Przepraszam, ze tak pozno ale wakacje i inne obowiazki. Bardziej w tym roku kolorowo niż liliowo, nornice, stonka liliowa, susza i inne kataklizmy mi wyniszczyly lilie, musze na wiosne pare dosadzic ale nie za duzo bo to nie ma sensu. Teraz jest hortensjowo
Zdjęcia niewyraźne i z odległości ale nie dał się podejść odpowiednio blisko. Mam wątpliwości bo był jasno brązowy.
Odwiedzają mój przedogródek zarówno te żółte jak i te jasno brązowe. Podobno mają gody
Dziękuję Aniu za tyle miłych słów.
U mnie dzilzany też później kwitły. Ale w tym roku wszystko jest inaczej. ... Dużo szybciej zakwita i przekwita ........
Jestem na działce godzinę temu przeszła mała burza ale zawsze to cos niż nic. Chmury krążą może jeszcze popada.
Parówka nie do opisania następny dzień mały obchód i do domu zawsze parę stopni mniej.
Elu, zrobiłam dzięki, dzięki, dzięki...
Oj, jeszcze dużo muszę się nauczyć
A wiesz może, co zrobiłam, że tak wyszło?, pytam, żeby uniknąć powtórki.
Dla Ciebie
Czy jesien to dobry czas na przesadzanie i dzielenie jeżówek? bo moja siana kępa zdecydowanie jest do podziału. tutaj rośnie od czapy ale ciągle bałam się jej przesadzić, a teraz więcej odwagi we mnie jest. No i chciałabym się podzielić ze znajomą. czy może lepiej poczekać do wiosny?
Eden rose oraz Jubilee Celebration [kwiaty piękne, pachnące ale jednodniowe] tłoczą po raz drugi. JC robi taki zakątek misz-maszu bylinowego.