Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród z zegarem 10:21, 06 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też mam traktorek z przyczepką, żeby chwasty na kompost wywozić. Na razie nie mogę się przemóc, żeby z niego korzystać No głupia jestem...normalnie.

Jazda takim traktorkiem to frajda musi być.

Danusiu,

auto prowadzisz a to o wiele trudniejsze od traktorka, ja ze wsi pochodzę, jako dziecko 6 letnie juz siedziałam za kierownica i podjeżdżałam Ursusem od snopka do snopka a chłopy pakowali siano na przyczepy. Wtedy nie było jeszcze balotów tylko takie kwadratowe snopki. to byo w latach 80-tych
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:05, 06 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Macham również poświątecznie Zapraszam koniecznie, jak nie udało się na przebiśniego/ciemierniki - to na tulipany mam nadzieję otworzymy.

Smaczki i detale trzymamy i co jakiś czas pojawia się pomysł, żeby je wyeksponować. Ostatnio stały sobie pod kawiarenką, to wtedy jednego małego zająca ktoś po prostu ukradł i nie ma

Jak będą przytwierdzone to jest szansa że nie zmienią miejsca zamieszkania Tak to jest niestety...

Oj, to może jakieś dzieciątko jeszcze nie ukształtowane?, nie chce mi się wierzyć, że drugi ogrodnik...
Ogród z zegarem 09:27, 06 kwi 2021

Do góry
Ja też mam traktorek z przyczepką, żeby chwasty na kompost wywozić. Na razie nie mogę się przemóc, żeby z niego korzystać No głupia jestem...normalnie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:25, 06 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Witek ma wyobraźnię, i jego rzeźby na pewno będa widowiskowe! Czekamy na instalacje.

Ma chłopak, super to jest...Całą zimę spawał...teraz czas się pochwalić. Wielkie są, z postumentem przekraczają 2 metry.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:22, 06 kwi 2021

Do góry
Macham rónież poświątecznie Zapraszam koniecznie, jak nie udało się na przebiśniego/ciemierniki - to na tulipany mam nadzieję otworzymy.

Smaczki i detale trzymamy i co jakiś czas pojawia się pomysł, żeby je wyeksponować. Ostatnio stały sobie pod kawiarenką, to wtedy jednego małego zająca ktoś po prostu ukradł i nie ma

Jak będą przytwierdzone to jest szansa że nie zmienią miejsca zamieszkania Tak to jest niestety...
Trawnik na wylewce betonowej? 09:20, 06 kwi 2021

Do góry
Min 10 cm, im więcej tym lepiej. Piachu nie kładź, lepiej darń, jak Hania pokazała.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 09:17, 06 kwi 2021

Do góry
3 tygodnie.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:16, 06 kwi 2021

Do góry
Jeju, ale sytuacja, w najgorszych snach bym nie wyśniła. U nas deszcz padał. No..straszne rzeczy się dzieją.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:15, 06 kwi 2021

Do góry
Zimnica straszna, nie chce się nic robić. Ja siedzę w "papierach" i myślę, kiedy pojechać do ogrodu. Zwierzaczki będą pławiły się w kwiatach i szumiącej trawie
Jak się patrzy od wejścia, to żadne nie pokrywają się. Z róznych stron różnie je widać. Lataliśmy i wbijaliśmy je w różnych miejscach.

Też się nie mogę doczekać efektu końcowego choć tulipany strasznie powoli wychodzą.
Trawa podnawożona bo jest strasznie zagłodzona tutaj. Siana była na tym co jest, bez użyźnienia gleby.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:51, 05 kwi 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję wszystkim za życzenia Na razie trzymamy się, choć nie powiem, dotykają jak każdego - różne dolegliwości, których obecnie leczyć się nie da.

A ja wyłącznie marzę o tym, aby dożyć szczęśliwie do szczepienia Trzymajcie się.

Piękne zwierzaki. Jak stalowe ZOO. Będzie to również frajda dla odwiedzających ogród dzieci.
Danusiu, życzę Wam dotrwania w zdrowiu do zaszczepienia.Uda się, na pewno się uda. Trzymam kciuki.
Trawnik na wylewce betonowej? 20:12, 05 kwi 2021

Do góry
spidi9090 napisał(a)
@Sebek i @Gardenarium,

mam sporo piachu, ktory byl pod kostka, bardzo wiglodny wiec wydaje sie, ze fajnie trzyma wode i na to ziemia.

czytalem w internecie o trzech warstwach keramzyt, piach i na to ziemia?

A czy 10-15 cm brzmi lepiej jezeli chcialbym zachowac ta trawe dluzej niz kilka miesiecy? Mysle bowiem, ze moglbym usypach taka warstwe. Tylko pytanie czy zwykla ziemia wystaczylaby?

Dodam, ze mieszkam w Anglii, a tutaj wilgotnosc jest dosc duza, a sam trawnik to wielkosc okolo do 10-15 metrow kwadratowych. Moja zona uparla sie na trawnik i kombinuje aby ja uszczesliwic, szczegolnie, ze bobas w drodze

Widziałam taki trawnik w Islandii będąc. Na Zwykłym powulkaniccznym żużlu, jest wysypana warstwa piachu, żwiru i na to trawnik z rolki. Wytrzymuje im to przez sezon, a w następnym sezonie kłada nasępną warstwę trawnika z rolki. Co prawda podwyższa się to stopniowo, ale zieleń zachowana do kończa sezonu. A zimą wiadomo, na trawnikach nie siedzimy. Jeżeli uparłeś się, możesz spróbować i na tym betonie, Ważne, żeby zacować /zrobić/ solidny drenaż, Tak sobie mogłabym wyobrazić . Ale to Twoja decyzja
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:55, 05 kwi 2021

Do góry
Mamy również wyeksponowane wielkie rzeźby Witka, ale nie są jeszcze przyklejone i wiatr czasem je przesuwa, a nawet spadają z postumentu. Do fotografowania na razie nie nadają się
Trawnik na wylewce betonowej? 19:30, 05 kwi 2021

Do góry
Kończymy temat, bo osoba zainteresowana idzie po prostu za bardzo pod górkę. Na betonie nie zakłada się trawnika. skuwa się beton i wzbogaca ziemię, potem sieje trawnik.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:29, 05 kwi 2021

Do góry
Lepiej nie syp, bo możesz przedobrzyć saletrą, albo saletra albo kompost. Dla niedoświadczonych to może być gorzkie doświadczenie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:25, 05 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Czekałam na Twoje doniczki obsadzone wiosennymi. U Ciebie zawsze jest intensywność doznań, Samego patrzenia jest dużo a atrakcji dodatkowych co niemiara do podpatrzenia.

Dużo zdrowia dla Was.

Dziękujemy Haniu, nawzajem Wszystkich nie sfotografowałam bo zimno dzisiaj było, taki przejmujący wiatr. Tylko chwilę pobyłam i uciekłam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:24, 05 kwi 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:24, 05 kwi 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:22, 05 kwi 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:20, 05 kwi 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:19, 05 kwi 2021

Do góry
Żeliwne zwierzaki będą w kwadratach z nieskoszonej trawy, a w niej kwitnące cebulowe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies