Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 22:19, 27 sie 2017

malgorzata_s... 22:21, 27 sie 2017

Kasiu Twój ogród zachwyca.Brak mi słów normalnie.Takie ilości hortek z tak wielkimi kwiatami dają pokaz nieziemski
Kasik 22:23, 27 sie 2017

Hortka Papilon- coraz ładniejsza

Kasik 22:28, 27 sie 2017

A tu powstaje nowa rabata- Wiem- nie wygląda cudnie dziś

Ale wizja przyszłości - pozwala oczekiwać czegoś więcej.

środek- Anabell
i do zewnątrz
Rozchodnik okazały
trawki Adagio
Kasik 22:31, 27 sie 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu Twój ogród zachwyca.Brak mi słów normalnie.Takie ilości hortek z tak wielkimi kwiatami dają pokaz nieziemski

Małgoś- przecież znasz mój ogród
To jego najlepszy czas.

Mi też się podoba. Trawki podzieliliśmy - ryzyko, ale na wiosnę nie chciałoby mi się wykopywać i znów wsadzać.

Dzieki za podpowiedź o Adagio.
Urszulla 01:41, 28 sie 2017

U Ciebie nawet jeżówki przybierają mega rozmiary

Nowa ciekawa ta nowa rabata- mi się już podoba to kwestia wizji
Urszulla 01:47, 28 sie 2017

Kasik napisał(a)

Ula - Moonlight mam od tamtego roku i niewiele mogę o niej powiedzieć. Jest piękna i na pewno ma większe i bardziej upakowane pojedyncze kwiatki. Tworzą bardzo duże kwiatostany. Jest jednak bardzo krucha jak na razie, inne sa bardziej elastyczne.

Jedna i druga piękna i warta posiadania.

Ok a jeszcze sprawa przebarwiania. Większość Twoich różowieje. A niektóre jasne są -Zrób im fotki później.
Urszulla 01:55, 28 sie 2017

Kasik napisał(a)
Po przyjeździe ogród w stanie bardzo porządnym. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, ze moi domownicy mają w sercach to co ja.
Grześ - to wiadomo, ale Karolcia staje sie fajną ogrodniczką.
Synek już nie mieszka z nami, ale też swoje pomysły i prace oferuje.

To naprawdę cudowne pozdrawiam
A tu kilka zdjęć.

I fajna część zimozielona koło domu. Też o tym myślę
Monia81 08:12, 28 sie 2017

Kasik napisał(a) [img size=640x480
//www.ogrodowisko.pl/uploads/p/150/1503623/original.JPG[/img]

Kasiu rabaty masz cudne, aż nie wiadomo na co patrzeć, taka wybujałość masz hortensjowy szał
A na tej rabacie co to za rozplenica, ta kolorystyka z jeżówkami mnie zachwyciłapozdrawiam
Ilonka 16:27, 28 sie 2017

Kasik napisał(a)

Kasiu, Twój ogród zachwyca. Ja jestem dopiero na etapie planowania i pomału staram się zapełnić swój ogród tak pięknymi kompozycjami.
Mam pytanie co do tej rabaty, czy mogła byś mi napisać co ile posadzone są te hortensje i jaką mają wysokość w tej chwili. We wcześniejszych postach znalazłam informacje, że są to hortensja limelight, a ja właśnie takie chce zakupić.
Chciał bym za nimi posadzić miskant chiński Gracillimus, ale teraz się zastanawiam czy to jest dobry pomysł. W szkółce na etykiecie było napisane, że Limelight dorastają do 1,5 m a miskanty do 1,8-2,0 metrów, ale twoje hortensje wydają się większe.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies