Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Milka 14:15, 07 kwi 2021

Danusia, ciebie nawet zimnica nie zatrzyma, wielkość i rozmach budzi szacunek. Kolory, rośliny i bogactwo zwierzaków- zachwyca, to niebawem będzie arboretum. buziaki.
Gardenarium 14:31, 07 kwi 2021

Buziaki

Instagram Ogrodowiska
Milka 14:38, 07 kwi 2021

beamilusia 17:14, 07 kwi 2021

Danusiu, wielki szacunek jeszcze raz, że pomysły rodzą się w głowie na teraz, zaraz i wszystko pasuje, jest zgrane i godne podziwu. Masz duszę artystyczną.
Kolejny zakątek powstaje, tym razem skalny ogród.

ElzbietaFranka 21:52, 07 kwi 2021

A ja odnośnie grujecznika.

Danusiu od kilku lat się przymierzam, aby go kupić. W zeszłym roku już miałam krzaka na wózku, eM powiedział że za duży i nie wejdzie do bagażnika. Grujecznika odstawiłam. Ciągle mnie coś od nich odpedzalo.

Teraz znalazłam takie niezbyt duże ale gęste.
To mi zagwostke zadałeś gdzie posadzić u mnie też wydmuchow. Wcześnie kwitnące nie dają u mnie rady. Może go gdzieś schowam narzucę fiselina bede cięła aby nie były za duże.

A co myślisz o świdośliwe kanadyjskiej.

Pozdrawiam
Gardenarium 07:36, 08 kwi 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
A ja odnośnie grujecznika.

Danusiu od kilku lat się przymierzam, aby go kupić. W zeszłym roku już miałam krzaka na wózku w Melonie, eM powiedział że za duży i nie wejdzie do bagażnika. Grujecznika odstawiłam. Ciągle mnie coś od nich odpedzalo.

Teraz znalazłam takie niezbyt duże ale gęste.
To mi zagwostke zadałeś gdzie posadzić u mnie też wydmuchow. Wcześnie kwitnące nie dają u mnie rady. Może go gdzieś schowam narzucę fiselina bede cięła aby nie były za duże.

A co myślisz o świdośliwe kanadyjskiej.

Pozdrawiam

Ja szczerze napisałam o grujeczniku, jestem wściekła na nie, bo mam rozplanowane pod szklarnią i potrzebuję tam niezawodnych drzew, a tu co roku to samo. Ja bym poszła w to drugie drzewo, za dużo zachodu a on lepiej żeby nie był cięty. Ma fajny kształt korony, tylko co z tego kiedy co roku liście "przypalone"
Ja się nawet zastanawiam nad wyrwaniem ich i zamianą nawet na jabłonie ozdobne.
Mam kilka i nie marzną.

Posadziłam co najmniej 10 śliw wiśniowych Nigra, cały pas pod płotem i to są niezawodne drzewa kwitnące.

Instagram Ogrodowiska
Gruszka_na_w... 22:34, 08 kwi 2021

Danusiu, ogród wraz z właścicielką, pięknieje w oczach. Kojące dla oka widoki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
agi7201 11:16, 09 kwi 2021

witaj prosze napisz jakie krokusy sa te wielkie botaniczne czy familijne? moje wszystkie te maLe kwiatuszki maja a chcialam te duze
Gardenarium 22:09, 09 kwi 2021

Te duże krokusy są odmianowe. Mają nazwy:

Remembrance - fiolet
Joanne D'Arc - biały.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:35, 11 kwi 2021

Dzisiaj nareszcie cieplej i może powychodzą tulipany. Nawet na rabacie wiosennej widziałam jednego czerwonego wczoraj.
Mam zamiar posadzonkować floksy, mam jednego takiego cudownie pachnącego, jak wysiadam z samochodu to zapach rozlega się i mocno i przyjemnie przebywać w tym miejscu, a ponieważ to brama to nie ma szans aby tam dłużej być.
Muszę go rozmnożyć i posadzić gdzieś przy ławkach.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies