Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat
21:06, 28 lip 2017
Witajcie, toczy sie dyskusja o miskantach i hortensjach i nawet Toszka radzi to moze i ja sie zalapie na podpowiedz.
Posadzilam trzy platany alphens globe przy ogrodzeniu, pomiedzy platany mialy isc w jednej linii dwie hortensje limelight i w srodek miskant gracillimus.
A ze kupilam za duzo traw i na dodatek trzy to kleine fontain przez pomylke to zmienilam plan i trawy wysunelam , nie sa w linii z hortensjami i na dodatek od ogrodzenia sa gracillimusy a od wewnatrz przy pniach platanow klaine fontaine .
Nie wiem czy nie przekombinowalam bo mam tendencje do upychania za duzo na raz.
Na reszte nasadzen nie patrzec bo do przesadzenia za miskantami i hortkami bedzie ńiski zywoplot z cisow od strony rabaty.
Co myslicie?
Zostawic, czy zrobic wszystko w jednej linii ?
Czy zostawic dwa gatunki miskantow czy tylko gracki?
Pomiedzy kazda z roslin jest ok 1 m.
Posadzilam trzy platany alphens globe przy ogrodzeniu, pomiedzy platany mialy isc w jednej linii dwie hortensje limelight i w srodek miskant gracillimus.
A ze kupilam za duzo traw i na dodatek trzy to kleine fontain przez pomylke to zmienilam plan i trawy wysunelam , nie sa w linii z hortensjami i na dodatek od ogrodzenia sa gracillimusy a od wewnatrz przy pniach platanow klaine fontaine .
Nie wiem czy nie przekombinowalam bo mam tendencje do upychania za duzo na raz.
Na reszte nasadzen nie patrzec bo do przesadzenia za miskantami i hortkami bedzie ńiski zywoplot z cisow od strony rabaty.
Co myslicie?
Zostawic, czy zrobic wszystko w jednej linii ?
Czy zostawic dwa gatunki miskantow czy tylko gracki?
Pomiedzy kazda z roslin jest ok 1 m.