Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Skalniak"

Zielono mi! 09:57, 25 paź 2010

Do góry
Nadeszło lato. Skalniak goły,choć zaczynam sadzić pierwsze rośliny. Kiedy to pokryje się wymarzoną masą zieleni? Tylko chwasty rosną jak najęte.Upał,pot i krótkie chwile zwątpienia. A to dopiero początek! Na zrytej części między domem a skalniakiem ma być trawnik. No zobaczymy...

Uploaded with ImageShack.us
Zielono mi! 07:11, 25 paź 2010

Do góry
Gruzu przybywało,skalniak "pączkował"i sukcesywnie otaczany był kamieniami. Nabierał określonego wyglądu-na górze ogromny głaz,po lewej schodki. Wiosna 2005,pierwsza ogrodowa wiosna.

By grama5 at 2010-10-2

Sąsiedzi za miedzą już po sianokosach,rozlewisko wyschło,a my dalej szukamy koncepcji.
Nasz przydomowy ogródek 19:56, 24 paź 2010

Do góry
woda! skąd ja to znam
Skalniak super, reszta zresztą też. Wielkie brawo za paprocie które u nas są rzadko wykorzystywane.
Jeśli chodzi o taras to zmienił się jakoś od czasu wstawionego zdjęcia? Pytam gdyz odniosłem takie wrażenie pustki.Prosze wstawic jakieś zdjęcie kiedy winogrona tworzą zielona ścianę
pozdrawiam
ps. zdjęcie na leżaczku powalające......w pozytywnym sensie oczywiście
Nasz przydomowy ogródek 09:08, 23 paź 2010

Do góry
Małgosiu i Danusiu - to trwa równo 20 lat. Skalniak ulegał przebudowie 3 razy gdyż w pobliżu rosła stara śliwa i pod każdym kamieniem pojawiały się odrosty. Wtedy środek np.Randap nie był znany. Zdecydowałem się usunąć śliwę i to z korzeniami . Przekopałem ziemię do 1 m głębokości i usunąłem wszystkie korzenie .To pomogło i do dzisiaj jest spokój. A co do kwietnika ze skrzynkami - tak naprawdę żona przywiozła z USA gazetę z reklamą takich skrzynek. Kupiłem kilka desek ... i zrobiłem. Taka piramidka jest łatwo rozbieralna i chowana na zimę do garażu. Można sadzić w skrzynkach typowe rośliny rabatowe ale i doniczkowe pokojowe - kwitną o wiele lepiej niż w mieszkaniu ( np. begonia ). Pozdrawiam.
Nasz przydomowy ogródek 22:23, 20 paź 2010

Do góry

Od południowej strony domu - wykorzystując spadek terenu urządziliśmy skalniak .Taras wyłożony płytkami marmurowymi (odpady) został obramowany krzewami winogrona czarnego oraz dzikim winem. Przed skalniakiem widoczna podpora pod różę pnącą :

Ogrody Gwiazd w TVN Warszawa "Rytm Miasta" 21:29, 27 wrz 2010

Do góry
gardenarium napisał(a)

Patrzę na zdjęcia i myślę o zmianach, ale jeszcze nie teraz...Pozdrawiam.

Ogród u ogrodnika nigdy nie będzie można nazwać skończonym , ja w sobotę u siebie przerabiałem mój "skalniak" dziś miałem kończyć ale pogoda nie dopisała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies