Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Do raju daleko - u Ewy 12:42, 27 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kilka lilii się uchowało. Nie wiem czemu nie chcą u mnie rosnąć. Nie umiem się chyba nimi zajmować

Dojrzewają rajskie jabłuszka

Piękne lilie.
A moje jabłuszka są mocno bordowe
Ogród z uśmiechem 12:41, 27 lip 2019

Do góry
jolanka napisał(a)

Piękne jeżówki.
Ale i floksy i ,lilie też Jolu pięknie ci rośna i kwitną.
Liliowo i kolorowo:) 12:41, 27 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Lilie masz zaklepaną Czekam na sygnał

Bardzo sie ciesze, a to moje niedobitki

Moja działka na Dębowym Lesie 08:40, 27 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Po wizycie u Ciebie i nacieszeniu się widokiem bogatych rabat będę mieć kolorowe sny
Koniecznie muszę dosadzić lilie
I dokupić coś kwitnącego na niebiesko, bo lubię ten kolor pasujący do wszystkiego.

I były kolorowe sny ?
Mi jakieś kwiatki często się śnią.
Lilie są piękne. I zmieszczą się wszędzie .Także sadz je. Będziemy mieli co podziwiać.
A w lecie z niebieskim kolorem to już nie tak często spotykane.
Masz coś na myśli ?
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:50, 26 lip 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Alu, ależ masz cudne lilie, pięknie się prezentują na rabatach. Pomponiki daliowe jak malowane
U mnie nadal nie pada
Zostawiam serdeczności

Aniu, zaglądam do Ciebie regularnie, ale u siebie mam zaległości, chociaż jakieś fotki porobiłam, jednak na wgranie czasu nie wystarczyło, dopiero dzisiaj udało się na chwilę przysiąść do komputera
O deszczu już nie mówię, bo temat powszechnie znany, doczekaliśmy wyraźnych oznak niezadowolenia planety ze sposobu w jaki z niej korzystamy
Serdeczności

Ogród na piasku i z wielkim murem 23:44, 26 lip 2019

Do góry
Milka - Irenko - tak, lilie w tym czasie dominują, dzięki za wizytę
Trochę popadało, ale nade wszystko trzeba lać, lać, lać. Dobrze że mam tanią wodę, tyle co za prąd, który pobiera pompa. Leję każdego dnia
Moje daliowe okazy raczej skromne, ale cieszą mnie te małe pomponiki
Ogród na piasku i z wielkim murem 23:37, 26 lip 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Te białe lilie masz przepiękne. Ja u siebie lilii nie mam ale jak oglądam u innych to się zachwycam.[/quote

Ależ mam zaległości na swoim wątku, prawie miesiąc, sory..taki czas
Agatko, lilie w zasadzie bezobsługowe są, ja ich nie wykopuję na zimę, więc śmiało polecam, warto je sadzić

Dwa ogrody 23:12, 26 lip 2019

Do góry
Gosiek33- miłe to, co piszesz
JoannA - to są siewki, ze zwykłych białych. To miejsce z jeżówkami zaczynam powoli zmieniać, bo są tam coraz drobniejsze.
Milka- różowe lilie pachną, resztki zabrane ze starego ogrodu, nn niestety. Lipiec u Ciebie śliczny
Maja u mnie? Hm, miła jesteś, dziękuję.
Ryska - tak pięknie napisałaś... wzruszyłam się
Kasik, jak fajnie było znów się spotkać Ogród dziękuje, wymęczony jest suszą. Zawsze do usług, nawet jeśli tylko po drodze Trawkę obejrzę.
Anabell - miło Cię widzieć po przerwie
Pashminy nie podpędzam nawozami, może ciut wyżej przycięłam w tym roku. Przedpłocie nadal wygląda w miarę przyzwoicie, nawet przy braku podlewania. Może niektóre rośliny są mniejsze, ale to i dobrze, bo tam gęsto
Cieszę się, że białe jeżówki Ci mnie przypominają Pelaśki angielskie spróbuję przechować, o ile wytrzymają te upały.

W drugiej połowie lipca trochę się działo. Rusztowania już zniknęły, za chwilę pojawią się wykopy
W ogrodzie susza coraz bardziej widoczna.
Powtarzają róże, ale bez szaleństw

Ogród Cioci cz. 3 17:00, 26 lip 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Czekasz na hortensje, a tu tak pięknie Kwitną hortensje ogrodowe, lilie, kanciki żyleta I te trawy! Marzenie

Ewciu hortensje to u Ciebie marzenie
Miłkowo - sezon 2016-2022 05:16, 26 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Bardzo ładne widoki.
Lilie, i floksy też bardzo ładne trawach już nie wspomnę. Bo wiadomo.
Hibiskus śliczny. Ja jeden też muszę przesadzić.

Ja chyba też jeden muszę, ale nie chce mi się, jakoś słabo rośnie.
Lilie są fajne, dokupię, bo je się wszędzie wciśnie, kilka mam do przesadzenia, dzięki Aniu
Przedogródek pod dębem 23:31, 25 lip 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Ja swoje lilie dokarmiłam w tamtym roku, po uschnięciu badyli.
Na forum ktoś pisał, że tak robi z wszystkimi cebulowymi, ale nie pamiętam kto.
W tym roku skorzystam z tej rady.
Z braku możliwości bycia na takich spotkaniach, zadowalam się Waszymi relacjami.
To musi mi wystarczyć.
Miałam w planach wypad do Wrocławia i wizytę w Ogrodzie Botanicznym, ale przez upały zrezygnowałam / źle je znoszę /.

