Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 08 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja odwrotnie... Obiecałem Ci go? Jak tak to przyjeżdżaj - albo daj adres
Nie przywiązuję wagi do męskich obietnic, więc nie pamiętam czy mi coś obiecywałeś, ale możemy przyjąć, że tak
Mówisz poważnie? Ale chesz je wysłać już teraz? A nie wybierasz się przypadkiem na giełdę ogrodniczą?

Swoją drogą, może chcesz w zamian rozchodnika z białym brzegiem? (Mam parę sztuk, choć trzeba go najpierw do izolatki, bo miał jakieś gąsienice)
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:06, 08 cze 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gratuluję następnej setki. Cudne zdjęcia. Chciałabym takie umieć robić.

Jak się ich zrobiło już kilkadziesiąt tysięcy lub nawet kilkaset to rzeczywiście wychodzą coraz lepsiejsze - chociaż i tak wszystko robię na automacie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:04, 08 cze 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
No nikt Cię za język nie ciągnął... a ja bywam pamiętliwa

A ja odwrotnie... Obiecałem Ci go? Jak tak to przyjeżdżaj - albo daj adres
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:48, 08 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Toż to idealne miejsce na przywrotnik! Do róż pasuje idealnie i taki żółtek fajnie rozjaśni to miejsce jednak co nie posadzisz i tak będzie cudnie

Sebek już tam wciepałam tojeść i dwa rodzaje trawek. Musze tę dziurę po trytomach czymś wypęlnić, bo trytomy nie konweniowały i wygniły w tym roku...przywrotnik albo rozchodniki, myślę... Na razię są rawy, tylko niech podrosna.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:21, 08 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak coś to dostaniesz ode mnie, bo mam go duuużo
No nikt Cię za język nie ciągnął... a ja bywam pamiętliwa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:08, 08 cze 2014

Do góry
Haniu - gdybyśmy chcieli świętować każdą setkę na forum to z gratulacjami byśmy nie nadążyli - ale dziękuję, bo jest to bardzo miłe Wyniki matur 27 czerwca - ale wcześniej jeszcze mam egzaminy zawodowe... Już trzęsę portkami...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:49, 08 cze 2014

Do góry
Irenko - ja już tyle wizyt naobiecywałem, a z żadnej na razie się nie wywiązałem Mus to naprawić, ale na mojej drodze czasem pojawiają się pewne szanse i muszę je łapać, bo drugi raz mogą się nie zdarzyć Ale to wymaga czasu i niestety tego na plątanie się po Polsce brakuje... Ale jak odwiedzę Wrocław to chyba na kilka dni, bo w końcu jest tyyyyle pięknych ogrodów do obejrzenia!!!
Ogród u stóp klasztoru 20:44, 08 cze 2014

Do góry
Ogrody angielskich dziewczyn po prostu powalają Ta bujność jest chyba nie do podrobienia
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:41, 08 cze 2014

Do góry
Ciofam i ciofam i nie mogę się zatrzymać - chyba trafiłaś za życia do nieba, bo tak sobie je wyobrażam Cudnie jest!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:31, 08 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A tu rozplenica little biy nie rośnie t wsadziłam carex NN albo frosted albo amaozon, czas pokaże który.

Toż to idealne miejsce na przywrotnik! Do róż pasuje idealnie i taki żółtek fajnie rozjaśni to miejsce jednak co nie posadzisz i tak będzie cudnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:21, 08 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

Sebuś......twoje sadzonki, co rok temu dla mnie przekazałeś przetrwały, więc jak się na ciebie obraziły, chetnie dam ci kilkana pewno zakwitną

Może moje też zakwitną, ale są jakieś dwa miesiące do tyłu w porównaniu do Twoich

A kosmosy same się wysiewają - i to w duuużej ilości i czasem baaardzo daleko
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:17, 08 cze 2014

Do góry
Pięknie jest - trawy już są piękne, ale latem pokażą na co je stać Te dzwonki skupione są fliczne, ale gdzie je upchnąć? Nie odpowiadaj - wiem co masz na myśli
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:15, 08 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Raz ciąłem tymi z Fiskarsa i byłem zachwycony Będę ich szukać
Orzeszki w czekoladzie - hmmmm, zjadłbym

Idę - wrócę wieczorkiem

Czytam i się smieje, no bo ja rok temu tez tylko Fiskars, wszytsko, coby dobre narzędzia pod ręką i najlepsza ta piła, oj sprawdziła się, po kciuku poleciała aż miło
ostre i lekkie narzędzia, ostatnio zakupiłam nożyce do trawy, głównie do wąsów przy kanatach, bo podkaszarek nie lubie, mus komus oddac
...i wiem, jak prowadzić przywrotniki, dzięki
a werben mam duzo, plus te od ciebie, co u mnie przezimowały, chyba musisz wpaść
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:12, 08 cze 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Ja też się ustawiam w kolejce po nasionka tej 'innej' szałwiproszę

Jeśli je wytworzą to jasne - w zeszłym roku je wysiałem i nic...Ale ja już nie mam ręki do siania...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:11, 08 cze 2014

Do góry
Jak coś to dostaniesz ode mnie, bo mam go duuużo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:37, 08 cze 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nie da rady ciąć w tym słońcu... Można udaru dostać.... Kilka chwastow wyrwałam, posadziłam tojeść, festuca golden toupee i o mało wylewu nie dostałam. Tylko zimny prysznic mnie uratował
Sebek świetnie pisze. Moja świecznica ma nogi w cieniu gabionów i brzozy a kwiaty są w pełnym słońcu, gdyż są wyższe niż gabiony.

Bocius zatem selserię muszę nabyć i naparstnicę. Ale nie teraz, bo autentycznie nie mam już miejsca w ogrodzie. Jesienia bedę na jednej lub dwóch rabatach robić rewolucję to sobie posadzę.

Julka teraz odpoczywam bo czekam na brownie z nutellą i orzechami w wykonaniu córki, to sobie poczytam co u Was słychać

strasznie gorąco, też robiłam podchody i unik, teraz podlewanie, posadziłam trzmieliny, cos przesadziłam...
Marzenko, chyba jeszcze raz przyjadę i posadzę tobie te żurawki, może wezmę coś ze swoich i naparstnice i firletki i werbeny
bardzo chce aby świetnie u ciebie rosły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:08, 08 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wrocław widzę coraz bardziej atrakcyjny się staje Choć cały czas jest A u Ciebie w ogrodzie pięknie, najbardziej powalily mnie kostrzewy, cudnie to wygląda

Chyba dobrze, że tak jest; to pierwszy etap, całość podzielona jest na 3, więc ciut potrwa, ale w październiku przyjeżdżaj, ubrany, jak na safari
róża Kórnik, bardzo pachnie
mnie też ta kostrzewa sie podoba, ciekawe, jak potem, kwitnie pierwszy raz, a mam ją 3 sezon
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:50, 08 cze 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Sebek, tez mam nozyce do ciecia zywoplotu z F. i jestem szalenie zadowolona, takze kuj zelazo poki gorace.

Zdjecia robisz superowe Ladnie Ci sie rozrosl przyrotnie a w parze z szalwia cud miod malina i orzeszki w czekoladzie

Raz ciąłem tymi z Fiskarsa i byłem zachwycony Będę ich szukać
Orzeszki w czekoladzie - hmmmm, zjadłbym

Idę - wrócę wieczorkiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:46, 08 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Sebastian - przywrotnik z szałwią to podobno oklepane zestawienie, ale jest piękne. U siebie też tak posadziłam - na wzór słynnej kompozycji na tle białego płotu, do której wszyscy wzdychają. Fotki doskonałe. Ostatnio mam taką refleksję, że Ogrodowisko uczy komponowania roślin, ale też umiejętnego ich fotografowania. Pewnie uśmiechasz się codziennie do swoich rabat. Już czekam na lilie u Ciebie. Nigdy nie byłam ich fanką, ale... forum ma moc, która przekonuje mnie do wielu roślin. Być może i do lilii Pozdrawiam.

Lilie wiosną wędrowały po rabatach - nie kwitną zbyt długo, a potem ich liście straszą aż do mrozów. Teraz mam je poupychane w różne miejsca i na razie mnie nie straszą A ogrodowisko uczy duuużo - w każdej dziedzinie życia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:46, 08 cze 2014

Do góry
Sebek, tez mam nozyce do ciecia zywoplotu z F. i jestem szalenie zadowolona, takze kuj zelazo poki gorace.

Zdjecia robisz superowe Ladnie Ci sie rozrosl przywrotnik a w parze z szalwia cud miod malina i orzeszki w czekoladzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies