Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 18 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jak matura ty mi lepiej pisz.. bo to mnie bardziej ciekawi a nie wyrabiam u Was .

No cóż.... Jest trudno... Ale jeszcze żyję We wtorek egzamin numer 8 z polskiego
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:36, 18 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudnie jest Zgodzę się z Madżen, że masz najbardziej dorodne żurawki ze wszystkich

No i w czym tkwi przyczyna ???? Nie wiem , dałam im w kwietniu azofoskę i podlałam biohumusem i tyle .....
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:32, 18 maj 2014

Do góry
Cudnie jest Zgodzę się z Madżen, że masz najbardziej dorodne żurawki ze wszystkich
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:22, 18 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

To samo miałem napisać jak zobaczyłem te zdjęcia
Do tego m.in graby urosły, brzozy zostały pociachane, trawy wysokie zrobiły miejsce trawom niższym, przybyło mnóstwo kulek bukszpanowych, zniknęły lampy solarne i runianka, bluszcz bardziej obrósł gabion - wymieniać jeszcze? Macham między Panem Tadkiem a innymi impresjonizmami

Sebek od razu widać że umysł trenujesz intensywnie maturalnie, kto by taką ilość wiedzy ogranął

Wreszcie wywaliłam runiankę z tej południowej rabaty bo ją iwecznie słońce przypało i nadmiernie właziła na bukszpany. Teraz mam nadzieję, że takiego misz masz nie będzie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:03, 18 maj 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Sebek, powodzenia na prezentacji
Daj czadu

Nie wiem czy dam czadu, bo ciężko mi to idzie.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:01, 18 maj 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Sebastian - jedyny maturzysto, za którego w tym roku trzymam kciuki - posyłam dobre myśli W tym tygodniu koniec, prawda?

Prawie Jeszcze dwa zawodowe w czerwcu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:42, 18 maj 2014

Do góry
Sebek, powodzenia na prezentacji
Daj czadu
Ogród Magdalenka 20:14, 18 maj 2014

Do góry
Czosnki są genialne - na swoje też mógłbym się patrzeć bez przerwy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:46, 18 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Jak wypełnisz pierwszy raz to potem tylko zapiszesz szablon i w następnych miesiącach będziesz już tylko zmieniać numer deklaracji i kwotę Raczej w każdej bankowości internetowej jest do wyboru przelew ZUS, na prawdę dużo łatwiej je wypełnić niż w banku czy na poczcie - no i oszczędzasz na prowizjach Dodając do tego zwykłe rachunki jest to kilkaset złotych rocznie, także warto
Macham niedzielnie - ja też dziś w papierach, bo przygotowuję się do prezentacji....

Hi hi mam konto internetowe od 2002 roku i wszystkie przelewy w ten sposób od 12 lat robię Danusiu będzie, szybciej, łatwiej i taniej i nie ma znaczenia czy ZUS, podatek czy za prąd płacisz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:59, 18 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Bez liliowców i kosaćców a z trawami wg mnie lepiej.

To samo miałem napisać jak zobaczyłem te zdjęcia
Do tego m.in graby urosły, brzozy zostały pociachane, trawy wysokie zrobiły miejsce trawom niższym, przybyło mnóstwo kulek bukszpanowych, zniknęły lampy solarne i runianka, bluszcz bardziej obrósł gabion - wymieniać jeszcze? Macham między Panem Tadkiem a innymi impresjonizmami
Ania i róże i cała reszta :) 14:07, 18 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudne zdjęcia

Dzięki Sebek

aneta230972 napisał(a)
Aniu to Twoje: "takie tam" jest piękne .
Pozdrawiam i za rady bezcenne dziękuję .

Dziękuję Anetko, pozdrawiam

alinak napisał(a)
Aniu widzę że thuje posadzone zamiast cisów . ...i dobrze nie chciałam ci mącić ale te cisy wcale nie takie niezawodne i thuja szybciej dużo da efekt ...
a z trawą na piachu masz racje nie urośnie za chiny ...ja mam ten sam problem w przedogródku . miałam fajną glinę to mi się zachciało ziemi dokupić . facet nas oszukał przywiózł z wykopu rzecznego ziemi z większością piachu i trawa jest tam teraz ładna tylko wtedy jak pada . a w lecie siano i koniec ...nie łódź się trawa będzie tam tylko sianem ....lepiej uciułać coś i może jakieś płyty ( fajne są z Libetu )położyć ...., może odnieść się do muru sąsiada ..coś w popielu ...

