Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:19, 06 lis 2018

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:08, 06 lis 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jaka mama taka córka Pomysłowość, kreatywność w czystej postaci

Uczę ją kreatywności i prac ręcznych by odciągnąć od komputera, to dzisiejsze pokolenie jest strasznie od niego uzależnione.

Od 2 dni po 45 min po pracy maluję salon i elementy (tylko tyle mam czasu do pełnej ciemnicy). Dziewczyną chce pokazać że chcieć znaczy móc Choć przyznam że ciesze się że jestem na finiszu bo już padam na pysk ze zmęczenia...

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:03, 06 lis 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Śliczny kwak...znowu się zlecą do Was kaczusie wiosną

Oby kaczusie a nie bociany
Kwak nad wodą...
Japoński ogród Reni i Matiego 18:57, 06 lis 2018

Do góry
Na tej rabacie będą azalie japońskie oraz derenie elegantisima

Japoński ogród Reni i Matiego 18:57, 06 lis 2018

Do góry
Toszko zobacz jak ja przekopuje. Już brak mi sił, co za glinę nawiozłam
Siarkę kupię. Dzisiaj pytałam w dwóch sklepach ogrodniczych,ale niestety brak. Zamówię przez Internet. Dzisiaj zalatwiłam kupę ... czyli oborniczek

Skąpana w słońcu 18:56, 06 lis 2018

Do góry

Ewo piękne masz jeżówki, moje ulubione byliny
Znasz może nazwę tej białej slicznotki, ? bo kupiłam chyba taką bez nazwy.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:55, 06 lis 2018

Do góry
Gabriela napisał(a)
A ja nie rozumiem nichęci do Royality, może nie dałaś jej czasu?
Była moją drugą jabłonką ozdobną, burza ciemoróżowych kwiatów wiosną, soczyście bordowe liście i małe, ciemne jabłuszka są moim zdaniem atutem. Podsadziłąm ją trzy lata temu różą, która miała być Paul's Himalayan Musk, a okazała się być Fantin Latour i dlatego mam ciąle jeszcze zielone drzewo w ogrodzie. A w czerwcu na drzewie jest szał zapachu i koloru.

Czy coś robisz z owoców róży pomarszczonej, jakoś nigdy się nie zmobilizowałam, choć taka zdrowa i poprzestaję na przerabianiu jej płatków na nalewkę i konfiturę do pączków.

Ta jabłonka rośnie od 5 lat. Wokół mniej owinięta była róża Veilchenblau. Kiepsko kwitła, owoców miała niewiele.

Już rośnie u sąsiadki razem z mniejszym wiązem. Może tam jej będzie lepiej. A w jej miejscu rośnie ta śliwa wiśniowa.

Róże sadziłam z myślą o konfiturze z płatków. ale... kiedy kwitnie tak pięknie pachnie, że najzwyczajniej w świecie żal mi je zrywać. Owoce róży są dość ciężkie do przetwarzania, bo trzeba wydłubać najpierw drobniutkie pesteczki. Zostawiam je na krzakach. Ładnie zdobią.

Kasiu, jabłonka osiągnęła 3 metry. Z każdym rokiem pozbycie się jej byłoby trudniejsze. Zdaje się, że zasadziłam za dużo drzewek i stoję przed koniecznością zrobienia selekcji zanim będzie za późno.

Miskant - Miscanthus 18:48, 06 lis 2018

Do góry
Kaz 32 miskant kwiecisty (Miscanthus floridulus) rośnie dość silnie więc raczej w twoim przypadku będziesz potrzebował bariery,
ja do ograniczania np sumaka lub malin używałem starych beczek, blach , kawałków plastikowych i bitumicznych (falistych) zadaszeń - kombinuj
Ten iglak z tyłu to cyprysik Lawsona Ivonne bliżej cyprysik nutkajski Gloria Polonica

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:42, 06 lis 2018

Do góry
JoannA napisał(a)

Nie podejrzewam żeby miały spółkę z nornicami
U mnie nigdy nie było ślimaków, a marchew jesienią miałam podobnie wyżartą.
Jak siedziały w środku to możliwe że to ich sprawa

To była jednak spółka. Wykopałam dzisiaj warzywa i niżej były tunele.
Selery, buraki i marchew już zabezpieczone przed szkodnikami.

Buraki trochę za duże. Trzeba będzie je kroić, żeby weszły do garnka.

Nać selerów zamroziłam. Przekopałam rabaty razem z resztkami naci marchwi i buraczanych liści. W warzywniku są jeszcze pory (przed zimą je przytnę), natka pietruszki i brukselka. Zieleni się szczypiorek. Reszta gotowa do zimowania. W styczniu rozsypię dolomit.

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:33, 06 lis 2018

Do góry
Gabi czekam to młodziaki jeszcze nie kwitły

Kasya gdy znudzi mi się jakaś robota w ogrodzie biorę sekator i na kogo wypadnie na tego bęc
a samo ciecie wg starych zasad wyluzować między piętrami , wycinać na gładko przy pniu, skracać tak by nie sterczał kikut i co jakiś czas odchodzić na bok by ogarnąć sylwetkę

nerina

Ogrodowe kreacje 18:32, 06 lis 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Więcej do biedry przez najbliższe dni nie wchodzę.... !!!

Aureli a ja skutecznie wyleczyłam się z kupowania cebulek dzięki nornicom. Oczywiście uległam czosnkom i tulipanom botanicznym ale z umiarem. Jak to mówi moja znajoma - choćby skały sr...y nie ulegnę tym podziemnym potworom. Jakie skuteczne lekarstwo z tych paskud
Ptasi gaj 18:17, 06 lis 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
CD

Piekne to miejsce zrobilas. Nie jest tak nawalone i napackane jak u innych.
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 18:16, 06 lis 2018

Do góry
A tak wyglądała rabata zeszłej jesieni , jeszcze bez żywopłotu .
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 18:13, 06 lis 2018

Do góry
Tui jest w sumie 5szt Tak wyglądało wiosną
Obrzeża rabat - oddzielanie kory od żwiru 18:11, 06 lis 2018

Do góry
Mam pytanie o sposób zamontowania kantówek/listew dębowych na brzegach wyznaczonej ścieżki. Czy muszą być czymś połączone po długości? Jak głęboko wkopane? Jakie grube? Jakoś przytwierdzone do gleby?

Ścieżka ma być miękka z wiórów drzewnych albo drobnej kory.

Przerwa na kawę... 18:10, 06 lis 2018

Do góry
Asiu - lubię ten rdest, jak czuprynka na mojej kulce świetlnej Mam też inna odmianę zadarniającą ale ta już taka ciekawa nie jest. U Asi ma mniej słońca niż u mnie i na razie rośnie. Poczekaj do następnego roku, zobaczysz czy przeżyje u niej i jak się będzie rozwijał.

letnia odsłona rdestu Goolden Arrow - dużo mniej go było niż teraz )

a tu z maja ubiegłego roku - na środku za kulką 2 mikre sadzonki
Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 18:09, 06 lis 2018

Do góry
Żywopłot chcę utrzymać na 1,5-2 metry max.
Ogród w remoncie 17:52, 06 lis 2018

Do góry
Toszka, upewniam się. Góra rozumiem ale te boczne zielone gałązki wyrastające z grubych gałęzi mam ciachnąć radykalnie.? O zobacz

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 17:40, 06 lis 2018

Do góry
Proszę Was o pomoc w wyborze drzewa na słoneczną rabatę przed domem. Długość rabaty 8,8m , a szer. 2,45m całość lub 1,9m odejmując lawendę, którą może będę wysadzać, bo się zestarzała.
Z tyłu żywopłot z cisa i pomiędzy 4 tuję Aurea Nana. Reszta może ulec zmianie
Przedziwny Ogród 17:36, 06 lis 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies