Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Mój kawałek planety 21:07, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A ja mam w domu meble, schody , drzwi w kolorze "złoty dąb", więc ciebie rozumiem. I muszę przyznać, że w swoim czasie była to ucieczka od mahoniowego wykończenia drewna do elewacji.
Moda się zmienia i nic nie poradzimy. Na szczęście do złotego dębu szarości pasują i można pewnymi jej odcieniami złamać ten "sraczkowaty" kolor

Nie ma się co przejmowac moda bo co pół roku trzeba by wszystko wymieniac. Trzeba kupowac to co się lubi i nie kierowac gustem innych.Pozdrówka.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:51, 07 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Iwonko,
stipy się rozsiały bardzo i cały czas wychodzą nowe siewki. Część trawek już rozdałam, czekam aż się ochłodzi i będę wysyłała. Postaram się obdzielić wszystkich chętnych, ale nie spodziewaj się wielkich roślin. To są małe siewki.
Róże wciskam wszędzie gdzie mam wolne miejsce, ale również dla koloru. Wiem że planujesz zakup róż. Gorąco polecam Red Leonardo da Vinci. U mnie młodziutka na patelni radzi sobie znakomicie. Kwiat się nie przypala i już 2 tygodnie kwitnie. Tu widać że kwiatek wyblakł na słoneczku ale dzielnie się trzyma.

Pięknie Asiu dziękuję. Rózyczka piękna, rabatowa. Naprawdę warta pokusy Pytam się o sposób sadzenia, bo ja chciałam zrobić różankę, ładnie wygląda New Dawn połączona z różową jeżówką, ale w nogach jest pusto. Musze podsadzić chyba kulkami bukszpanowymi.
Trawki chętnie przyjmę, jak będziesz pamiętała, wiem, że to małe samosiejki, a za przesyłkę chętnie pokryję koszty.
Pozdrawiam serdecznie
Ogródek Iwony 20:45, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, ale ja wczoraj miałam w szkółce to samo. M czekał w kolejce do lekarza, a ja poszłam spacerkiem do szkółki. Miałam zakaz kupowania czegokolwiek, więc tego się grzecznie trzymałam.
A tam ślicznie się do mnie uśmiechały róże, cudny rozchodnik okazały i trawka LM (była w promocji po 12 zł, z 25 zł przeceniona), już widziałam na rabatce trawę z rozchodnikiem, a potem się zastanowiłam, gdzie ja to posadzę? Piękne to, ale chwilowo nie mam takiej rabaty Już kombinowałam, czy róże tym nie podsadzić.
No i się obudziłąm w rzeczywistym świecie i sobie poszłam. Stąd doła miałam.
E-Muś obiecał, że jak się jesienią uporamy z naszymi wydatkami, to wtedy kupię to, co bym chciała. No cóż ... trzeba czekać ...
Życie czasami człowieka wkurza... Zawsze trzeba kupować nie to, co się chce, ale to, co konieczne

Samo życie ale się nie martw najwazniejsze to zdrowym byc i miec kogoś kto wspólnie z Toba idzie przez zycie i komu można ufac. Reszta wcześniej czy później sama przyjdzie.Pozdrówka.
Ogród na glinie 20:13, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, szczęka mi opadła. Jak ty świetnie myślisz głośno, rysując i wychodzi z tego coś konkretnego. Zauważyłam też, że pewne linie zapożyczasz z innych ogrodów - projektów, a to znaczy, że do ogródków zaglądasz po konkrety i się inspirujesz. Zapamiętujesz wiele. Ja tak nie potrafię, więc podziwiam Cię za to.
Ja myślę kawałkami, nie potrafię globalnie planować ogrodu i to mnie gubi.
Mam pytanie. Jak narysowałaś pierwszy raz projekt (plan ), to go kopiowałaś do nanoszenia zmian? Jak pracujesz nad projektem, bo pewne linie zostają, inne zmieniają miejsce... pytam się od strony technicznej. Bo taki szkic na papierze wcale łatwo się nie przerabia.
Koło mi się podoba. I to bardzo.
edit: Chodzi o to koło na ognisko

Przyjrzyj się dokładniej, bo tu jest dużo rysunków Barbary.
To prawda że wzoruję się na innych, biorę to co mi odpowiada, ale uwzględniam też moje potrzeby i możliwości działki.

Ja osobiście rysuję na kartce, ale potem kładę kalkę techniczną, taką przeźroczystą i szkicuję ołówkiem. Jak mi odpowiada, to daję kalkę pod spód i na okno, wtedy przerysowuję na kartkę.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:01, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, masz piekny ogród, znowu się powtarzam. Chyba u ciebie rozsiały się trawki. Co z nimi planujesz robić? Bo jeśli byś chciała się ich pozbyć, to ja bym chętna była.
Tak patrzę i wydaje mi się, że róże sadzasz między inne roślinki? Tak, aby kolor dały ?
Kret bee ... współczuję.

