Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 22:58, 10 kwi 2014

gusiarz napisał(a)
Aguś dzięki za wskazówki... chyba masz rację z roślinkami - na noc w dom ... ale teszsz nie chce mi się tak latać
Buziak

Przyniosłąm pomidory do dom Na dwie nocki, bo nie chce mi się ich targać w te i we wte. Jakoś przeżyję te kartony pod nogami.
agniecha973 23:04, 10 kwi 2014

Tess napisał(a)
Agniecha, zabiło mnie Twoje "poziom odchwaszczania na O. jest wysoki"

Boskie!

A ja go zaniżam. Wywalą mnie
Tess 23:09, 10 kwi 2014

Jak zaniżasz, jak nie zaniżasz
Ja się w tym roku nie obrobię z chwastami - jesienią rozsypałam na rabaty kompost.
Mam już zieloniutki rzucik
I dopiero po Twoim mleczyku zauważyłam, że u mnie w kostce też już cztery pięknotki się zalęgły
Qrcze, zapomniałam je potraktować octem, jak planowałam.
paniprzyroda 23:09, 10 kwi 2014

Pikówek spod folii nie zabieram, jakoś przymrozków u nas nie zapowiadają. Roślinki są hartowane, bo muszę je do końca kwietnia wysadzić do ogrodu. Na próbę wysadziłam tydzień temu małe pysznogłówki, coś z jednorocznych oraz cleome i ożankę. Do tej pory mają się dobrze.
Dziś zaczęłam wysiewać w warzywniku, ale mus tempa nabrać, bo lato mnie w nim zastanie
agniecha973 23:15, 10 kwi 2014

Tess, ja się nigdy nie wyrabiam. Jeszcze z tydzień temu wyglądało to optymistyczniej, a teraz chwasty tak się zazieleniły i podskoczyły drugie tyle co już miały. Jakiegoś nawozu im ktoś sypnął czy co?

Mariolu, pomidory zabrałam, bo rożnie może być. U mnie dziś -1 pokazują. Teraz jest 0, więc nad ranem chwyci.
Edytuję: Weszłąm na norweską, pokazują nad ranem -3.
Tess 23:54, 10 kwi 2014

O matko, mróz???
Muszę zobaczyć, co dla W-wy.

Agniecha, na razie "wiszę" kopytnik Madżence, Grabiom i Evochichonce.
W tym roku nadwyżki pójdą do nich.
Ale oczywiście, utuczę kopytka i dla Ciebie, ale musisz się przypomnieć, bo ja mam pamięć dziurawą jak sito
OK?
Madzenka 06:48, 11 kwi 2014

Aguś uwielbiam naturalniść Twojego ogrodu, staw i platany będą nas zachwycać. O odleglość platanow sie nie obawiaj, bo tak jak pisała Malkul można je ogoławiać. Oczywiście przy naturalnym ogrodzie dziwnie by to wyglądało gdyby były formowane... Ale raz na jakiś czas wiosną im uporządkujesz korony z zyskiem dla ich urody.

W sobotę zamierzam kupić na giełdzie sadzonki warzyw.... Czy juz wszystko mogę wsadzić do skrzynek? Nie kupuję papryki tylko tradycyjne polskie warzywa- sałata, pietruszka, pomidory?
Skrzynki zakupione, tylko trzeba poolejowac.... Chyba ja to zrobię sama boM zamówił sobie drewno kominkowe... I będzie się tej czynności oddawał przez kilka dni.... Och jak on to lubi, tylko się do tego nie przyznaje
Anita1978 07:46, 11 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)

A ja go zaniżam. Wywalą mnie

Ja też! Będziemy outsiderami Chwastowymi
Anita1978 07:48, 11 kwi 2014

agniecha973 napisał(a)
Tess, ja się nigdy nie wyrabiam. Jeszcze z tydzień temu wyglądało to optymistyczniej, a teraz chwasty tak się zazieleniły i podskoczyły drugie tyle co już miały. Jakiegoś nawozu im ktoś sypnął czy co?

Mariolu, pomidory zabrałam, bo rożnie może być. U mnie dziś -1 pokazują. Teraz jest 0, więc nad ranem chwyci.
Edytuję: Weszłąm na norweską, pokazują nad ranem -3.

Ja czekam aż chwaściory podrosną, bo na razie wszystko wyłazi z ziemi, a ja nie pamietam co gdzie powsadzałam....np.lilie.....i nie chcę podeptać....tkaże mam chwilowe wytłumaczenie!
paulina_wero... 07:50, 11 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)

Ja też! Będziemy outsiderami Chwastowymi

To ja sie dołączam. Wczesna pora a wy juz nie spicie tylko na ogrodowisku siedzicie? pozdrawiam