Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Boćkowe perypetie ogrodkowe

Boćkowe perypetie ogrodkowe

Syla 13:03, 07 sie 2014

Bociuś .... chyba żurawki te które pokazałaś padnięte mają grzyba .... Takie moje przemyślenia na dzień dzisiejszy (bo mam tak samo i nie tylko z żurawkami) , żurawkę na wiosnę koniecznie mus pozbawić zaschniętych liści (czyli czyszczenie) i podlanie na grzyba .... Przy mojej ciężkiej ziemi niestety rzecz konieczna a w tym sezonie odpuściłam i klops .....

Właśnie dzisiaj zawezwałam pomoc do ogrodu na konieczne opryski na grzyba i przędziorka z mszycą .... Pogoda również robi swoje ... palące słońce i intensywne opady .....Mam nadzieję , że pogoda w sobotę dopisze i opryski będą ....

Nie wyrabiam już ze wszystkim u siebie a jak dzisiaj zobaczyłam kule bukszpanowe od spodu z grzybem to mi się łezka zakręciła .....tym bardziej że mi już sił brakuje ....

Także nie jest u mnie za wesoło i do bombonierki to mi daleko ....

ściskam !!!

bociek 13:13, 07 sie 2014

Grzyb??? A widzisz, no to musze dokupic srodek na grzyby, bo mam za malo... Pogoda sprzyja niestety. Mam porazone dwie anabelki, powoli dochodza do siebie, ale musze im dac kolejna dawke to i zurawki polece od razu.

U mnie bukszpany tez tak sobie, maja chyba roztocza.

Sylwia, trzymaj sie Dasz rade, czasami jest pod gorke

Buziole
Syla 14:16, 07 sie 2014

Boćku .... dwa preparaty nabądź i stosuj naprzemiennie ... będzie bardziej skuteczne ....
JoannA 14:25, 07 sie 2014

Bociusiu,
deszcze zapowiadają u nas od dzisiaj to trawnik szybko się zregeneruje.
Rabatki mimo kłopotów zdrowotnych masz naprawdę wypielęgnowane i bujne.
A te węzły to nie od klimatyzacji czasami? Bo ja tak mam od 3 tygodni, klimatyzacja mnie załatwiła na amen.
Wracaj szybko do zdrowia, węzłów nie możesz przeziębić więc zostań parę dni w łóżku.
buziole
Iwk4 15:24, 07 sie 2014

Boćku, tez ci zdrówka życzę.
popcorn 15:45, 07 sie 2014

Matko jakie Ty masz wypasione trawy! Hakone super!! u mnie zupelnie rosnac nie chca, mam 3ci rok i sa mniejsze niz sadyone buu pozdrawiam!!!
Sebek 15:48, 07 sie 2014

Rabaty wyglądają bardzo bujnie - hakone wypływające z kolejowej oszałamiające Macham
Kondzio 15:50, 07 sie 2014

Boćku ogrod piekny ale to juz wiesz hi hi hi
baraga1904 15:52, 07 sie 2014

...u mnie tez juz jesień powoli, powoli...ale te trawy masz boskie...hakone na patelni rośnie u Ciebie?
JulkAd 15:58, 07 sie 2014

Deszczyk Ci podesłałam...jeszcze nie pada?....myślę, że najpóźniej o 18 lub 19 będzie u Ciebie...
....hortce się przyjrzałam, z kwiatów podobna do Grandiflory, ale raczej liście nie te.....
...i czegoś nowego się dowiedziałam....znaczy się i żurawka może grzyba złapać, hmm...a ja tego nie wiedziałam....

....czy na swojej białej bylinówce masz kacze dzioby (tzn tojeść orszelinowatą)...spodobałaby Ci się...u Konstancji cudnie w szpalerze wygląda

Buziolki Kasiu...zdrowiej szybko