Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 21:57, 24 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Na koniec grzybki z własnego ogrodu

Grzybki takie we własnym ogrodzie to luksus. Też chcę takie .
Tylko, że ja nie mam brzóz, chociaż mam jedną na wrzosowisku, ale to taka brzoza nie brzoza, pod nią żaden grzybek nie urośnie.
Zimnica straszna, deszczu wciąż mało, tyle pokropiło, co kot napłakał a wiatr sypnął orzechami.
Dziś odpaliłam centralne, w nocy ma być tylko 7 stopni. Koniec lata trzeba jednak już sadzić czosnki i tulipany.
A tymczasem u Ciebie w ogrodzie nadal lato, tylko te kilka listków z brzozy zwiastuje jesień.
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:54, 24 wrz 2018

Do góry
Troszkę koloru zamiast czarno białego dopóki jeszcze kolor jest

Za drzwiami do ogrodu... 21:53, 24 wrz 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Zawedrowałam dziś w Twoim ogrodzie dość daleko wstecz, bo chciałam popatrzeć na taras z cudnym kredensem, na drzwi, kącik ze stolikiem i hamaczek wśród roślin- prawdziwa przyjemność ☺ I nasunęło mi się kilka pytań. Czy kredens będzie stał na zewnątrz także zimą? Jaki napis zamiesciłaś na deseczce do krojenia? Fajny pomysł ☺ I jak się nazywa róża z powyższego zdjęcia? Wydaje mi się znajoma, ale nie mogę skojarzyć jej imienia.
Pozdrawiam ☺
Przedziwny Ogród 21:51, 24 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Agatko, jutro wysyłam do Ciebie paczuszkę z nasionami i jasnotą. Ta surfinia marnie zawiązuje nasiona, ale trochę jest. Niech Ci się uda jej wysiew

Dziękuje Kochana:0 Już widzę morze kwiatów na moich murkach

Pszczelarnia 21:51, 24 wrz 2018

Do góry
Sebek napisał(a)
To tylko parę zdjęć... Ale jak sobie przypomnę wiosenne prace trawnikowe w ogrodzie... A też przesiewaliśmy ręcznie ziemię... Do tej pory mnie bolą ręce

.

Zrobione, idziemy dalej.

Podwórkowa rehabilitacja 21:49, 24 wrz 2018

Do góry
A u mnie dziś tak rabatki wyglądają
Moja działka na Dębowym Lesie 21:43, 24 wrz 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie na osiedlu duzo krzewow pigwy czy pigwowca nie wiem nigdy jaka nazwe zastosowac. Moze jutro pozbieram bo podobno dobre drzemy sa i nalewki.

Aniu a co ty robisz z pigwy.
Zimno sie zrobilo, ale na szczęście bedzie cieplej ten wiatr najgorszy. U nas lało cala noc wiec troche ziemia nasiakla.

Elu to za pewne pigwowiec.Najbardziej popularny u nas.
Mniejszy krzew, ma m trochę kolce ??
Kwitnie ładnie wiosną bardzo intensywnym ciemno-pomarańczowym pięknym kolorem
Nalewki są z pigwy, czy pigwowca jedne z najlepszych,tz.pigwówka
Ja zamierzam z niej zrobić nalewkę i trochę do herbatki zostawię .

U mnie też zimnica.BRR!
A może człowiek po tych letnich pięknych temperaturach jeszcze się nie przyzwyczaił,że u nas jesień to raczej chłodna.W nocy trochę popadało, podlało.Ale całej nocy to nie padało.A wiatr duży,zimny.Jesień nas ostrym wejściem przywitała.

Mąż mi mówił,że gdzieś widział temperatury nocne za parę dni 1 stopień!
To już po liściach zielonych będzie ii kolorach w ogrodzie.Dalie mogą pójść spać

Róża elmshorn
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:42, 24 wrz 2018

Do góry
greg66 napisał(a)

[b]Kiedy wrócą ptaki
Do mazurskich gniazd,
Ruszaj tam, gdzie już żeglarze
Płyną szlakiem gwiazd. ..........

Pamiętam tę piosenkę, jest piękna - dziękuję
To drugie jezioro u nas po wydobyciu siarki. Kilka lat temu część terenu przyległego do wyrobiska zapadła się pochłaniając koparkę z operatorem, ziemię, część dróg dojazdowych i drzewa.

Pszczelarnia 21:40, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Hihi u Ciebie często jest juz inaczej ♥ tez poszukam u Ciebie bo chętnie spaceruje u Ciebie .Ja sobie wymyśliłam ze to ma być szkarlatna dwoistna didyma ))

Tutaj ich kolory.

jedna

druga

Monarda Kardinal

Trzecia

I ta najbardziej czerwona (szkarłatna)

Rdest na pierwszym i ona gdzieś w oddali

Innych nie mogę znaleźć.

A zwłaszcza tego pięknego Scorpiona.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:37, 24 wrz 2018

Do góry
Z różem rozchodnika nawet im do twarzy

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:34, 24 wrz 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Z nasionek? to ciekawe, może i ja spróbuję pozbierać nasionka, nigdzie więcej nie widziałam tej roślinki w sklepach. Jak długo rosła do takiej na zdjęciu od wysiania?
Musiałaś nasiona przemrozić?
Nasionek nie przemrażałam, wysiałam w doniczkę. Moja sadzonka jest trzeci rok, ale u mnie ziemia jest kiepska i wiecznie sucha to i rośliny nie są takie wypasione. Widziałam taką roślinę u Sylwii tamta to miała rozmiar.

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:33, 24 wrz 2018

Do góry
I hortensje Limelight ale z pełnego słońca już lekko zieleniejącą biel przypudrowały różem

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:25, 24 wrz 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dorotko, cudnie, po prostu cudnie. I zdjęcia z ogrodu i łabędzi i zachodzącego słońca. Mistrzostwo świata .
Pozdrawiam.
A człowiek zastanawia się jak zrobić zdjęcie hortensji.
Rozbawiłaś mnie Basiu ostatnim zdaniem, ja bardzo lubię robić zdjęcia i ciągle coś czytam o fotografowaniu, nie wszystko rozumie ale coś tam w głowie zostaje. Lubię też oglądać zdjęcia prawdziwych fotografów. Za pochwały bardzo dziękuję, nie byłam pewna czy wstawiać zdjęcia ze spaceru.

Pozdrawiam

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:25, 24 wrz 2018

Do góry
mira napisał(a)

----------------------------
Zrobiłam akcję,wykopałam irysy, podzieliłam elegancko, przetrzymałam kilka dni wykopane jak trzeba i posadziłam - to te małe - nie wiem jak to wyjdzie bo kupki były w ogrodzie to tu to tam a ja rym je razem - odnowić trzeba było

Miro, to irysy przy przesadzaniu, trzeba trochę "przesuszyć"? Będę przesadzać na dniach i jestem ciekawa bardzo odpowiedzi.
Podwórkowa rehabilitacja 21:24, 24 wrz 2018

Do góry
Śliczne zdjęcia, dawno u Ciebie nie byłam i troszkę miałam do nadrobienia
A ja ciągle nie mogę zdecydować się na róże byłam już blisko od zakupu Queen of Sweeden ale u Ciebie i Anulajdy widzę, że ma prawie 2 m myślałam, że ona z tych średnich róż.
Podobają mi się też takie drobno kwiatowe, jak Twoja Lovely Fairy albo piżmowe i znowu mam dylemat...

A w temacie warzyw, papryczki od Ciebie posadziłam ale zacieniły mi je pomidory i z ośmiu sadzonek jedna się obroniła. Ma aż dwie papryczki
Za to kolega, którego też obdarowałam, przyniósł mi dzisiaj to

I teraz poproszę o przepis na to cudo nadziewane fetą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:21, 24 wrz 2018

Do góry
I hortensja Limelight
Ta która rośnie w półcieniu wciąż jeszcze prawie biała

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:18, 24 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Światło w ogrodzie jest nieprzecenione . Cudnie zarysowuje rabaty podkreśla rośliny pięknie . Ale te widoki to jest moc ! Buxiaki Dorotko
Dziękuję Jolu bardzo mi miło.Buziak

Dwa ogrody 21:16, 24 wrz 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

Pomysłowe I niebieskie
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 21:05, 24 wrz 2018

Do góry
No i Bobo w szacie wczesnojesiennej
Najwcześniej zaczyna kwitnąć wśród moich bukietówek. Kwitnie obficie - zdecydowanie niekapryśna

Cztery łapki - zwierzęta domowe 20:59, 24 wrz 2018

Do góry
Tu nam bardo dobrze

To Tuptuś, piąty domownik, jeż z amputowaną przednią łapką, nie może żyć w naturze.
To jego sypialnia, sam sobie wciągnął gazetę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies