Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:45, 10 wrz 2018

Do góry
Witam
Dopiero zaczynam moją przygodę z ogrodem. Proszę o pomoc. Rabata przed żywopłotem mieszanym - tuje smaragd 10szt - świerk serbski 7 szt - tuje smaragd 11szt - co posadzić przed? Poradźcie proszę
Na tle 10 tuj pomyślałam żeby posadzić od lewej 3 różaneczniki, dalej coś na pniu np. wierzba hakuronishiki, dalej 3 kule bukszpanu a przed wszystkim żurawki w dwóch - trzech odcieniach
W samym słońcu 14:18, 10 wrz 2018

Do góry
Powiedzcie mi, uschły? Dałam ziemię wymieszaną z kora.
Może piasek czy żwir powinnam dodać. Gliny tam nie ma
Ogródkowe perypetie:) 13:45, 10 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)
i mała zmiana, teraz wejście na płyty..

Ale fajnie wygląda to nowe zejście Odrabiam powoli zaległości ogrodowiskowe. Jestem w szoku ile tej ćmy ci się złapało. Wydaje mi się, że pułapki lejkowe są lepsze niż te namiociki z lepem. Poszłam dzisiaj na przegląd moich kulek. Ponad miesiąc miałam spokój z ćmą, niestety na dwóch znów mam trochę jajeczek. Będę pryskać wieczorem. Mospilan pomógł poprzednio, ale mam też Spintor i waham się, który użyć. Co to za nowość ten Lepinox? Spacerowałam i jeździłam na rowerze w ostatnich kilku tygodniach dosyć dużo, jestem w szoku,ile bukszpanów zupełnie już suchych jest w miejscach publicznych i nikt z tym nic nie robi.
Mokradło... i mój ogród 13:42, 10 wrz 2018

Do góry
Z tą żółtą panienką również się żegnam. Wszystkie trzy Frezje uszczęśliwią szwagierkę

Ostatnie foto na pamiątkę:
Ogród z wilkiem zamkn. 13:34, 10 wrz 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

Ale piękne to połączenie Po kilku tygodniach przerwy odrabiam zaległości w waszych ogrodach, niesamoicie dużo się dzieje. W tym roku odkryłam zawilce, lepiej późno niż wcale Są obłędne, od miesiąca już mi kwitną, kupiłam takie same jak twoje. Cudne.

Magleska napisał(a)

Jestem w szoku, jak ci miskanty urosły! Są ogromne w stosunku do tego co widziałam w czerwcu. Mogłyby w sumie już tak bardzo nie rosnąć fajnie wyglądają w takich kępach. Sama posadziłam sobie kilka ale z przerażeniem myślę, co będzie z nimi za kilka lat.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:25, 10 wrz 2018

Do góry
abiko napisał(a)

Gratuluję wygranej w konkursie Należy się Wam za wszystkie trudy ostatnich lat. Szczerze podziwiam wasz zapał i konsekwencję!!! Mnie wystarczył jeden sezon intensywnych robót i mam w stosunku do swojej działki prawdziwy ogrodowstręt. Mam nadzieję, że minie mi po zimie

sylwia_slomczewska napisał(a)
Druga strona, duszenie chwastów, bo nie mamy sił by taki kawał darni zdzierać Wypompowaliśmy się na ażurach i odmulaniu

I dobrze, że daliście tę szmatę. Powiem ci, że znów coraz bardziej jej kibicuję. Podcinałam swój żywopłot i okazuje się, że najładniejszy jest w miejscu, gdzie jest agrowłóknina. W nowych rabatach w tym roku ambitnie nie dałam nic, plewiłam tam już kilka razy. To nie jest wykonalne przy tak dużej powierzchni.

Dokończone wyplatanki

Domyślam się ile roboty was ten rów kosztował, ale jest przepięknie, a co będzie jak to wszystko się rozrośnie Oby tylko przepustowość nie zawiodła!

I dowód na to, że z ławeczek w ogrodzie korzystamy.......czasem

Cudne zdjęcie

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:03, 10 wrz 2018

Do góry
kasiek napisał(a)
W ciągu 4 dni wymieniłam folie w oczku... Dziś był ostatni dzień.. W deszczu... Wchodziłam do oczka by układać kamienie.
I niech mi ktoś powie że ogrodnictwo to miłość...
No może w moim wydaniu to szaleństwo

W końcu odrabiam ogrodowiskowe zaległości Jestem Kasiu pod ogromnym wrażeniem pracy, którą wykonałaś! Wiem co to znaczy wymieniać folię w oczku wodnym, u mnie ostatnio taka akcja była w 2011 roku, ponieważ stawek przeciekał. U ciebie zmiany wiążą się z powiększeniem i powiem ci, że jest to strzał w dziesiątkę! Stawek stał się gwiazdą tego zakątka, a pomysł z mostkiem rewelacyjny. Ma się wrażenie przechodzenia po wodzie, super. Całość wyglada tak, jakby ta sytuacja trwała już kilka lat, świetnie wyszła ci ta zmiana

Lawendowy zawrót głowy 13:01, 10 wrz 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Dubelek

Dwa milorzeby kupione w tym samym czasie w tej samej szkółce. Jeden rósł tutaj od poczatu a drugi był przed domem i taka mala różnica mam nadzieje ze widać

Moje powoli budują koronę..nawet ośmieliłam się wiosną i przycięłam je tyci. Mam też 2 sztuki i różnią się wielkością liści.

Twoje duże w porównaniu z moimi.
Z Pszenicznej ... 12:40, 10 wrz 2018

Do góry
AgataP napisał(a)

bukiecik bazyliowy - ta jest tylko ozdobna, pozwalam jej kwitnąć całe lato

Przepiękny ten bukiet bazyliowy...u mnie kwitnie na biało, to jakaś inna odmiana?
Widać ogrom pracy i wysiłku, ale ogród się odwdzięczył najlepiej jak potrafił
Cudnie masz
Przedziwny Ogród 12:15, 10 wrz 2018

Do góry
AgataM napisał(a)
Pierwszą przymiarka dekoracji jesiennej. Kolory bladawe bo robione komórką. Średnica ok 60 cm.

Wiedziałam, że z tych słoneczników powstanie prawdziwe arcydzieło. Wyszło cudownie, świetny pomysł miałaś. Nie sądzę, żeby ktoś miał ładniejszy jesienny wianek jak Twój.
Warto było by go pokazać w tym wątku.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1285-stroiki-i-wianki-rozne-nie-tylko-swiateczne?page=33#post_0
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:23, 10 wrz 2018

Do góry
Figaro napisał(a)
A co to jest ta werticilioza bo u mojej mamy tez padaja klony i nikt nie wie dlaczego .

polinka napisał(a)

Na werticiliozę Mazan ma skuteczne środki.

a widziałaś gdzie o tym pisał? żeby nie zawracać głowy 5x o to samo.
bo o klony będę walczyć! oby się udało. Takich piękności nie mogę odpuścić.

Grzyb, siedzący w ziemi i ciężki do wykopania. Atakuje korzenie i sokami płynie do gałązek. po ucięciu gałązki są suche i mają takie brązowe kręgi w środku. U mnie widzę że jeszcze z zewnątrz gałązki albo ich część ciemnieją.
w suche lata podlewanie tylko przyspiesza rozwój grzyba.

chyba w przekroju to się tak prezentuje...

Stratę buksów to jakoś przeżyję, ale klonów... . To byłaby rozpacz.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:08, 10 wrz 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Rośliny się rozrosły i przestały być odrębnymi plamami. Zlały się ze sobą.Na wiosnę trzeba będzie redukować. Zwykła imperata jest tam chyba za bardzo inwazyjna. A tak ją lubię.

Zeszły rok[ październik

W tym sezonie zasuszyło tatarak ogoniasty
Bardzo polubiłam tę turzycę. Jest subtelna, mięciutka. Myślę o powiększeniu dla niej miejsca.

Bardzo lubię tą rabotę Haniu i tatarak tak trudny w uorawie rośnie Ci ładnie
Mój wyginął..Imerata nie widziałam jeszcze gatunku w taaakie rozmiarze
Przerwa na kawę... 09:48, 10 wrz 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
Lemon Drop.

Zawilec opisany jako rosea. Whirlwind nie kwitnie, jest w pąkach więc nie ma co focić

podoba mi się ta jeżówka ale w katalogu wygląda na mocno żółtą, ciekawe czy wszystkie jeżowki robią takie niespodzianki

zawilec przepiękny, jakoś mi umknął... tylko tyle w opisie było - rosea?

Różyczka faktycznie w kość dostała, przepiękna była... i będzie
Dwa ogrody 09:32, 10 wrz 2018

Do góry

Cuuuudowne róże!!!!!
A to chyba mój ulubiony widoczek. Śliczna kompozycja..i jeszcze ta delikatna stipa jako tło. Super.
paniprzyroda napisał(a)

A skąd Ty tyle metalowych konewek nabrałaś???? Fantastyczny pomysł.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:24, 10 wrz 2018

Do góry
zawitka napisał(a)

Już mam tak

Już za chwileczkę jeździć będziesz mogła

Ten podjazd usypany na chwilę to do myjni?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:08, 10 wrz 2018

Do góry
Blue for U będą super grały z przebarwiającymi się liśćmi hortensji

Miłego rozpoczęcia tygodnia
ja idę kopać dalej
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:06, 10 wrz 2018

Do góry
Sobotnie wprowadzanie planu na fioletowej

przed

po wyjęciu rozchodników i przesunięciu liatr i floksow i z 3 blueforyou

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:03, 10 wrz 2018

Do góry

Już mam tak
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:01, 10 wrz 2018

Do góry
Grażynko ----- Izka ----- Aniu ----- nowy właściciel dziabną zanim wróciłam uratowałam szczepkę z korzeniem małą bo reszta była tak pocięta i porwana ze nie było co zbierać jak była mała to ganiała mszyce ,myślałam że ją zjedzą .Obroniłam ją .Rosła pięknie nie podlewana tylko od czasu do czasu bo wtedy nie miałam tam dostępu wody .Potem pięknie rosła i cudownie co roku kwitła tak jak na obrazku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies