Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Basilikum 14:42, 28 sie 2017

Aniu ja tez macham lapka podgladam troche szczegolnie obrazki
Bogdzia 15:28, 28 sie 2017

Tez zagladam i macham.
Mala_Mi 20:11, 28 sie 2017

Kasya napisał(a)

slicznie ale nie wiem gdzie to

Po przeciwnej stronie ogrodu niż kałuża... tam gdzie białe jeżówki, trzmieliny na pniu i wielkie hortki.

Wniosek prosty..byłaś za krótko

Prezencik chyba się tu zostanie.. pasuje To już wiesz gdzie

Mala_Mi 20:14, 28 sie 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Anek, wiesz co zrobiłam?

Pieliłam pod szopą. A na niej winobluszcz, a przy nim 'New Dawn', a niżej rabatka z sucholubnymi (rozchodniki i szałwie oraz tolerancyjny bodziszek)). I nagle biorę siekierkę i wycinam różyczkę. Źle posadzona (za sucho, za ciemno, za inwazyjne sąsiedztwo), a Ta mówi "o grzyba miała" (jakby to był powód out-u). Pomyślałam sobie, nie będę się z tą różą prowadzać po ogrodzie teraz. Nie mam natchnienia.

I to jest to dostosowywanie ogrodu do siebie.
Czego się ciągle uczę.

I wcale nie tęsknię za różami ..... za rok jak się rozrosną będzie miodzio

Kasya 20:18, 28 sie 2017

Mala_Mi napisał(a)

I wcale nie tęsknię za różami ..... za rok jak się rozrosną będzie miodzio

sliczne
ja powoli dojrzewam to tych bezproblemowych...jezowki, rozchodniki, liliowce

ale roze zostaja mimo wszystko
Mala_Mi 20:20, 28 sie 2017

an_tre napisał(a)
Aniu pozaglądałam po spotkaniowo, super
Te ślimuny to wszędzie się panoszą i robią ażurki listkom, brr

Zima solidna a robali wcale nie mniej.. czasami mam dość wszystkiego..

I trawki do przetestowania z jeżówkami zamiast róży.. obiedka szerokolistna.. na razie wsadzona za gęsto.. ale jak wyciepię róże z tylnego rzędu to rozsadzę luźniej.. Nad różami jeszcze się zastanawiam.. czekam jak odbiją po mocnym cięciu .. czy przesadzę czy wyciepię

Mala_Mi 20:23, 28 sie 2017

Kasya napisał(a)

sliczne
ja powoli dojrzewam to tych bezproblemowych...jezowki, rozchodniki, liliowce

ale roze zostaja mimo wszystko

mam ponad 60 krzaków wiec jak wywalę 10 najgorszych to nawet nikt nie zauważy

Widziałam że od Mariusza wiozłyście trawki.. chyba taką sama kupiłam.. nie mam pojęcia gdzie posadzę.. ale ..kupiłam..
Jak zebrinus tylko listki wąskie, wąziutkie.. a może wiem gdzie posadzić tylko... muszę pień po jałowcu wykarczować
Miskant Etincelle

Mala_Mi 20:26, 28 sie 2017

Justyna napisał(a)
Zaglądam Aniu Bujne, kolorowe rabaty bylinowe
Czytam o zmianach. Są nieuniknione. Ważne, żeby znać swoje potrzeby/oczekiwania /możliwości (estetyczne, fizyczne, finansowe, metrazowe, czasowe, itd) i dostosowywać do nich ogrod. U mnie np. w ostatnich latach wylatują za duże iglaki, świerki srebrne, tuje, jałowce.
Wernonia ślicznie kwitnie, jest tez ładna jak przekwitnie.
Małe Wojsławice to miłe wspomnienie. Jak będziesz się wybierała do tych dużych, koniecznie daj znać.
A jak tam kwitnienie lotosów w tym roku?
Ściskam :*

Lotosy w tym roku porażka.. żyją, ale nie kwitną.. za późno wydarłam z kotłowni. Jedynie Momo Botan kwitnie.. ale lubię je dla liści, wiec nie rozpaczam.. za rok może będzie lepiej z czasem i zrobię wszytko na czas.Ten rok jest na przemyślenia..

Mala_Mi 20:31, 28 sie 2017

Agania napisał(a)
Cały sierpień wirtualnie w pięknym ogrodzie spędziłam...w czas urodzin i w czas odwiedzin oderwałaś się od ogrodu, ale brakuje czasu na wszystko, a przyjemności trzeba sobie też zapewniać

Ja już róż nie dokupuję, chociaż żelazna New Down ku mojej radości odbiła

Oczko masz przepiękne, niesamowicie wygląda w nim roślinność, rozpław rozrósł się tak bujnie, lubię niebieskość jego kłosów

Ściskam

Rozpław to moja ulubiona roślina w oczku.. kwitnie na niebiesko całe lato... i nic przy nim nie robię kompletnie.. wrosło w siatkę na dnie oczka i jest nie do ruszenia .. jak komuś daje to wydzieram to co wyłazi z donic ..

Dziękuję za sierpień u mnie.. ja niestety nigdzie nie chodzę bo nie wyrabiam totalnie z niczym.. będę zimą nadrabiać Zimą może nawet kolory bardziej ucieszą

U siebie siedzę bo pamiętnik ogrodowy musi być..

Ostra bezproblemowa papryka.. zebrałam nasiona i wyrosła.. i nie grymasi, chociaż podlewanie w szklarni ma co 3 dni .. odmiana do pozyskania znów nasion.. nazwę mam gdzieś zapisaną .. potem będą czerwone.. Purple Thai Chili (znalazłam)

Mala_Mi 20:34, 28 sie 2017

lojalna_ napisał(a)
Goście goście .....luda u Ciebie jak mrowkow. ..... świetne focisza; ))))

Mozesz mi Aniu przypomnieć nazwę jezowki pelnej , pomarańczowej delikatnie która mi się podobała?

Marmalade - nazwa łatwa do zapamiętania