Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 01:19, 21 lis 2018

AgataM napisał(a)

Też się dołączam do zamówienia na święta

Poszłoooo!
Muszelka 06:37, 21 lis 2018

Agato, Anabuko, Asiu, Anpi, Danusiu, Ewo, Elu -> ślicznie dziękuję za pozostawienie śladu w moim wątku. To bardzo miłe, co piszecie. Cieszę się, że swoimi zdjęciami, choć trochę, obłaskawiam tę niewdzięczną dla ogrodników porę roku

Pięknego dnia życzę!
Krakus 07:40, 21 lis 2018

no nie zanudzasz nas zdjęciami...
możesz się spokojnie rozpędzić i dać nam jeszcze nacieszyć oczy takimi widokami...

Piękne widoki i zdjęcia...jak po skompresowaniu przez O. tak ładnie wyglądają to aż nie chcę myśleć jak w rzeczywistości
Krakus 07:40, 21 lis 2018

możesz się spokojnie rozpędzić i dać nam jeszcze nacieszyć oczy takimi widokami...

Piękne widoki i zdjęcia...jak po skompresowaniu przez O. tak ładnie wyglądają to aż nie chcę myśleć jak w rzeczywistości
Dorota123 09:55, 21 lis 2018

Muszelka napisał(a)

Elu, obecnie telefonem również można zrobić dobrą jakościowo fotę. Na dowód wstawię zdjęcie z albumu z czterema kadrami. Jedno z nich zostało wykonane telefonem. Spróbuj zgadnąć które?

Myślę, że telefonem zostało zrobione pierwsze zdjęcie, czy mam rację? Po przeanalizowaniu chmur na zdjęciach stwierdziłam, że robiłaś te trzy zdjęcia jedno po drugim, a chwilę przed, albo po trzasnęłaś jeszcze fotkę telefonem. Jakość wszędzie bez zarzutu.
Zdjęcia piękne, pasja podróżnicza też wspaniała, zimowa fota przecudna. Ja z tych co nie tolerują zbyt niskich i zbyt wysokich temperatur, ale zdjęcia zimowe zawsze mnie zachwycały. Uważam, że dużo trudniej zrobić dobre zdjęcie zimą niż latem.
Muszelka 16:12, 21 lis 2018

Dorota123 napisał(a)
Myślę, że telefonem zostało zrobione pierwsze zdjęcie, czy mam rację? Po przeanalizowaniu chmur na zdjęciach stwierdziłam, że robiłaś te trzy zdjęcia jedno po drugim, a chwilę przed, albo po trzasnęłaś jeszcze fotkę telefonem. Jakość wszędzie bez zarzutu.

Dorotko, niestety, zonk!
Czułam, że typ prawdopodobnie padnie na pierwsze zdjęcie (w LG), ponieważ jest na nim inne światło na chmurach. Też poszłabym tym tropem Ale to przypadek. Chmury w tym dniu były bardzo dynamiczne. Gdy robiłam to zdjęcie musiały na chwilę przesłonić słońce, co w rezultacie dało taki efekt.
Inny kąt padania światła spowodował, że filtr polaryzacyjny, który mam założony na obiektywie uwidocznił dno stawu (czego nie widać na pozostałych ujęciach).

Telefonem zostało wykonane ostatnie zdjęcie (w PD). Poszłam na drugi brzeg stawu i Pan Muszelek cyknął mi swoją komórką pamiątkowe zdjęcie - pajacyk w czerwonym ubranku to sem ja

Niżej wklejam to zdjęcie.

Muszelka 16:18, 21 lis 2018

Krakus napisał(a)

Krakusie! Nie kuś! Bo zawalę O. górami!
Muszelka 16:28, 21 lis 2018

Dla Krakusa

Muszelka 16:42, 21 lis 2018

I ostatnie trzy - z Lucerny. Przez chwilę trafiło mi się światło jak z obrazów Canaletto

Dorota123 19:28, 21 lis 2018

Świetna jakość komórkowego zdjęcia, ale przyznasz, że nie z każdego telefonu da się wydusić taką jakość.