Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

AgnieszkaW 17:17, 07 sie 2014

Asiu, czytam o zalaniu i o ławeczce. Dobrze, że już wsiąkło. Czekam na foty ławeczki. U mnie też właśnie przeszła solidna ulewa, wieś obok chyba zalalo, bo slychać syreny i wozy strażackie na sygnale (U mnie ok). Pozdrawiam ciepło

Iwk4 18:35, 07 sie 2014

Asiu, nieźle u ciebie popadało. Ktoś kiedyś tu napisał, co mi się spodobało, że pan Bóg ogrodnikiem nie jest.
Bo gdyby był, to połowa wody spłynęłaby też do innych. U nas jeszcze nie padało ani razu. Ostatni 5 - minutowy deszcz był może na początku lipca. Roślinki padają. Dobrze, że temperatura zelżała
Pozdrawiam
Viola 18:51, 07 sie 2014

asiach napisał(a)

Madziu, takie coś to ja zawsze kupowałam a teraz pomyślałam - mam zioła + oliwa to po co kupowć. Dałam paprykę suszoną, bazylię, oregano i rozmaryn.
Do tej pory zalewałam suszone pomidorki oliwą z oliwek i smak był przełamany. A do surówki jak znalazł
Pozdrawiam

Asiu, super pomysł na taką pachnącą i zdrową oliwę. Ja też nieszczególnie przepadam za typowym zapachem oliwy. Ale bym się nie zdziwiła, gdybyś oliwki posadziła i za dwa lata pochwaliła się oliwą własnej produkcji
agatanowa 23:35, 07 sie 2014

Ja przeciwnie, uwielbiam ten zapach Ale zapach ziół również.

Nie ma jeszcze ławeczki
asiach 23:41, 07 sie 2014

Kasial napisał(a)
Asiu oliwa z ziołami super! Też taką miałam robić ale nie wszystkie zioła mi wzeszły
U mnie deszcz pada codziennie. Już mam dość ale z drugiej strony dobrze, bo nie trzeba podlewać
Na ławkę też czekam
Pozdrawiam

Dziękuję
Pozdrawiam
Jag_58 23:42, 07 sie 2014

Asieńko dobrej nocki życzę ide spac bo ziewam przy komie ;(
asiach 23:57, 07 sie 2014

anka_ napisał(a)
Asiu wspaniały masz charakter, z taką pokorą a zarazem poczuciem humoru przyjęłaś tę sytuację.
Cudownie jest pospacerować po twoim ogrodzie i naładować baterie.
Pozdrawiam

Aniu, ostatnio zaczęłam kierować się zasadą, którą głosił Dalajlama a mianowicie :
Jeśli jest problem , który ma rozwiązanie to nie ma się co denerwować bo on i tak się rozwiąże, natomiast jeżeli jest problem , który nie ma rozwiązania to nie ma sensu się denerwować bo on i tak się nie rozwiąże
To co ja mam się denerwować na deszcz, który pada - czy ja mam wpływ na ilość jego opadu - nie
Mus obrócić to w żart
Aniu, dziękuję za miłe słowa i zapraszam
Pozdrawiam
asiach 23:58, 07 sie 2014

Jag_58 napisał(a)
Asieńko dobrej nocki życzę ide spac bo ziewam przy komie ;(

Dobranoc - miłych snów - wypoczywaj
Mnie zostały tylko 3 min - zakładam o 24 wyłączyć tą piekielną maszynę Pa
asiach 23:59, 07 sie 2014

agatanowa napisał(a)
Ja przeciwnie, uwielbiam ten zapach Ale zapach ziół również.

Nie ma jeszcze ławeczki

Jeżeli chodzi o oliwę to wolę ją przełamać ziołami jednak ten zapach mnie troszeczkę nie podchodzi
Ławezki ani widu ani słychu
Miłej nocy
asiach 00:03, 08 sie 2014

Viola napisał(a)

Asiu, super pomysł na taką pachnącą i zdrową oliwę. Ja też nieszczególnie przepadam za typowym zapachem oliwy. Ale bym się nie zdziwiła, gdybyś oliwki posadziła i za dwa lata pochwaliła się oliwą własnej produkcji

Violu to mnie rozbawiłaś.
Taką oliwę mogę zrobić, kaktusy też kiedyś hodowałam w ogrodzie, zioła, pomidorki czy paprykę w donicach też ale żeby za oliwki się brać
Oj ty mnie przeceniasz Machajwer to ja nie jestem Ale żart przed spaniem super - dziękuję
MIłej nocy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies