Kasiu, po pierwsze witam się u Ciebie
Przybyłam z wątku o świerkach serbskich, jestem na początku jego lektury i pokazywałaś w nim swoje sadzone serby. Mam ogromny problem z sąsiedztwem, chciałabym posadzić serby, podobno szybko rosną. Czy mogłabyś mi powiedzieć, czy te serby z pierwszego zdjęcia, to te same, co aktualnie na zdjęciach? I jak duże Twoje były i jak dużo urosły w jakim czasie. Oczywiście wątek przeczytam, ale mam nadzieję, że będziesz mogła to wyprzedzić i odpowiedzieć mi na te kilka pytań
Dopiero teraz, ale lepiej późno niż wcale zamieszczam te kilka zdjęć które zrobiłem w Wojsławicach.
Początek spotkania
Najpierw odpoczynek po podrózy
Na liliowcowych "nartostradach":
Uśmiechnięte, pełne zachwytu buzie mówią więcej niż słowa
Ponieważ już te hortki na działkę zawiozłam i nie miałam zamiaru zabierać ich znowu do W-wy, posadziłam tymczasowo i nawet mi się to spodobało:
Będąc w pobliskim Radzyminie celem zakupów spożywczych, nie omieszkałam zajrzeć do ogrodniczego (niczym Iza co to po serek jeździ a wraca z krzaczorami). No i wykupiłam wszystkie osiem sztuk hakone, nieopisanej z nazwy, jest zielona z żółtawym paseczkiem. Na razie posadzona celem rozrostu na zakopanym dole przed ławką. Wychodzi na to, że tworzę kolejny przechowalnik
Pracy bez liku, mrówki opanowały ogród, sypię proszek do pieczenia, ale mam wrażenie że przenoszą się o kilkanaście cenymetrów dalej, ..nadal mnóstwo, najgorzej jak lokują gniazda pod konkretną rośliną np róża, nie wiem czy posypanie proszkiem nie zaszkodzi roślince. Testuję