Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 08:11, 29 sie 2017

Byłam
AngelikaX 08:13, 29 sie 2017

kami napisał(a)
A parownicy Karcher żadna z was nie ma?
Tak sobie do szyb oglądam ale on na akumulator a parownica z końcówką do sieci
Oglądam filmiki i niby fajne ale sponsorowane raczej. Eh

Moja sąsiadka miała w planach taką kupić, czy kupiła to nie wiem - podpytam - w razie co zapytam czy zadowolona
MirellaB 08:43, 29 sie 2017

Angelika znalazłaś tą inspirację o której pisałaś u mnie?
AngelikaX 09:02, 29 sie 2017

Nie mogę nigdzie znaleźć o co mi chodzi...

Mam tylko takie coś - zobacz jak ładnie "gra" ciemny cis i jasny miskant

https://www.ogrodowisko.pl/watek/30-taras-z-drewna-egzotycznego?page=2

ostatnie foto

Między a konkretniej trochę wysunięte z przodu hortki - tak aby słupy cisów z czasem zostały oplecone przez hortensje

Tak to widzę, nie wiem czy Ty też
kami 09:03, 29 sie 2017

O super , ja wstępnie przymierzam się do karcher sc3 plus końcówka do okien. Tylko mnie głównie zastanawia czy jak dam parę na okno, końcówka ściąga tylko na zasadzie ściągaczki czy odkurza jak akumulatorowe karczery. Ludzie piszą, że się po oknach leje

LeniwaOla 11:16, 29 sie 2017

Jeśli mogę nieśmiało się odezwę i to na dodatek w sprawie parownicy. Mam najniższy możliwy model od kilku lat. Myję okna tylko tym. Okna kryształ, zero smug, zacieków i takich tam. Tak, leje się po parapetach/podłogach ta woda zebrana. Kładę po prostu stary ręcznik pod okno. Gorzej jest kiedy myję zewnętrzną część okna i okno otwieram do środka, bo mi się leje nie zawsze na ten ręcznik. Ale mam parterówkę, więc zwykle myję po prostu na zewnątrz i mi się leje do ogrodu. Najpierw okna myję końcówką ze szczotką z nakładką mikrofibrową (a jak mam za brudne okna to najpierw byle jak przelecę czymkolwiek, byle usunąć warstwę kurzu i brudu, bo bym musiała tą nakładkę co chwilkę płukać), a potem pionowo, równo lecę tą ściągaczką parową. Zostają takie nieściągnięte kropelki przy samych ramach i czasem pomiędzy przeciągnięciami. Przecieram wtedy te kropelki ręcznikiem papierowym. Nie znam szybszego sposobu na umycie okien bez smug. Ogólnie polecam zwłaszcza, że to nie jest specjalnie drogie. Najbardziej upierdliwe wg mnie jest to, że ta rura którą leci para jest za krótka i muszę podstawiać krzesło żeby tą parownicę ustawić, bo mi nie sięga do samej góry. I druga rzecz, że jak się na chwilkę odłoży, to jak chce się następnym razem psiknąć, to najpierw trzeba psiknąć gdzieś, bo leci bardziej woda jak z opryskiwacza, a nie para (może wyższe modele tego nie mają). Chyba ta lekko ostudzona woda z węża musi zejść. No i wtedy muszę otworzyć okno żeby psiknąć na zewnątrz, albo w ten ręcznik walę.
Trochę się rozpisałam, ale mam nadzieję, że rozjaśniłam temat .

P.S. A na ogród trafiłam wczoraj i rozwaliłam mnie przemiana jaką zrobiłaś. No czapki z głów!
kami 11:44, 29 sie 2017

Super dziękuję
Czyli ta końcówka do okien to nic innego jak ręczna ściągaczka?
LeniwaOla 13:03, 29 sie 2017

No nie do końca, bo ta końcówka podaje parę przez otwory na całej swojej szerokości. Ja mam o taką https://www.olx.pl/oferta/karcher-dysza-do-mycia-szyb-okien-nr-kat-4-130-115-0-CID628-IDm4bS2.html

malkul 17:57, 29 sie 2017

poczytałam o chemi i wysłałam PW
AngelikaX 20:36, 29 sie 2017

Odebrałam