Iwonko,
stipy się rozsiały bardzo i cały czas wychodzą nowe siewki. Część trawek już rozdałam, czekam aż się ochłodzi i będę wysyłała. Postaram się obdzielić wszystkich chętnych, ale nie spodziewaj się wielkich roślin. To są małe siewki.
Róże wciskam wszędzie gdzie mam wolne miejsce, ale również dla koloru. Wiem że planujesz zakup róż. Gorąco polecam Red Leonardo da Vinci. U mnie młodziutka na patelni radzi sobie znakomicie. Kwiat się nie przypala i już 2 tygodnie kwitnie. Tu widać że kwiatek wyblakł na słoneczku ale dzielnie się trzyma.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:52, 07 sie 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

strona 1535 - szalejące trawy i strona 1540
są Bagatelle

Marzenko, dziękuję. Widziałam je, ale wtedy jeszcze nie zwróciłam na nie uwagi. Dopiero Danusia mi je podsunęła. Fajne. Z tymi trawami w słońcu bagatelle i kulki bukszpanowe wyglądają cudnie.
Dziękuję pięknie.
Ogród na glinie 19:37, 07 sie 2014

Do góry
Małgosiu, szczęka mi opadła. Jak ty świetnie myślisz głośno, rysując i wychodzi z tego coś konkretnego. Zauważyłam też, że pewne linie zapożyczasz z innych ogrodów - projektów, a to znaczy, że do ogródków zaglądasz po konkrety i się inspirujesz. Zapamiętujesz wiele. Ja tak nie potrafię, więc podziwiam Cię za to.
Ja myślę kawałkami, nie potrafię globalnie planować ogrodu i to mnie gubi.
Mam pytanie. Jak narysowałaś pierwszy raz projekt (plan ), to go kopiowałaś do nanoszenia zmian? Jak pracujesz nad projektem, bo pewne linie zostają, inne zmieniają miejsce... pytam się od strony technicznej. Bo taki szkic na papierze wcale łatwo się nie przerabia.
Koło mi się podoba. I to bardzo.
edit: Chodzi o to koło na ognisko
Ogród cichy i przytulny 18:35, 07 sie 2014

Do góry
Asiu, nieźle u ciebie popadało. Ktoś kiedyś tu napisał, co mi się spodobało, że pan Bóg ogrodnikiem nie jest.
Bo gdyby był, to połowa wody spłynęłaby też do innych. U nas jeszcze nie padało ani razu. Ostatni 5 - minutowy deszcz był może na początku lipca. Roślinki padają. Dobrze, że temperatura zelżała
Pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 18:29, 07 sie 2014

Do góry
Joasiu, masz piekny ogród, znowu się powtarzam. Chyba u ciebie rozsiały się trawki. Co z nimi planujesz robić? Bo jeśli byś chciała się ich pozbyć, to ja bym chętna była.
Tak patrzę i wydaje mi się, że róże sadzasz między inne roślinki? Tak, aby kolor dały ?
Kret bee ... współczuję.
Ogródek Agam 18:00, 07 sie 2014

Do góry
Zdjęcia dla Iwk4 i parę innych i lecę dalej sprzątać .

Zakątek z fioletową ławeczką 17:15, 07 sie 2014

Do góry
Hi, hi, a ty kiedy Aniu wracasz?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:10, 07 sie 2014

Do góry
Sebku, z tym ogrodem nie chodzi o ilość, tylko o jakość, doświadczenie i takie tam.
Jak Maja będzie miała za mało materiału, to pokazesz jej całą swoją kolekcję odmian wszelkiego rodzaju i opowiesz, jak to na początku było
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:13, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zatem czekam na zdjęcia do weekendu. Madżen, pamiętaj o rabatce z berberysami bagatelle,a aby dla mnie obfocić

strona 1535 - szalejące trawy i strona 1540
są Bagatelle
Kondziowy ogrod cz II 15:40, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też się do życzeń dołączam dla was obojga. Piękna rocznica, piękny bukiet i pięknie uczczona. Pozdrawiam.
dziekuje
Kondziowy ogrod cz II 15:38, 07 sie 2014

Do góry
Ja też się do życzeń dołączam dla was obojga. Piękna rocznica, piękny bukiet i pięknie uczczona. Pozdrawiam.
Ogródek Agam 15:25, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 zdjęcia zaraz zrobię. Obwódka z trzmieliny własnoręcznie ukorzenionej , w środku trzy kulki i żurawka "Marmalade", malutka bo z podziału. Planuję jeszcze coś na pniu. Pewnie na miłorzęba się zdecyduję.
Na tarasie jest drewniana donica robiona przez eMa. W tym roku służy mi jako rozmnażalnik dla żurawek .

Agatko na fotki po trochę poczekacie . Całuski. Stan aktualny zaraz zrobię .
Boćkowe perypetie ogrodkowe 15:24, 07 sie 2014

Do góry
Boćku, tez ci zdrówka życzę.
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:20, 07 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zostawiam pozdrowienia. Miłego dnia Sylwia życzę.
O tym, że ogród masz piękny, to chyba wiesz?

Pozdrawiam również .... właśnie przed chwilą przeszła kolejna intensywna burza ..... Ogród wporzo (slangiem moich dzieci) ... jestem zadowolona dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies