Co tam u Was, dziewczyny? Miałam dziś moją ulubioną błękitną szałwię sadzić, ale jakoś nie mogę się zmobilizować. Może jutro się uda.
Tak stoi i czeka ładnie
Szkoda perukowca, ale walczyłaś
Bąbelkowo przenosisz...super mieć podgrzewane SPA bliżej domu w chłodniejsze dni
Widzę nowe leżaczki w moim ulubionym kolorku....jak tam donice, które wpadły Ci w oko u Kapiasów....kupiłaś?...czy po nie wracasz
Greg witaj i u mnie gdzies sie mijamy na watkach
to chyba oje uubione jezowki i byly pierwsze w moim ogrodzie
Poniewaz wczoraj padalo a dzis bylo wreszcie chlodniej popracowalam dzis nad ta rabatka. Przekopalam i nawiozam obornika owczego, takiego zlezakowanego i czesciowo z kompostem. Jeszcze kawalek zostal do przekopania i ten obornik trzeba z ziemia wymieszac. No i bede sadzic a co?? zobaczymy co dostane w Pl troche plan mam.
w ogrodzie lampa więc zostają tylko wieczorowe widoki z tarasu
dawno dawno temu ale wciąż niezapomniany Nalepa i Breakout
"daj mi proszę chociaż w nocy barwny sen
niech mi we śnie będzie jaśniej, niż jest w dzień
daj mi dziś, daj mi dziś
sny kolorowe, pomaluj moje sny..." https://www.youtube.com/watch?v=XcfefA4H0tU
a co do zakupów kupiłam jeszcze kolejną budkę lęgową no i takie ptaszki na wyprzedaży, mąż jak zobaczył pokiwał tylko głową i zapytał, czy oprócz hortensji i ptaków dostrzegam też inne rośliny do ogrodu hihi
Dziękuję za miłe słówka, ja też uwielbiam Twój ogród
Widzę, że mamy takie same dylematy hortkowe ja też dłuuugo się zastanawiałam jakie dać w koło na początku padło na vanilki, ale właśnie te ich rozkraczanie i przypalanie do końca mi nie pasowało no i w końcu los dzisiaj zdecydował sam kupiłam za 15 zł magical moonlight w A. długo ich szukałam i nie mogłam znaleźć, co prawda nie kwitnące, ale poczekam do przyszłego roku.
A co do Twoich dylematów no więc phantom są wielkie, mają bardzo duże kwiaty, nawet po tych deszczach jako jedne z nielicznych stoją jedynie jakieś tam pojedyńcze kwiaty się położyły, limelight ruszają dosyć późno no i jak widzisz moje 5 letnie po deszczach się położyły, więc ja bym pewnie zdecydowała się na phantom