteliki dziecięce wożę Więc mogłam tylko najmniejsze kuleczki.. a tak wogle to i tak przechodzę na dietę Co mi dobrze zrobi

Elegancko wyglądasz, miło popatrzec ale na dietę nie przechodź, dla mojej koleżanki źle to się skończyło. Tobie dieta nie jest potrzebna, ślicznie wyglądasz.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:15, 18 paź 2018

Do góry
Agnieszka Myślę że ja również zakończyłem sezon koszenia trawników, długotrwała susza uniemożliwia nowy przyrost. Kosiarka idzie na zasłużony urlop.

Z Twoimi grujecznikami będzie tak że po pierwszym przymrozku opadną im liście. Ciesz się zielonym kolorem, o tej porze roku pożądany. Być może w następnym sezonie obsypią się złotem.

Ogród Małej Mi 2017 20:13, 18 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Niezła plantacja
Ale chyba nie wzięłaś tylko jedneg pasazera ?
Oprocz kierowcy masz 4 miejsca... i bagażnik

Foteliki dziecięce wożę Więc mogłam tylko najmniejsze kuleczki.. a tak wogle to i tak przechodzę na dietę Co mi dobrze zrobi

Pozdr. zaglądających i uciekam z forum. Bo mam jeszcze małe co nie co do ogarnięcia.

Życie w wiejskim ogrodzie 20:12, 18 paź 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Sylwia należysz zatem do tej drugiej grupy, która nie wyczuwa lub masz bezzapachowego

Lilie za to są niezawodne, pachnie w całym domu

Ale, że co tylko grujecznika nie czuję....bo powonienie mam raczej na zapachy wyczulone mocno
Może dlatego, że u nas susza.....?Smolinosa mi zapodałeś
'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 20:12, 18 paź 2018

Do góry
Yahoo!

Ewelino - no na ogrodzie to jestem praktycznie codziennie rano bo z pieskiem trzeba wyjść a przy okazji wypijam poranną kawę albo herbatkę wśród moich klonów. Także ja już od rana upajam się widokami z mojego ogrodu.

Ten biały materiał miał za zadanie przykryć płot z siatki, który mi zaburzał i szpecił klimat tego miejsca w tej części ogrodu. Drugi cel tego materiału to odcięcie się od ewentualnego wzroku osób postronnych i stworzenie enklawy prywatności i kameralnego klimatu w tym miejscu. Trzecie zadanie maiło na celu stworzenie wrażenia parawanu nawiązującego do letnich nadmorskich plaż Bałtyku. Wiem że to kiedyś zmienię bo mam w planie zabrać się za ten płot ale póki co ta prowizorka musi mi na razie wystarczyć
No oprócz doznań dla ducha chciałem też mieć namiastkę japońskiego ONSEN - czyli gorące żródła tak popularne w Japonii. Tak więc zrobiłem sobie takie moje małe ONSEN w postaci Jacuzzi/SPA, które mi służy już drugi sezon w okresie wiosna - lato - jesień.

Poniżej fotka z tegorocznego lata

( Gdy na to czas pozwala to nocą też ogród odwiedzam - te ostatnie fotki są tego przykładem )

pozdrawiam
Jan

ps. acer japonicum Aconitifolium - którego widziałaś jest jednym z bardzo unikatowy i pięknym okazem. Też go posiadam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:11, 18 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
A mnie ten trzepak nigdy nie raził. Galopujesz Kochana. Ale ha też działam.

A mnie tak, i to bardzo - zobacz jak był brązowy.

To kamerzysta co był ostatnio dał mi taką sugestię bo kamera zielonego tak nie łapie.
Moja bajka 20:09, 18 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
Zdzieram całą darń. Tworzy się warzywnik.

Piwonie ślicznie przebarwione

Ładnie piwonie posadziłaś.
Muszą pięknie wyglądać gdy kwitną. Gdy tak patrzę na te Twoje, to trochę żałuję, że swoje posadziłem w szerszej rozstawie.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:09, 18 paź 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Reniu czasem uda się przezimować w gruncie jednoroczne chryzantemy, wszystko zależy od warunków jakie im zapewnimy. Twoje są wysokie ponieważ ich nie przycięłaś, dlatego tak wybujały.
Również przypadły mi do gustu te stokrotkowe, żółte środki z pyłkiem świadczą o tym że długo już nie pociągną.

Te wysokie to astry a przezimowały mi inne, nie mam ich na zdjęciu, może jutro cyknę im fotkę w zeszłym roku kupiłam 4 szt na balkon, miały może z 10 cm średnicy, przeżyła jedna i teraz jest taka duża kula jak u Ciebie
Jak kupowałam, to Pani twierdziła, że są wieloletnie.
Życie w wiejskim ogrodzie 20:08, 18 paź 2018

Do góry
Sylwia należysz zatem do tej drugiej grupy, która nie wyczuwa lub masz bezzapachowego

Lilie za to są niezawodne, pachnie w całym domu

Ogród Małej Mi 2017 20:06, 18 paź 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Aniu dżizas u mnie ni w ząb w pobliżu cisowych piękności.A prowadzą sprzedaż wysyłkową ? .Aniu czy ja dobrze widzę w tym gąszczu karpie koi ..no śliczniusie!! ..Za ta mam fajną metę z bukszpanami .No, ale cisy chociaż ćma nie atakuje.

Bukszpany niedługo będą dawać za darmo Albo nie będzie co dawać.. Oczka mi zagrały do cisów bo to alternatywa dla bukszpanów.
A tam morze cisów... po horyzont ... oj .. oj oj... napad na bank i wymieniam wszystkie bukszpany Bez żalu

Te kule cisowe w tle to też od nich

Ogród Małej Mi 2017 20:03, 18 paź 2018

Do góry
Pokazuj tylko cisowe wycinanki.. a jet tego tam duuuzo I na zdjęciach nie widać jakie są niektóre wielkie..

I grzybki .. ogólnie nie jestem fanką takich kształtów ale są fajne W tle też cisowe wycinanki

A ten ci mój pasażer.. jedyny co miał kulkę na 3 konarach i jednym pniu /nie wszędzie chodziłam, brak czasu/
Przedziwny Ogród 19:51, 18 paź 2018

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 19:51, 18 paź 2018

Do góry
Madziu Coraz mniej tego dobrodziejstwa w ogrodzie, powoli ogród przenosi się do domu. Dziękuję i pozdrawiam

Przedziwny Ogród 19:49, 18 paź 2018

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 19:45, 18 paź 2018

Do góry
Reniu czasem uda się przezimować w gruncie jednoroczne chryzantemy, wszystko zależy od warunków jakie im zapewnimy. Twoje są wysokie ponieważ ich nie przycięłaś, dlatego tak wybujały.
Również przypadły mi do gustu te stokrotkowe, żółte środki z pyłkiem świadczą o tym że długo już nie pociągną.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:44, 18 paź 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Co to za trawa po prawej na dole, z wyraźnymi siwymi kłosami?
W cieniu - zacieniona 19:42, 18 paź 2018

Do góry
Alicja169 napisał(a)

Fotka doskonała, tło jakby specjalnnie tam ustawione
Jarzmianka po raz pierwszy w tym roku u mnie zagościła, ale nie pokazała jeszcze swego uroku, może w przyszłym będzie lepiej
Wiesz może Bogusiu, czy jarzmianka z nasion dobrze się sprawuje?

Fotka była robiona przy dużym zbliżeniu i dlatego tło jest takie rozmyte.Moja też jest jednoroczna...mam ją od Ani Tre i nie mam z nią żadnego doświadczenia.Kwitnie nieprzerwanie cały rok,wytworzyła nasionka,posiałam obok,żeby przypadkiem nie wyplewić,ale czy coś z tego będzie to nie wiem.Ania przywiozła mi w tym roku następne siewki,u niej się wysiewa.Może i ja będę miała swoje...tak bardzo mi się podoba.
Moja bajka 19:41, 18 paź 2018

Do góry

Winobluszcz już bok domu oplata

Ktoś tu solidna kąpiel sobie urządził
Moja bajka 19:38, 18 paź 2018

Do góry
Zdzieram całą darń. Tworzy się warzywnik.

Piwonie ślicznie przebarwione

Podobnie jak ta azalia

Zakwitła chryzabtemka od Sylwii
Życie w wiejskim ogrodzie 19:23, 18 paź 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Ale śliczne chryzantemy, takich "stokrotkowych" z żółtym środkiem nie widziałam
Ja swoją mini zeszłoroczną przezimowałam w gruncie i teraz mam taką wieelką kulę, zobaczymy czy przetrwa i tę zimę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies