Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 19:36, 13 paź 2018

Do góry
Do południa podwórko wyglądało nieciekawie...

A późnym popołudniem

nawet siebie uwieczniłam

...uDany ogród 19:33, 13 paź 2018

Do góry
Dzisiaj udało nam się pokryć dach papą i trochę ogarnąć front ogrodu.
Cieszę się, że Duży nam pomógł bo nie dalibyśmy radę zrobić tego we dwójkę

Na koniec dnia domek ogrodnika wyglądał tak

Zostało zabudować szczyty i wykończyć środek. Myślę czym przykryć tą papę, bo wcale mi się nie podoba. Muszę czegoś poszukać
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:23, 13 paź 2018

Do góry
effka napisał(a)
Samosiejki szałwi zakwitły, muszę je wiosną przesadzić bo przylecialy tu z kwadracika tarasowego.

A tu wczorajsza obornikowa dostawa czeka na przekopanie w przyszłym wielkim warzywniku na naszej sąsiedniej działce

Czekam na Pana do kopania

Proszę Cię zdradź na priv ,gdzie zamawiałaś obornik ..... mam nadzieję ,że wysyłkowo ,a nie stacjonarnie
...uDany ogród 19:23, 13 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
O domku poczytałam i zobaczyłam plany...życzę Wam szybkiej realizacji
Wspólna praca łączy

Aguś większą przestrzeń znacznie łatwiej zaprojektować tu liczy się dosłownie każdy centymetr. Razem z Małym robiłam projekt uwzględniając rozmiary naszych mebli bez nich nigdzie nie idę
Dziękuję za życzenia bardzo bym chciała już mieszkać w moim raju
Jeżeli chodzi o moją pracę z M, to trwa to już 16 rok. Wszystko razem i zawsze razem i w domu i w pracy zarobkowej i jeszcze mi się nie znudziło Wcześniej pracowaliśmy na etatach i nie byłam z tego powodu najszczęśliwsza, na zmianach tygodniami się mijaliśmy

...uDany ogród 19:18, 13 paź 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
No, ema masz takiego, że pozazdrościć tylko. Super facet. Ale chyba na takiego zasłużyłaś.

Oglądałam wczoraj plany małych domków japońskich, rosyjskich i nawet amerykańskich. Gdybym teraz budowała, wzorowałabym się na nich. Takie 35-40 m2 w parterze i poddasze, SUPER

Kasiu On jest kochany i spełnia każda moja zachciankę, w sumie nie wiem czym sobie na takiego M zasłużyłam. To mój najlepszy przyjaciel
Nawet jak czegoś wcześniej nie robił, czyta ogląda filmiki i się bierze za robotę.
Uwielbiam to!!

Powiem szczerze, że po dłuższych oględzinach takich projektów sama zaczynam dostrzegać dobre strony. Kasiu czy mogłabyś mi podesłać jakieś linki do tych zagranicznych stron z projektami, chętnie zobaczę inne rozwiązania

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:13, 13 paź 2018

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:12, 13 paź 2018

Do góry
Jedyne miejsce, gdzie turzyc S-S nie podsuszyło.

Przebarwia się tamaryszek.

Przedogródek pod dębem 19:11, 13 paź 2018

Do góry
Katkak napisał(a)
o raju, chyba bym zwariowała w takim sklepiku

Tu też robiliśmy zakupy

Tu dopiero było pełno różnych figurek do ogrodów ( i nie tylko)
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:10, 13 paź 2018

Do góry
Liscie żółkną a on kwitnie i pachnie !

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:09, 13 paź 2018

Do góry

Hortensjom opadają liście. To był dla nich wyjątkowo niekorzystny sezon.

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:09, 13 paź 2018

Do góry
Z okna na pietrze
W pierwszym poście mam takie same widoczki z 2013,14,15...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:04, 13 paź 2018

Do góry
Piątek i sobotę spędziłam pracowicie. Wczoraj skosiłam trawkę i pograbiłam na zapłociu opadłe liście. Dzisiaj przycięłam róże z drugiej części pergoli. Trochę przejaśniało.
W warzywniku posadziłam czosnek jadalny i wysiałam szpinak na wczesnowiosenny zbiór. Spryskałam róże, jarząby szwedzkie i sad roztworem mocznika. I zrobił się wieczór. W południe temperatura znowu w okolicach 25 stopni. W prognozach brak opadów.
Jesień gwałtownie przyspieszyła i w ogrodzie robi się ażurowo.
Kupiłam malutkie chryzantemy i wsadziłam na cypelku. Dadzą trochę koloru.

Powtarza kwitnienie powojnik Kermisina.

Ściętolistny już w całości przebarwiony.

Do kwitnienia zbiera się Malepartus. To ten najwyższy miskant w tym zakątku.

Powoli zacznę wycinać byliny. Na wiosnę proso Heavy Metal na rabacie zachodniej zastąpię trzcinnikiem. Lepiej trzyma pion. Przeniosę też na tę rabatę wysokie astry z jednego z półksiężyców. Wymienię je na niskie.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:46, 13 paź 2018

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ach...
Judaszowca muszę, no muszę mieć, tylko boję się jak on zimuje? Buziaki

Ps
Co to się znowu Tworzy u Ciebie, Kasiu? Będzie jeszcze piękniej? Wow

Judaszowiec bez problemu zimuje, problemem jest kwitnienie - od 4 lat u mnie non stop ale we wcześniejsze bardziej mroźne zimy nie kwitł.

Tworzyć to się tworzy salon kominkowy - to co było to był wstęp, mam o wiele bardziej ambitne plany
Ramka była pomalowana by pasowała do świecznika, a docelowo ma byc lustrem

Dzis było malowanie ściany- dla przypomnienia:

Lewa strona została zmieniona (jeszcze szczyt ostał) na ecru, pomalowałam też część rynny na ten kolor, leszczynę udało mi się wykopać i przesadzić

Plan kolorystyczny jest taki:
Moja bajka 18:39, 13 paź 2018

Do góry
Moja bajka 18:39, 13 paź 2018

Do góry
Moja bajka 18:34, 13 paź 2018

Do góry
magnolia już cała w złocie

azalie zaczynają się czerwienić
Żywopłotki cisowe. 18:33, 13 paź 2018

Do góry
Anabell napisał(a)

tak to jeden krzak Preference i wydaje mi się że ją masz, bo dzieliłam karpę i drugą miałam małą.

jest ładna krzaczek nie wysoki nie wymaga podpory.
to kolor do kompozycji z różą.

w tej dalii mozna sie zakochac
Moja bajka 18:30, 13 paź 2018

Do góry

niestety ten dereń już dużo liści zgubił

a to ten złoty dereń. Teraz też wyjątkowo piękny
Moja bajka 18:26, 13 paź 2018

Do góry

różom Lupo specjalnie nie obcinam przekwitniętych kwiatów, bo podobno jej małe, urocze czerwone owocki lubią ptaki. Poza tym są takie urocze
ogród (nie)Mocy 18:26, 13 paź 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Na robale w gnojówce jest taki sam sposób jak na muszki w nastawionych malinach na sok - trzeba nakryć jakimś płótnem. Stare prześcieradła ma? Pewnie ma

Kiedyś już pisałam, że jak podlewałam gnojówką to sąsiadka wyskoczyła przed dom i do chmur zaklęła siarczyście mówiąc, że ktoś znowu szambo do rowu spuszcza...no i dla dobrosąsiedzkich stosunków długo nie robiłam gnojówek...do tego roku
Ja już pomijam aspekty prozdrowotne w warzywniaku, ale gnojówka nierozcieńczona działa jak turbonapęd na kompost. To też doskonały sposób na skuteczną pożyteczną utylizację chwastów. Można dla zmniejszenia smrodu dodać mączki bazaltowej...nasze babki dodawały waleriany (nie próbowałam, to nie potwierdzam) - smród smrodem pokonywały
Gnojówka z mniszka bogata jest w potas, fosfor, żelazo, magnez...czy ty wiesz jakie ty skarby gnojówkowe kopiesz?

Gnojówkowe skarby ? brzmi bardzo motywująco, wypróbuję metodę z prześcieradłem. Może moi sąsiedzi mnie nie pogonią widłami ze wsi..

Na razie koniczyna i plątanina wszelkiej maści korzenisk mnie pokonuje. Sa takie miejsca, że nie daję rady wbić nawet wideł. No i teraz dochodzą kamyczki, kamienie, kamsztory

To mój dzisiejszy urobek- nad jednym metrem pastwiłam się kilkadziesiąt minut, żeby skubańca jednego wyciągnąć, ale to chyba norma podczas takich prac, z tego co tu czytam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies