Wszystkie chyba mamy słabość do dodatków ,gdyby tylko mieć więcej czasu na ich tworzenie...albo wyszukiwanie...
Dzbanuszek i odważniki zarekwirowałam teściowej...
Witaj, pięknie masz w ogrodzie, bogactwo bylin, kwiecia
Czy ta wysoka roślinka żółtawa chmurka to jakaś rutewka?
Gipsówka imponująca, ona lubi sucho i piaszczysto?
Aniu!Trzcionka na napis pobrana z internetu ,napisane w prog. graficznym(syn mi pomógł)Potem wydrukowane na drukarce laserowej i zrobiłam transfer na pomalowaną deseczkę.Jak się spotkamy to Cię mogę nauczyć
Sesję miała w różnych miejscach i w różnym świetle
Eden Rose mam posadzoną za płotem i ma się przewieszać nad szałwią i przywrotnikiem ,ale jak do tej pory nie zaszczyciła mnie żadnym kwiatkiem i pąków też nie widać, może w pierwszym roku buduje krzaczek, ale gałązki też jeszcze nie przechodzą na drugą stronę płotu Poczekamy ,zobaczymy...!
Jestem pod ogromnym wrażeniem uzyskania sadzonek róż z patyczków. Pisałam, że mnie to się nie udało, a próbowałam nie jeden raz.
Spróbuję kolejny raz, mam kilka róż, które bardzo mi się podobają i chciałabym mieć ich więcej. Kwiat różany od od wnuka przepiękny. Myślę, że posadzenie tych patyczków do ogrodu to ryzykowne posunięcie. Może najpierw do doniczki i gdzieś w cieniu zadołować.
Pisałam już wcześniej, że w tym roku po raz pierwszy ściółkowałam wszystkie rabaty ziemią po hodowli pieczarek. Jestem zachwycona rezultatem. Rabaty ładnie wyglądają rośliny pięknie i zdrowo rosną oraz nie ma chwastów!
Z chwastami od wielu już lat nie miałam większego problemu (rabaty systematycznie co roku ściółkowałam korą). Ale zawsze jakieś pojedyncze chwaściątka się pokazywały. A w tym roku zero!
Ziemia po hodowli pieczarek, którą dostaliśmy ma kolor brązowy.