A czym będziesz dokarmiała?
Ja już chyba przestałem zasilanie w tym roku. Boję się sypać nawóz. Mam kurzeniec ale stoi w wiadrze. Nie robię gnojówki z tego samego powodu - susza.
Ogród botaniczny we Wrocławiu to dobry cel podróży. Ja w sobotę wyjeżdżam zwiedzać ogrody, zamki i pałace. Mam nadzieję, że pokonam upały.
Przedogródek pod dębem 23:22, 25 lip 2019

Do góry
Ja swoje lilie dokarmiłam w tamtym roku, po uschnięciu badyli.
Na forum ktoś pisał, że tak robi z wszystkimi cebulowymi, ale nie pamiętam kto.
W tym roku skorzystam z tej rady.
Z braku możliwości bycia na takich spotkaniach, zadowalam się Waszymi relacjami.
To musi mi wystarczyć.
Miałam w planach wypad do Wrocławia i wizytę w Ogrodzie Botanicznym, ale przez upały zrezygnowałam / źle je znoszę /.
Ogród z uśmiechem 23:02, 25 lip 2019

Do góry
Margarete napisał(a)

Jeżówki masz cudowne i lilie też. Ogólnie cały ogród bujny.
Co to za gatunek tych jeżówek ? Pięknie się krzewią. U mnie rozrastają się tylko te zwykłe nieodmianowe. A u ciebie takie piękne kępy odmianowych. Jak ty to robisz Jolu ?
I jeszcze jedno pytanie-jak się mają u ciebie te nowe miskanty kupione rok temu w Rykach ?

Dziękuje
Małgosiu, te jeżówkimto Delicious Candy. Kupowaliśmy z dziewczynami w ub roku takie paletki z małymi sadzonkami. Rozrosły się niesamowicie
Te nieodmianowe to są z siewek. One nie powtarzają cech tych szczepionych. Sieją się rzeczywiście niesamowicie.

Te miscanty wszystkie pięknie przezimowały, nawet niektóre dzieliłam od razu
Teraz przebieram tylko nóżkami aż zakwitną powinien być czad
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:38, 25 lip 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Cieszy mnie to, że Ci się spodobały. Kiedyś miały dodatki biało liliowe z fioletem, ale co jakiś czas trzeba coś zmienić.

Dorotko u ciebie widzę pięknie Hak zawsze.
I bardzo kolorowo jak i ja lubię
Śliczne masz róże i lilie.
I ten powojnik Ci kwitnie. Ja też bo mam. Rozrosł się u mnie bardzo.
Ala i cieszy .
Ogród z uśmiechem 22:26, 25 lip 2019

Do góry
jolanka napisał(a)

Jeżówki masz cudowne i lilie też. Ogólnie cały ogród bujny.
Co to za gatunek tych jeżówek ? Pięknie się krzewią. U mnie rozrastają się tylko te zwykłe nieodmianowe. A u ciebie takie piękne kępy odmianowych. Jak ty to robisz Jolu ?
I jeszcze jedno pytanie-jak się mają u ciebie te nowe miskanty kupione rok temu w Rykach ?
Ogród Cioci cz. 3 14:54, 25 lip 2019

Do góry
Czekasz na hortensje, a tu tak pięknie Kwitną hortensje ogrodowe, lilie, kanciki żyleta I te trawy! Marzenie
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:33, 25 lip 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ten clematis to pewnie zapadł na uwiąd powojników. To tak wygląda jakby go coś spaliło.

Lilie piękne.
Też mi się tak wydaje. Nie wiesz Ewo, czy on w przyszłym roku odbije, czy już po nim?

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:28, 25 lip 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dorotko, piękna kępa anabelek, i lilie, zachwyciły mnie te delikatnie pomarańczowe. Altana z firankami i anabelkami wygląda cudnie
U Ciebie jest tak pięknie, więc cieszy mnie to, że coś tam spodobało Ci się u mnie. Anabelki sama wyhodowałam z patyczków i bardzo mnie one cieszą. Liliowymi widokami będę Was tu długo katować, miałam ich około 200, ale jeszcze dokupiłam, więc liczę na jesienne kwitnienie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:08, 25 lip 2019

Do góry
Ten clematis to pewnie zapadł na uwiąd powojników. To tak wygląda jakby go coś spaliło.

Lilie piękne.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:04, 25 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Małgoś, nie jest źle, kolorki widać Trawnik u mnie też niefotogeniczny, co zrobić.
U mnie jeżówki nie bardzo chcą, jedynie na salonowej im w miarę dobrze. Twoje dają radę Szykuję się na uporządkowanie jeżówek na salonowej, pewnie coś dokupić trzeba będzie. Rysiu przesadza kwitnące bez szwanku, może się teraz za to weźmiemy. W piątek wyplewię, bo chwaściorom nic nie przeszkadza, to w sobotę po południu, jak się M wyśpi po nocce, może zdołam go zmotywować.

Buziaki

Kasiu, już sie pogodziłąm z tym że ciebie nie widziałam, że nie dojechałąś do nas ...szkoda, wszystko wiem od Gosi i pozdrowienia też dostalismy

No cóż - może innym razem dotrzecie Zaproszenie nadal otwarte

Co do jezówek to one teraz przy tej suszy są moimi jedynmi pocieszycielkami - reszta ogrodu to porażka, nawet trawy nie daja rady, żółkna mimo podlewania.
Fajnie że masz kogo motywowac do prac w ogrodzie - ja działam w wiekszosci sama ...

Też sobie narobiłam apetytu na te wielgasne lilie które mnie urzekły u Bożenki - bede je na pewno kupowac
Moze u mnie zakwitną za rok...zobaczymy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies