Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wśród brzóz i dębów

Wśród brzóz i dębów

marba 18:34, 02 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
Mój pies też kopie, ale z mniejszym skutkiem. Może powinnam go wysłać do twojego na nauki.

Ciekawie wyglądałyby zajęcia praktyczne z nauki kopania. Mój ogród mógłby mocno ucierpieć. No, ale może pozbyłabym się szkodników w ekologiczny sposób.
marba 18:47, 02 paź 2018

anabuko1 napisał(a)
No proszę jaki pożyteczny piesio
Ja mam kotkę to nornice wkoło wylapie.
Ale na kreta jakoś nie poluje szkoda.Bo ciągle mi on jakieś, gdzies kopczyki wyrzuca .

Moje koty chodzą niestety na łowy do sąsiadów. A krety u mnie też w tym roku wyjątkowo aktywne.

Kwitną marcinki

... i szydlaste flosy.

I takie tam.

Gosialuk 18:52, 02 paź 2018

O tym aspekcie nie pomyślałam, ale zawsze mogłyby ćwiczyć poza terenem ogrodzonym.
Śliczne te rdesty. Ja mam Superbę, ale na razie jakoś nie zachwycał. Może dlatego, że go porozsadzałam wiosną. Zobaczymy za rok.
marba 19:22, 02 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
O tym aspekcie nie pomyślałam, ale zawsze mogłyby ćwiczyć poza terenem ogrodzonym.
Śliczne te rdesty. Ja mam Superbę, ale na razie jakoś nie zachwycał. Może dlatego, że go porozsadzałam wiosną. Zobaczymy za rok.

Gosieńko, poza terenem ogrodzonym toby one nie zawracały sobie głowy jakimiś tam nornicami, tylko zapolowały na grubszego zwierza. Kiedyś goniły po wsi sarnę. Może by im się nawet jakiś bażant trafił. W ostateczności zadowoliłyby się pewnie kurami sąsiada. Mamy dość niskie ogrodzenie, więc podnieśliśmy je trochę, żeby im utrudnić przeskakiwanie. No i teraz mągą o tych wszystkich przyjemnościach tylko pomarzyć. Czasem jednak patrzą na łąkę takim tęsknym wzrokiem.

barbara_kraj... 19:36, 02 paź 2018

Basiu, tak wyglądają opieńki. te u Ciebie nimi nie są.

marba 19:53, 02 paź 2018

Basieńko, dziękuję za porównawcze fotki. Tak właśnie pisałam, że nie wiem, co to za grzybki. Tak, czy inaczej nie zamierzam ich konsumować, niech sobie rosną, beimiennie.
gosika67 19:58, 02 paź 2018

Psiaki świetne, prowadzą obserwacje.W tamtym roku pod sosnami miałam maślaki, w tym roku nic nie widać.Sucho było.
Doranma 20:47, 02 paź 2018

Basiu, a próbowałaś w dziury krecie wkładać włosy? Nie lubią tego zapachu.

Wygodnie mieć takie pieski, które upolują coś na obiad, gdy zajdzie potrzeba Śliczne są
marba 23:07, 02 paź 2018

Goniu, w tym roku znalazłam w ogrodzie tylko dwa grzybki, nie licząc tych grzbnych ciekawostek, no i muchomorków. W zeszłym roku było więcej.

Dorotko, nie wkładałam włosów, ale będę się chwytać wszystkich sposobów, żeby zniechęcić tych osobników w czarnych futerkach do zamieszkiwania na moim terenie. Słyszałam też o wsadzaniu psiej sierści do krecich nor, muszę spróbować.
Czytałam u Grzesia, że podobają Ci się wielopienne brzozy, ja też je uwielbiam. Mam dwie dwupienne, jedna para na końcu brzozowej alejki, a drugo na końcu ogrodu, przy łące. Specjalnie dla Ciebie fotki.

basia3012 00:31, 03 paź 2018

Mój mąż wkładał do korytarza kreciego pułapkę, zasypywał ziemią i codziennie sprawdzał czy jest już intruz czy jeszcze nie. Po kilku dniach był kret i został wywieziony daleko na łąki gdzie mógł sobie kopać do woli. Ta pułapka to taka rurka do której gdy kret wejdzie to nie może z niej wyjść. Nie jest niebezpieczna dla kreta.
Pozdrawiam Basieńko. Powodzenia w pościgu za szkodnikiem.