Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród do kwadratu 20:54, 11 kwi 2014

Do góry
Aguś.. toż to wyższa biologia... prawie molekularna

Monia - psiak snurecki podgryza... nie fiem jak długo wytrzymają

Marzenko - myśleliśmy o bambusach, ale chcemy mieć ścianę zieleni - połączoną. Trudno byłoby to uzyskać na patyczkach wiązanych. Takie rozwiązanie jest dobra dla pojedynczych drzewek.

Tesiu - mama zawsze powtarzała, że głowa nie tylko ozdobie służy

Jagiii - byłam i lukałam... myślę

Moja nigra ma kilka pąków... wyłaniają się powoli . W ubiegłym roku był tylko jeden...

zawilec - mam go od dwóch lat... pierwszy raz zakwitł... i ma kolejne pączki

Poletko czosnkowe dla Gosi-Malkul

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:12, 11 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Magda70-prawie zgadłaś
A tak poważnie to mam ostatnio straszny młyn zawodowy i jeszcze nie myślę nawet o świętach, ale widzę że przywołujecie mnie kochane do porządku.
I dobrze bo bym przegapiła czas że już trzeba owies wielkanocny wysiać.
Więc właśnie wysiałam.

Co do runianki - To że się nie dogadałyśmy porządnie to fatalnie wręcz bo ja jeszcze potrzebuję, ale trudno Madzialenko i tak ci bardzo bardzo dziękuję za te dwa bukiety.

Jak będę u mamy w tygodniu to skubnę jeszcze raz...i wyślę.
Ile chcesz??
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:20, 11 kwi 2014

Do góry
Marzenko- o to dobrze że zajrzałaś by bym przepłaciła, ale jeszcze mi tylko powiedź czy miały właśnie takie wysokie IP?

Jagódko- to grys granitowy.
Ja do warzywnika tez planuję zwykły szary grys taki tani jakiś ale jeszcze nie szukałam. Jak będę tak daleko to będę trąbić na forum. Chyba że będziesz szybsza to też trąb.

Enya73 – now idzisz, muszisz koniecznie rozświetlic te egpiskie ciemności.
Chyba że jednak wolisz tak jak pisze aga_szsz - ciemno-przyjemno
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:15, 11 kwi 2014

Do góry
Mirelka- co do lamp to jest kicha, ja długo szukałam czegoś takiego ale niestety albo paskudne albo drogie strasznie (nota bene nie warte swojej ceny), i skończyło się na tym że zleciłam Mężulkowi.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:13, 11 kwi 2014

Do góry
Magda70-prawie zgadłaś
A tak poważnie to mam ostatnio straszny młyn zawodowy i jeszcze nie myślę nawet o świętach, ale widzę że przywołujecie mnie kochane do porządku.
I dobrze bo bym przegapiła czas że już trzeba owies wielkanocny wysiać.
Więc właśnie wysiałam.

Co do runianki - To że się nie dogadałyśmy porządnie to fatalnie wręcz bo ja jeszcze potrzebuję, ale trudno Madzialenko i tak ci bardzo bardzo dziękuję za te dwa bukiety.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:09, 11 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
W powrocie ze szklarni:

Gosia, piękne te Twoje szarości. W ogóle ja lubię zestawienie rudego brązu z szarym... nie tylko w domu, w ciuchach/butach/torbach też . Zeleń pięknie się w tym miejscu eksponuje.

Czy to jest żwirek granitowy? Masz jakieś fajne miejsce na szary żwirek (niespecjalnie drogi) u nas w okolicy? Bo będę musiała się rozejrzeć, aby zasypać ścieżki wokół skrzyń na warzywa.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:50, 11 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
grad minął?

2 posty wyżej masz foto swoich sadzonek...
I czereśnia majówka... fajna, tylko szpaki są szybsze... nie pasuje tu, ale ptaki po kąpieli w strumyku na niej sie suszą.. Klon i berberysy teraz wyglądają miodzio

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aniu a u mnie po górach biało Zimno jak licho. Rozumiem twoje rozterki z tulipkami za kratami Piękne są i chciałoby się je uwolnić. No cóż piesu nie wytłumaczysz ale ogrodzić możesz A kocisko wszędzie wlezie.Tulipany połamał bo się chowa za nie a kanapę muszę chyba opakować bo kocisko odwdzięcza się za przygarnięcie wbijając w nią pazury. Nowiutka śliczna i już podrapana, dziurki w tapicerce porobiła zaraza. Chciałam zlać ale jak zobaczyłam jego strach to odpuściłam. Co to zresztą da. Buziole zostawiam

Kotki lubię, ale u innych. u siebie nie chcę, bo zabijają ptaki i przynoszą w ofierze swoim właścicielom.. i mam w domu storczyki.. by wszytko zniszczył.... pies po parapetach nie chodzi..
Widok z okna.... tego przy kocie by nie było..

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:35, 11 kwi 2014

Do góry
leon60 napisał(a)

o masz... u mnie słońce świeci pewnie cisza przed burzą.....

Oj.. u Ciebie wieki nie byłam.. muszę się poprawić

Moje kulkowo..

jotka napisał(a)

nie patrz...może nie bedzie tak źle. U mnie zimno, pochmurno i co chwile pada. Ale i tak dzis bym nie wychodzila. Może wreszcie skoncze pikowanie a tym samym balagan w kuchni. Reszta nasionek pojdzie do gruntu ew, wysieje w tunelu.

Na FB widziałam pięknie przystrojony balkon..szkoda, że zimno n i nie da sie posiedzieć..
Moje rozsadki jeszcze malutkie...
ale pelaśki robiłam pierwszy raz (z pelaśki od Agaty) i są.. i kwitną.. to te po prawej, a po lewej też od Agaty... ale już robione przez nią

A to moje nasionka powysiewane, część mam już w szklarnii..

I runianka dla Malkul.. cześć z tej w słoikach ma obiecane.. jest tego duuuużo.. jak sie ukorzenią to robię następne ..

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:07, 11 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aguś uwielbiam naturalniść Twojego ogrodu, staw i platany będą nas zachwycać. O odleglość platanow sie nie obawiaj, bo tak jak pisała Malkul można je ogoławiać. Oczywiście przy naturalnym ogrodzie dziwnie by to wyglądało gdyby były formowane... Ale raz na jakiś czas wiosną im uporządkujesz korony z zyskiem dla ich urody.

W sobotę zamierzam kupić na giełdzie sadzonki warzyw.... Czy juz wszystko mogę wsadzić do skrzynek? Nie kupuję papryki tylko tradycyjne polskie warzywa- sałata, pietruszka, pomidory?
Skrzynki zakupione, tylko trzeba poolejowac.... Chyba ja to zrobię sama boM zamówił sobie drewno kominkowe... I będzie się tej czynności oddawał przez kilka dni.... Och jak on to lubi, tylko się do tego nie przyznaje

Platany muszą zostać jak są, nie ma jak ich szerzej rozstawić. Trudno, mam nadzieję, że im dużej krzywdy nie zrobię w ten sposób.

Co do warzyw - wszystko z wyjątkiem ciepłolubnych czyli papryki, pomidorów, cukinii, ogórków, fasoli, melonów, bakłażanów... Jakby co to pytaj.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:48, 11 kwi 2014

Do góry
Aguś uwielbiam naturalniść Twojego ogrodu, staw i platany będą nas zachwycać. O odleglość platanow sie nie obawiaj, bo tak jak pisała Malkul można je ogoławiać. Oczywiście przy naturalnym ogrodzie dziwnie by to wyglądało gdyby były formowane... Ale raz na jakiś czas wiosną im uporządkujesz korony z zyskiem dla ich urody.

W sobotę zamierzam kupić na giełdzie sadzonki warzyw.... Czy juz wszystko mogę wsadzić do skrzynek? Nie kupuję papryki tylko tradycyjne polskie warzywa- sałata, pietruszka, pomidory?
Skrzynki zakupione, tylko trzeba poolejowac.... Chyba ja to zrobię sama boM zamówił sobie drewno kominkowe... I będzie się tej czynności oddawał przez kilka dni.... Och jak on to lubi, tylko się do tego nie przyznaje
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:43, 10 kwi 2014

Do góry
Ups jestem padnięta... 600 km w jeden dzień w deszczu i 3 godzinne maskarycznie trudne spotkanie... Jutro rano wrócę do was z energią...

Iza z 40 kostrzew za rok będzie 80 bo podzielę, ma byc dywan z kostrzewy w szarym żwirku z akcentem zieleni z kosdrzewiny i niebieskiego z Twojej lawendy ... Na tle szarych gabionów i szarego płotu...
Mala Mi nie myśl tylko przywież kuzynkę
malkul tnę masakrycznie nisko , niemal jak inni anabell, w sobotę zrobię fotkę

W ciemnościach po powrocie widzialam, ze tulipany exotic emparor rozkwitly i wyglądają całkiem calkiem
Optarzność czuwałam stoźek i buki porządnie przez deszcz podlane i ema z opuchlakami równiez.... Muszę wykonac oprysk na grzyba i nie moge polać nicieni... Chyba teraz wykonam zabieg a nicienie dopiero za tydzień?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:28, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Wybrałam lampki do podświetlenia ogrodu
https://oscarlux.pl/projektory-i-naswietlacze/1574-nautilus-spike-gu10-z-1-5m-kablem-i-zaczepem-4024163096836.html

ma dobre IP65, oraz G10 czyli można wsadzic tam żarówki LED
ale się cieszę
kolejny temat z głowy

mamy takie tylko czarne, jestem zadowolona z nich, chociaż przyznam, że denerwują mnie bo są dość widoczne...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:39, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Marzenka mam prośbę - pokaz prosze jak wygląda obecnie twoja hortensja Incrediball. ,
Jak ja tniesz po zimie?

Wtrącę się, gdyż, ponieważ widziałam niedawno.
Madżen tnie ją bezlitośnie, vide - nisko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:48, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
https://oscarlux.pl/projektory-i-naswietlacze/1574-nautilus-spike-gu10-z-1-5m-kablem-i-zaczepem-4024163096836.html

ale się cieszę
kolejny temat z głowy

a co oznaczają te symbole??
Też szukam podobnych lamp, ale nie znam się na tym...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:47, 10 kwi 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Zapomniałabym sie pochwalić:
dosatałam wczoraj dwa bukiety runanki japońskiej do Madzi70
Madziu niech Ci bóg w maluszku wynagrodzi

Juz posadziłam na rabatę, wyszło ok 30 sadzonek YUPII

Widzisz jaka ciemna masa ze mnie...nie dogadalyśmy się co do ilości...ja mogłam jeszcze rwać i rwać...

ps. cuuuudny widok za oknem!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:45, 10 kwi 2014

Do góry
Marzenka mam prośbę - pokaz prosze jak wygląda obecnie twoja hortensja Incrediball. ,
Jak ja tniesz po zimie?
Ogród do kwadratu 19:42, 10 kwi 2014

Do góry
Aga pokaż proszę jak wyglądają twoje czosnki z nasion
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:40, 10 kwi 2014

Do góry

ale się cieszę
kolejny temat z głowy
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 19:28, 10 kwi 2014

Do góry
Oh szkoda myślałam że się poinspiruję!
O tak dyniami wymiotłaś wszystko
Ściółkowanie - kora w ogrodzie 19:23, 10 kwi 2014

Do góry
Danusiu- pytałam oczywiście poza pieleniem.
Ewciu-kartony chyab lepsze niż kartki papieru i gazety te zwykłe bo grubsze, musze podumać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies