Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowocześnie z różAnką :D 12:56, 28 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
akurat widłami to nasion nie wyzbieram. Najbardziej sieje się gorczyca i chrzan, z nimi od wiosny muszę konkretnie powalczyć
Dzisiaj troche zrobilam

A wczoraj było tak

Aniu "trochę"????

Aż musiałam zacytować

Nagrodę powinnaś dostać (albo sama sobie sprawić) za taki kawał roboty!
Wymarzony sielankowy ogród..... 12:26, 28 sie 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Parę fotek wrzucę, bo rozłąkę 2 tygodniową ostatnio miałam z forum, muszę u Was ponadrabiać wieczorkiem buziaki
tarasowa buja, gaura i kłosowiec się rozszalał...

Rozszalały piękny, wspaniały widok! I wielka inspiracja.
Na zielonej... trawce :) 11:45, 28 sie 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Anabelle zmęczone dość mocno i upałem i piłką nożną

Twój ogród to uczta dla oczu jak dużo czasu potrzeba aby hotensja urosła
tak pięknie? Angelika czy mogę prosić Cię o poradę jaką trawę posadzić za hortensją i czy z kolei za tą trawą potrzebne jest jeszcze tło, np. tuje?
Tworzę żywopłot przy ogrodzeniu sąsiada: ścianki cisowe i naprzemiennie tuje, platany, hortensje, wrzosy, trawy i muszę to ładnie rozmieścić, oczywiście podglądam u Ciebie
Tajemniczy Ogród 11:42, 28 sie 2018

Do góry
Efekt wczorajszych zakupów: donice po tuningu Wysadziłam szałwie, które miały już tu za mało słońca i słabo kwitły i wsadziłam wrzosy. Reszta została, jak była Ta rozplenica Rubrum jest zjawiskowa, aż żal, że nie zimuje u nas. Ale w tym roku mam zamiar zeobić eksperyment i jedną z donic przezimuję na strychu. Ciekawe, czy wytrzyma. A hebe robi tło w tej donicy od kwietnia. Żelazna roślinka
W ogródku emerytki 11:32, 28 sie 2018

Do góry
To zdjęcia z serii " jak było, jak jest "

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:18, 28 sie 2018

Do góry

Rubinola - bardzo bardzo smaczne......................................................dwa w jednym z czasów kiedy jeszcze mi się chciało

jest moc

W ogródku emerytki 11:17, 28 sie 2018

Do góry
Witaj Danusiu, oto ona, zdjęcie kiepskie, bo robione telefonem.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:13, 28 sie 2018

Do góry
effka napisał(a)

Sliwy wiśniowe i szmaragdy są posadzone w celu przesłony tego budowanego bloku, na razie prawie niewidoczne, świerk by fajnie przesłonił dom sąsiadów z boku, o tu widać:

Koliduje ze śliwą wiśniową tylko gdzie i czy ją przesadzić....

Ta miejscówka wydaje się być idealna, masz zimozieloną całoroczną osłonę widoku domu sąsiadów, śliwa wiśniowa Ci tego nie zapewni. Na dodatek raczej nie urośnie tak wysoko, żeby zasłonić dom całkowicie. Przesunęłabym świerczka jeszcze leciutko w lewo, ale to oczywiście zależy z jakiej perspektywy masz widok na ten dom. Spontaniczny zakup eMa może się okazać strzałem w dziesiątkę.
Tajemniczy Ogród 11:06, 28 sie 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
A to moja mikro rabata do zagospodarowania. Stanowisko przy tarasie zmusza do eleganckich nasadzeń Narazie stoi tam trejaż z różą Munstaed Wood, która w tym cieniu radziła sobie zadziwiająco dobrze. No właśnie, problemem jest zacienienie. Niewielka ilość popołudniowego słońca. Naprawdę niewielka. To co by tu, żeby było ładnie i spójnie z resztą ogrodu? Czy istnieje jakaś ładna trawa, która dałaby sobie radę w tym miejscu? A może jakiś cis by tu? ...

A ja chciałabym podpytać skąd masz ten stelaż do róż?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:04, 28 sie 2018

Do góry
A tu mam to drugie miejsce koło garażu. Pod samym garażem będze szpaler ciętuch choin kanadyjskich. a na końcu posadziłabym tego świerka, jak myślicie?:
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:02, 28 sie 2018

Do góry
Zana napisał(a)
A mnie się wydaje, że ten świerk fajnie by się w tym rogu wpasował i w przyszłości zasłonił to coś co się za płotem buduje. Hortka Ci tego nie zapewni. Masz może fotkę z większą perspektywą tego narożnika?

Sliwy wiśniowe i szmaragdy są posadzone w celu przesłony tego budowanego bloku, na razie prawie niewidoczne, świerk by fajnie przesłonił dom sąsiadów z boku, o tu widać:
jakieś starsze fotki znalazłam

Koliduje ze śliwą wiśniową tylko gdzie i czy ją przesadzić....

Moje małe królestwo 11:02, 28 sie 2018

Do góry
i miejsce którego jeszcze nie pokazywałam
rabat podwyższona powstawała w bólach bo najpierw musiała przygotować glebę tam była glina z wykopu szamba
nasadzenia tegoroczne jedynie największy iglak ma z 4 lata rszta roślin jeszcze mała słabo widoczna

i z drugiej perspektywy

tu powstała rabata z czerwonymi różami nie widać tego bo róże nie kwitną jedynie czerwone jeżówki w trawie placki po krecie

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:02, 28 sie 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Mam dziś chwilę oddechu to poleciałam z aparatem na ogród

Zapraszam Szanownych Gości na prawie jesienny spacerek

to jest lewa strona wyjścowa do furtki

Basieńko ten widok mnie zachwycił piękne
Piesia też cudnego macie uwielbiam psy
Moje małe królestwo 10:50, 28 sie 2018

Do góry
cdn
rabata z kamieniem widok od strony wjazdu

a teraz miejsce które spędza mi sen z oczu muszę coś tu zrobić aby było pięknie miejsce trudne suche i w przewiewie myślałam o hostach i jakiś kulistych lub płożących iglakach do tego wiosną sadziłabym białe begonie hm nie wiem mam zimę na przemyślenia może ktoś ma pomysł na takie miejsce

a tu frontowa po nocnej pracy kreta

Dla odmiany czas na zmiany... 10:46, 28 sie 2018

Do góry

Pozdrawiam ☺
Ogród z rzeźbą 10:46, 28 sie 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Jak podpłomyk upieczony na żarnach. Świetna aranżacja.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:46, 28 sie 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko z tymi domkami i ptaszętami u Ciebie jak w bajce Ślicznie
Ostatnia fotka z rojnikami super. Nie przepadam za nimi, ale Twoje mnie zachwycają
Dziękuję Asiu za miłe słowa.
Rojniki mam w kilku miejscach i uważam, że wyglądają nieźle. Po południu zrobię zdjęcia rojników. Może się przekonasz do mich, trzeba im tylko stworzyć odpowiedni klimat. Mam je pod ciężką ławką, teraz nie muszę się z nią szarpać podczas koszenia, a one są bezproblemowe. Nie podlejesz nie uschną, przelejesz nie zgniją. Rosną tam, gdzie nic innego nie chce urosnąć.

Moje małe królestwo 10:42, 28 sie 2018

Do góry
cdn
rabata z kamieniem

i na prawo od kamienia

w tym roku zachwyciła mnie ta hosta piękna jest

Wśród brzóz i dębów 10:38, 28 sie 2018

Do góry
Basiu, u mnie miejsca dość, stipa może się wysiewać do woli. Nadmiar zawsze można wyrwać. Bardzo podoba mi się jej zwiewność.

Aniu, jak zbiorę nasionka to mogę Ci wysłać, jeśli chcesz. Podaj tylko adres na priv. Ja w sprzedaży nigdy nie spotkałam tej trawy, a szkoda, bo piękna jest, łatwa w uprawie i niewymagająca.

Moje małe królestwo 10:32, 28 sie 2018

Do góry
Lato w tym roku dało się ogrodowi we znaki i mimo podlewania nie zachwyca tak jak tego oczekiwałam. Doszłam do wniosku,że moja największa rabata potrzebuje zmian a to nie będzie łatwe sporo róż na niej nie mam jeszcze konkretnego planu więc nie będę nic robić na siłę muszę przemyśleć sprawę.
przy tarasie teraz tylko bonica kwitnie

anabell pięknie wyglądała do póki słońc jej nie spaliło myślę,że może jakieś drzewko szczepione dać im jako parasol czy to dobry nie wiem jak za rok lub 2 tuje się zagęszczą to problem z przypalaniem się skończy

i rabata wzdłuż wjazdu zeszłoroczne nasadzenia mam nadzieje,że w przyszłym roku hortki już ładnie się zagęszczą i będzie już efekt woow

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies