Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Kasia_CS 07:28, 20 sie 2018

Paulinko, ostatnio Zoja pokazywała swojego Phantoma, który w 3 sezonie ma nieco ponad 2 metry Więc widzisz - jest różnica jak u kogo rośnie - u mnie ma mniejsce możliwości
Kasya 07:30, 20 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
I hortensja ogrodowa

Zachwycam się
Niebieskiego zawsze mało
paulina_ns 07:54, 20 sie 2018

anabuko1 napisał(a)

Piękne widoczki ogrodowe.
Ta niebieska hortka też śliczna
O w B. Już cebulowe się zaczynają ?.muszę tam zajrzeć

Dzięki Aniu niestety nie wszystkie widoczki są takie ładne wstawiam Ci zdjęcie wspomnianej w Twoim wątku hortensji moonlight tak wygląda

Nie mam pojęcia co może być przyczyną, posadzona była wieczorem, zaraz po posadzeniu była straszna ulewa, stała 3 dni w wodzie, mąż twierdzi, że może za dużo wody miała, no, ale hortki lubią z reguły wodę, więc nie wiem już sama. Obok rośnie druga i nic jej nie jest ;/.

paulina_ns 08:00, 20 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
Paulinko, ostatnio Zoja pokazywała swojego Phantoma, który w 3 sezonie ma nieco ponad 2 metry Więc widzisz - jest różnica jak u kogo rośnie - u mnie ma mniejsce możliwości

Widziałam właśnie Kasiu, 2 metry na trzy sezony to niezły wynik u mnie też trochę za gęsto posadzony pewnie, aż tak się nie rozrośnie, no, ale zobaczymy buziaki.
mrokasia 08:13, 20 sie 2018

Hmmmm, biedna hortka, ciekawe co się stało...
Przytnij, jak zdrowe korzenie to odbije. Ja kupiłam niedawno jedną i zapomniałam podlać doniczkę i uschły liście i kwiaty. Przycięłam, podlałam i właśnie wypuszcza zielone, będzie żyć czego i Twojej życzę .
paulina_ns 08:22, 20 sie 2018

Kasya napisał(a)

Zachwycam się
Niebieskiego zawsze mało

Oj tak szkoda tylko,że tak mało roślin jest w tym kolorze buziaczki Kasiu
BasiaLT 08:52, 20 sie 2018

Paulinko myślę że warto tą hortensję na razie zostawić w spokoju. To że tak wygląda nie musi być twoją winą tylko sprzedającego. Może już u niego coś się jej nie spodobało a u ciebie jest tylko efekt końcowy. Poczekaj parę dni i zobaczysz co będzie.
paulina_ns 09:01, 20 sie 2018

mrokasia napisał(a)
Hmmmm, biedna hortka, ciekawe co się stało...
Przytnij, jak zdrowe korzenie to odbije. Ja kupiłam niedawno jedną i zapomniałam podlać doniczkę i uschły liście i kwiaty. Przycięłam, podlałam i właśnie wypuszcza zielone, będzie żyć czego i Twojej życzę .

Może Kasiu trafił mi się jakiś feralny egzemplarz. Myślałam o przycięciu, ale jak teraz ją przytnę to co z cięciem wiosną, mam ściąć drugi raz?
eVka 09:42, 20 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Ewka spokojnie ja w tym roku za dużo szaleć nie będę, chce tylko dosadzić w paru miejscach, gdzie jeszcze nie rosną i tyle działasz coś w ogrodzie? U nas taki upał,że czekam na ochlodzenie i też mam parę planów na później. Zostawiam Ci moją obecną ulubienice, czyli róże minervę

Przepiekna róża. Nie znałam jej. Ma niesamowity kolor.
Działam jak zawsze ogrodowo, mimo upałów, ogarniam teren pod kolejny trawniczek i rabatę choinkową podgarażową Wczoraj prawie udaru dostałam, głowę chłodziłam w basenie.

Przepiękne te Twoje hortki, cały czas ciągnie mnie do vanilek ale już miejsca zaczyna brakowac na nowe chciejstwa
Makao_J 10:00, 20 sie 2018

Paulinka wkleiłam te kwiaty Magical Moonlight. Przepraszam że tak długo czekałaś ale dzieciaki zużyły mi cały internet i nic nie mogłam zrobić. Dziś już działa na szczęście