Alinko, dzięki, dobrze, że ktoś podziela moje zdanie.
I co do tujek też .
Na razie muszę jednak posiać tę trawę, bo nie mam kasy na szaleństwa, ale jak będziemy w końcu robić kostkę to i tutaj zrobię sobie odpowiednik placyk. O .

Agcia napisał(a)
Dołączam się do Sebka- piękne zdjęcia i widoczki kot czadowy

Dzieki
Kot nie mój, mieszka u nas, ale na dole, u ojca

iwonadm napisał(a)
Aniu zdjęcia piękne
ja już moje różane zakupki wsadziłam
Co do tabliczek chcę zrobić sobie w pracy takie małe znaczki do róż
ze srebrnego laminatu, jak mi to wypali to pokażę u siebie takie tabliczki

Iwonko, bardzo jestem ciekawa tych znaczników, jak się dorobisz to pokaż je koniecznie, szukam tańszej wersji znaczenia róż niż ta aktualna

agata19762 napisał(a)
Aniu fotki robisz obłędne
kot w akcji superaśny
mam do Ciebie ogromną prośbę, czy możesz zaglądnąć do mnie ???
mam problem z różyczkami...plisssssss

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=388

Byłam
Dzięki za pochwałkę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:04, 18 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani, chce się żyć, bo słońce świeci, a ja dzisiaj mam niestety papierową robotę, nauka przelewania zusów przez internet. Po ostatnim pocałowaniu klamki pod moim bankiem...hmmm obraziłam się i postanowiłam nie jeździć a wszystko robić przez internet Ciekawe czy opanuję tę masę kwitków.?

Jednak nie omieszkam zrobić obchodu ogrodu i posiedzieć na co niektórych siedziskach, rozmieszczonych po ogrodzie

Jak wypełnisz pierwszy raz to potem tylko zapiszesz szablon i w następnych miesiącach będziesz już tylko zmieniać numer deklaracji i kwotę Raczej w każdej bankowości internetowej jest do wyboru przelew ZUS, na prawdę dużo łatwiej je wypełnić niż w banku czy na poczcie - no i oszczędzasz na prowizjach Dodając do tego zwykłe rachunki jest to kilkaset złotych rocznie, także warto
Macham niedzielnie - ja też dziś w papierach, bo przygotowuję się do prezentacji....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:24, 18 maj 2014

Do góry
Karolina, nie wiem, jakies takie byly od poczatku liche. Nawet bylam ostatnio w tej szkolce, w ktorej je kupowalam i zagadalam z Panem. Ponoc nie ja pierwsza zglosilam temat Widac mieli taka felerna partie.. Z tych w poprawczaku, jesli przezyja porobie sobie kulki

Kasiu, spokojnie, zakwitna

Madzenko, u mnie sloneczko, mam nadzieje, ze u Ciebie rowniez. Tez odpoczywam Aktywnie Dlubiac sobie w ziemi tu i tam

Martaibartek
, 35 szt. na jakies trzy metry Namiar na pw. Ale uprzedzam, bukiski sa z golym korzeniem i nie sa jakos szczegolnie duze, co mi akurat zupelnie nie przeszkadza, przeciez sie rozrosna, za to wygladaja na zdrowiutenkie i cena baaaardzo dobra

Aneta, niom, nawet obydwa siem puszczajom

Jula, Dwa ule som, sloma na daszki jest, tylko Zon musi miec wene na roboty dekarskie Dzisiaj zagladalam do ula, podejrzalam ile miodku moge sobie wziac. Na razie ze dwa - trzy litry pewnie by sie zebralo. Do drugiego ula wsadzilam nadprogramowe ramki i czekam Buksikom z poprawczaka nic nie robie na razie, czekam na rozwoj wypadkow

Sylwia, fajnie, ze zajrzalas Bogdzie mnie poinstruowala co czynic wiec sie posluchalam fachowej rady i wylamalam co niepotrzebne. A umbry, czemu myslisz, ze bys przesadzila? Twoj ogrod jest jak bombonierka, kilka lizakow wiecej chyba nie zemdli...

Sebek, no biedny, ale juz mnie draznil dosc mocno. Sama jestem ciekawa czy te buksiki dadza rade.

Co z tym ogródeczkiem począć 12:35, 18 maj 2014

Do góry
Sebek jeśli masz rację i to werbena (ja tez mam nadzieję że to ona ) to ona jest szalona jakaś .
Pancia jedna w LUTYM była siana !!
Co z tym ogródeczkiem począć 12:31, 18 maj 2014

Do góry
Bukszpanów jeszcze nie tniemy - cieszymy się z pięknie zielonych poczochrańców A w doniczce to na 99% werbena Zakupy do donic świetne, czekamy na kompozycje
Spotkanie w Pisarzowicach - Święto Kwitnących Azalii - maj 2014 11:18, 18 maj 2014

Do góry
Super zdjęcia, miło Was widzieć Choć pogoda nieudana, to humory mieliście świetne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:52, 18 maj 2014

Do góry
Bogdziu, Gabrysiu - miło, że pamiętacie Na pewno będę czuć to wsparcie

Madżen - doskonale Cię rozumiem, w kuchni to mogę jedynie posprzątać Oraz zrobić herbatę lub kawę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:03, 18 maj 2014

Do góry
Sebek...to ja też będę zaciskać kciuki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:00, 18 maj 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Obiecuję, że nie posyłałem! Ale u mnie teraz znów pada, więc chyba ktoś inny Ci go wysłał
Przynajmniej nie kusi Cię, by wyjść do ogrodu tylko pewnie do imprezy się przygotowujesz

Dokładnie tak było, bo zwykle zamiast pichcić dłubię w ogrodzie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:18, 18 maj 2014

Do góry
Malgosik - dziękuję, faktycznie te limonkowe orliki byłyby idealne na wiosenną pościel inne inspiracje też, ale ja nie mam głowy do działania aż na tylu frontach

dorciabe, Monic, Sebek,ewakatowice - dziękuję za pochwały, zawsze powtarzam, nigdy nie jest tak dobrze żeby nie można było czegoś poprawić

Gosia_S - dlatego właśnie zamieściłam archiwalne fotki z tego poobojowiska jakie było. gdy zakupiliśmy tę działkę

Bea - odpowiedziałąm na pw

Kondzio - miłe słowa, dzięki, ale faktycznie dopracowuję detale, kompozycje

kaisog1 - Gosia werbena jest niezastąpionym "patyczakiem" - trzeba sprawić żeby się wysiewała i będzie ok. Nic nie wzeszło w Kubusiowie? Mam nasiona, może sypniesz po rabatach?

ana_art - na pewno, ma zupełnie inną konstrukcję

ewakatowice - nauczysz się, każdy się nauczy kto chce to robić, to kwestia praktyki i wyczucia, stopniowo trzeba, a potem poprawisz. Tniemy końcem czerwca, jak przyrosty zmienią kolor na ciemniejszy.

ana_art - odnośnie zdjęć, teraz zrobię szarówką nie w nocy.

tusiawka - kupiliśmy 4 rodzaje żarówek do wypróbowania, te co świecą szeroko najgorzej dają efekt, najlepiej te wąskie, jakby punktowe, ale moc około 30 W, tego nie jestem w stanie podać bo to dla mnie za skomplikowane. Jak zakończymy montowanie po całym ogrodzie to wtedy zrobię jakąś analizę.

Jedne się grzeją, drugie są chłodne i na pewno lepsze te zimne.

asiach - wybrałam najlepsze, ale wierz mi - mam nawet czerwone zdjęcia były, za sprawą lampy ulicznej, która wisi nad ogrodem i psuje efekt.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies