Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

katiaxx 09:12, 07 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

Witaj Aniu u mnie . Też się cieszę z tych porad. Dziś zajrzałam do szkólki i się trochę zmartwiłą, Przy żródełku danusia proponuje berberysy Bagatelle, a w szkółce był tylko jeden po 15 zł i jakiś mocno zielony, a na zdjęciu u Madźenki widziałam czerwone. Potem trawki. Np. 15 sztuk jednego rodzaju, a one po 13 zł były. Będę z tym musiała do wiosny poczekać. Nic nie kupiłam, więc e - mUś mi chociaż raabatkę z jukami pomógł zrobić na poprawienie humoru
Lecę do ciebie, bo też dawno nie byłam
Czas jakoś się kurczy, odkąd mam mężusia w domu

Oj, znam ten ból, ostatnio kupiłam 20 wrzosów, ledwo rządek jeden jest na rabacie, potrzebuję co najmniej 2-3 raz tyle ... to samo z trawkami ... ehhhh całe szczęście ogród można zakładać długo i raz trochę, raz trochę ... powolutku zrobisz i u siebie. Masz fajna propozycję od Danusi, nie zbaczaj z kursu - to b. ważne ja muszę walczyć ze sobą żeby ze szkółki lub CO nie wyjść z rośliną której nie potrzebuję bo akurat jest taka piękna i normalnie się do mnie uśmiech a .
Iwk4 09:25, 07 sie 2014

Kasiu, ale ja wczoraj miałam w szkółce to samo. M czekał w kolejce do lekarza, a ja poszłam spacerkiem do szkółki. Miałam zakaz kupowania czegokolwiek, więc tego się grzecznie trzymałam.
A tam ślicznie się do mnie uśmiechały róże, cudny rozchodnik okazały i trawka LM (była w promocji po 12 zł, z 25 zł przeceniona), już widziałam na rabatce trawę z rozchodnikiem, a potem się zastanowiłam, gdzie ja to posadzę? Piękne to, ale chwilowo nie mam takiej rabaty Już kombinowałam, czy róże tym nie podsadzić.
No i się obudziłąm w rzeczywistym świecie i sobie poszłam. Stąd doła miałam.
E-Muś obiecał, że jak się jesienią uporamy z naszymi wydatkami, to wtedy kupię to, co bym chciała. No cóż ... trzeba czekać ...
Życie czasami człowieka wkurza... Zawsze trzeba kupować nie to, co się chce, ale to, co konieczne
Bogdzia 20:45, 07 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, ale ja wczoraj miałam w szkółce to samo. M czekał w kolejce do lekarza, a ja poszłam spacerkiem do szkółki. Miałam zakaz kupowania czegokolwiek, więc tego się grzecznie trzymałam.
A tam ślicznie się do mnie uśmiechały róże, cudny rozchodnik okazały i trawka LM (była w promocji po 12 zł, z 25 zł przeceniona), już widziałam na rabatce trawę z rozchodnikiem, a potem się zastanowiłam, gdzie ja to posadzę? Piękne to, ale chwilowo nie mam takiej rabaty Już kombinowałam, czy róże tym nie podsadzić.
No i się obudziłąm w rzeczywistym świecie i sobie poszłam. Stąd doła miałam.
E-Muś obiecał, że jak się jesienią uporamy z naszymi wydatkami, to wtedy kupię to, co bym chciała. No cóż ... trzeba czekać ...
Życie czasami człowieka wkurza... Zawsze trzeba kupować nie to, co się chce, ale to, co konieczne

Samo życie ale się nie martw najwazniejsze to zdrowym byc i miec kogoś kto wspólnie z Toba idzie przez zycie i komu można ufac. Reszta wcześniej czy później sama przyjdzie.Pozdrówka.
Iwk4 21:08, 07 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Samo życie ale się nie martw najwazniejsze to zdrowym byc i miec kogoś kto wspólnie z Toba idzie przez zycie i komu można ufac. Reszta wcześniej czy później sama przyjdzie.Pozdrówka.

Dziękuję Bogdziu za słowa otuchy. Dziś juz trochę lepiej.
Wiem, że zdrowie najważniejsze, swoje przeszłam i dbam o to, co zostało.
I że ważne jest, aby móc swoje życie z kimś dzielić.
Dlatego już nie narzeka.
Dziś poodwiedzałam wiele ogródków. Dałam sobie czas.
I kąpałam się z dzieciakami w basenie ( U nas nadal gorąco i sucho). Popołudnie z rodzinką było całkiem, całkiem. A potem wspólna kolacja z dzieciakami
JoannA 21:18, 07 sie 2014

Przyszłam zobaczyć tę rabatę z New Dawn.
Iwonko, te małe bkszpany przed różą szybo urosną. Może posadź tam stipy, będą pięknie komponowały się z jeżówkami
Zaznaczam wątek i będę podglądała
Iwk4 21:21, 07 sie 2014

Mimo przesadzania miesiąc temu, mój liliowiec zaczyna kwitnąć po raz drugi
Iwk4 21:26, 07 sie 2014

JoannA napisał(a)
Przyszłam zobaczyć tę rabatę z New Dawn.
Iwonko, te małe bkszpany przed różą szybo urosną. Może posadź tam stipy, będą pięknie komponowały się z jeżówkami
Zaznaczam wątek i będę podglądała

Joasiu, mam piekną kulę bukszpanu, którą wykorzystam, jak tylko zmieni się pogoda i przestanie być tak gorąco. Rósł sobie pojedynczo przez kilka dobrych lat bukszpan. Kilka razy go cięłam, ale nieświadoma, że tak się robi. Planuję go tam wysadzić i może dokupię jedną kulę średnią. Nie wiem jeszcze, w jakiej kolejności je tam wysadzić. Dalej na tej rabacie rośnie Rh, do którego dosadzę jeszcze dwa. Wszystko właśnie trawkami chciałabym podsadzić.
Oby tylko pogoda zelżała. Połowa Polski zalana, druga połowa ususzona.
Iwk4 21:40, 07 sie 2014

Moje motylkowe jeżówki. Kofam ten widok przy porannej kawce:
Iwk4 21:57, 07 sie 2014

Dla Ciebie Joasiu:
Moja New Dawn zaczyna drugi raz kwitnąć.

Bardzo wolno zdjęcia się wgrywają. Reszta jutro zatem
Malgosik 22:01, 07 sie 2014

jeżówki piękne
o rzeczywiście mogłyby dostać w nóżki trawy, ale niekoniecznie stipę, widziałam ładną kompozycję z takimi niskimi, łukowato wygiętymi trawami
jak znajdę to wstawię

a czemu stojaki na róże są białe?
nie lepiej czarne jak ogrodzenie?