Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:02, 30 paź 2018

Do góry
Agania napisał(a)
Dzisiejszy chlebuś

O i ty chlebuś pieczesz.
Wygląda smakowicie.
Ja też już kilka ładnych lat swoj piekę
Mokradło... i mój ogród 19:02, 30 paź 2018

Do góry
MalgosiaW napisał(a)

Przesadzona tej jesieni pod tunel, zobaczymy jak przezimuje.

Pięknie obsypana kwiecień! No mocno się nad nią zastanawiałam, ale obawiałam się, że odcień różu może być trudny i wybrałam delikatniejsze kolorki

A dlaczego do tunelu ją wsadziłaś?

No i zdrówka! tak
Kiedyś będzie tu ogród 19:02, 30 paź 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
R E K L A M U J
wyślij im te zdjęcia. Ja reklamowałam kupione w Alb.... rośliny i reklamację uznali.
Ewo zdecydowałam, że nie będę bawić się w żadne reklamację. Zadbam o te co przyszły i w przyszłym roku mam nadzieję będą wyglądały lepiej. Choć maila z grzecznymi 'podziękowaniami' (i zdjęciami) wysłałam- niestety bez odpowiedzi.

MartaKozak napisał(a)
Ja to miałam na rozach, to też rdza?

Marto wychodzi na to, że też rdza.

anabuko1 napisał(a)
Ptaszek ładnie ujęty,
No cóż zakupy przez internet , to czasami taka zgadywanka.
Jakie sadzonki się udadzą.
Też miałam kilka niewypałów.
Hmmm , ciekawa jestem co to masz na liściach malwy .
Co do zakupów to... no, idealne nie są. ale dzisiaj posadziłam rodki i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie nabiorą prawidłowego wyglądu.
Aniu ale z tą malwą to nie wiem o co chodzi... chyba, że masz na myśli maliny Moni. Ale te już Mazan zidentyfikował- rdza.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:00, 30 paź 2018

Do góry
I takie tamy

azalia

trawki,trawy i trawiszcza

...uDany ogród 19:00, 30 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Aniu serdecznie dziękuję!
Tegoroczne pejzaże jesienne są bardzo malownicze i nie można oderwać oczu od kolorowych obrazów

Uhmm, piękne następne jesienne pejzarze.
Fajnie ,że jeszcze mamy takie ciepełko. I ładnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:56, 30 paź 2018

Do góry
Sylwia, muszkieter stracił nogi pod wpływem mrozu i tak dogorywa w tej misce. A wiąz bardzo łatwo rozmnożyć. Podczas sadzenia ułamała mi się gałązka, wsadziłam do ziemi i mam drugi egzemplarz.

Świdośliwa- jeszcze maleństwo i grab w żywopłocie- spory już

Mężniejąca cisowa obwódka przy studni

Bardzo silny wiatr, temperatura 23 stopnie- dziwny koniec października

...uDany ogród 18:56, 30 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Danusiu witaj
Ten widoczek jest bardzo, bardzo malowniczy.:0
Gotowy materiał na obraz

Aniu serdecznie dziękuję!
Tegoroczne pejzaże jesienne są bardzo malownicze i nie można oderwać oczu od kolorowych obrazów

...uDany ogród 18:50, 30 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Dla Ciebie dzisiejszy słoneczny widoczek

Danusiu witaj
Ten widoczek jest bardzo, bardzo malowniczy.:0
Gotowy materiał na obraz
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:48, 30 paź 2018

Do góry
Ewelino,

To fakt i muszę Ci przyznać, że to jest nie równa walka a do sterylizacji i odkażania używam - no nie uwierzysz : alkohol, bo zwykła wóda też się do tego nadaje a i jest też "pod ręką" aby z sąsiadem w razie czego w odpowiednio "porozmawiać"

pozdrawiam
Jan

ps ...ubolewam nad Twoim Sango kaku a ta fotka ode mnie dla Ciebie.

Ukojenie 18:43, 30 paź 2018

Do góry
zoja napisał(a)
O poranku

No, te chryzantemy to masz przepiękne
Klon palmowy - Acer palmatum 18:38, 30 paź 2018

Do góry
dziś skomasowanie klonów palmowych na jednej fotce jesiennej

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:29, 30 paź 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Długo. Świetnie zniósł suszę.

To zielone na zewnątrz zamiera , bo robi się zimno. W cieple będziesz miała zielony szczypiorek. Od czasu do czasu podlej go herbatka z pokrzywy dla wzmocnienia.

To jeszcze trzeba mieć pokrzywe w drugiej doniczce ?
Moja działka na Dębowym Lesie 18:28, 30 paź 2018

Do góry
Pogoda zaskakuje .Ciepło . przyjemnie , fajnie

Dębowy Las o zachodzie słońca

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:21, 30 paź 2018

Do góry
AgataP napisał(a)

kurcze jaki on jest śliczny.... i długo kolor trzyma..

Długo. Świetnie zniósł suszę.

AgataP napisał(a)
Gruszko a pytanko takie - jeśli wykopałabym kępkę szczypiorku siedmiolatki, wsadziła do donicy, przycięła na krótko i przyniosła do domu?

To zielone na zewnątrz zamiera , bo robi się zimno. W cieple będziesz miała zielony szczypiorek. Od czasu do czasu podlej go herbatka z pokrzywy dla wzmocnienia.
...uDany ogród 18:20, 30 paź 2018

Do góry

I furtka jest już dla nas uchylona...

A my jutro idziemy na pogrzeb, zmarło się teściowi mojego brata. Bardzo nam pomógł przy budowie był bardzo serdecznym i mądrym człowiekiem, ale choroba dała mu we znaki i teraz już nie cierpi.
...uDany ogród 18:17, 30 paź 2018

Do góry
Dzisiaj dzień spędziliśmy odwiedzając naszych bliskich. Stare cmentarze wzbudzają we mnie nostalgię, są to ogrody pamięci z ogromną ilością zabytków. Są piękne!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:16, 30 paź 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

A mi się podoba ta z klonem przy trawach
i kwitnące rudbekie zadziwiają u mnie juz wspomnienie

Z tym klonem?

Szałwie jeszcze kwitną

i gaura

okrywowe róże

No i ta nieszczęsna chryzantema

Ogród z rzeźbą 18:16, 30 paź 2018

Do góry
Zana napisał(a)
Jesienny obrazek z bukiem

Przewodnik buczkowy wypuścił w tym roku całkiem przyzwoity przyrost, nareszcie zaczyna być go widać, biedaczek będzie musiał być niestety przesadzony w przyszłym roku:

Jesli buka chcesz przesadzać, to dobrze by było go teraz zaszkółkować, czyli wykopać naokoło w połowie koła fosę. Dość głęboko. Po zewnętrznej dać folię i rów uzupełnić kompostem. W tym miejscu ucięte korzenie będą się regenerować...ale do granicy z folii. Dzięki temu zabiegowi w przyszłym roku uszkodzisz tylko drugą połowę korzeni, a teraz pierwsza ucięta będzie zregenerowana jak z doniczki. Ten sposób jest mniej bolesny dla drzewa. Bez zaszkółkowania wykopanie i ucięcie całej bryły korzeniowej zahamuje wzrost drzewa na rok, dwa lata. A tak dość szybko zregeneruje drugą połowę korzeni.
Dwa ogrody 18:15, 30 paź 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Kasya, kwiatki z lata
Gonia, w tygodniu nie mam szans na pracę w ogrodzie, za późno wracam do domku

Gabrysiu
, podziwiałam Twój warzywnik, majstersztyk
W szufladce wyjęte tego dnia mieczyki z donicy. Obrazek taki sobie, po prostu roboczy Dalie w przyszłym roku powędrują na osobną rabatę w polu, muszę trochę wzmocnić wybrane karpy
dojrzały, próbowałam

Proszę mi o tym opowiedzieć
...uDany ogród 18:11, 30 paź 2018

Do góry
Rosa napisał(a)
Żyrandol bezapelacyjnie skradł moje serce, mieliśmy podobny na starym Żoliborzu, ale jedno ramię odpadło i nikt nie potrafił tego naprawić, inne były technologie i poszedł na śmietnik . Ach te sentymenty .
Tak to styl angielski, ale czy to regencja nie jestem pewna. Regencja była silnie związana z klasycyzmem i łączyła w sobie nurty sztuki greckiej oraz rzymskiej, a także neogotyk i orientalizm z dekoracjami inspirowanymi dalekimi kulturami, dodającymi im nutki ekstrawagancji. Wśród motywów zdobień, pojawiających się na ówczesnych antykach, wymienić można egipskie chimery, sfinksy, piramidy i palmy, greckie liry oraz zdobienia właściwe dla sztuki chińskiej czy gotyku. Jak zwał tak zwał, to nie ma znaczenia. Zainteresowało mnie nietypowe połączenie sekretarzyka i biblioteczki rzadko spotykane.
Masz troszkę mebelków w stylu art deco. W ostatnich latach są bardzo modne.
Agnieszka ma rację, stare meble są wykonane z drewna i łączone klejem kostnym a nie tak jak współczesne znikającym vikolem i mają metalowe klamry, zamki i różne proste łączenia. Zawsze nadają się do naprawy i widać po nich rzemiosło i rękę artysty .
Znajome niech się pukają po czym chcą, ja Cię rozumiem bo też tak mam .

Kocham lampy, mamy ich całe mnóstwo. Wszystkie mają jednakowy kolor kloszy, ale różne kształty to kolejny mój bzik, ale ujednolica pięknie wnętrza
ja też jestem sentymentalna, żyrandol z salonu dostałam od Chrzestnej mojego M w dniu jej śmierci i od tamtej pory dziennie jest nam światłem Druga wisi w sypialni dostałam ją ze 20 lattemu jak mój brat remontował mieszkanie to mu się nie komponowała

Fotki z telefonu, sa jakie są

Niestety nie jestem znawcą w tym temacie, ale we wszystkich źródłach widnieje najczęściej regencja lub opis brzmi XIX wieczna sekretera, Edwardiańskie meble, witryny w stylu Georgiańskim albo jeszcze Queen Anne-styl.
Kocham stare meble i obojętnie w jakim są stylu są piękne.
Bardzo mi sie podobają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies