Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogródek Iwony II 20:14, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko ja z cebulowymi zacznę chyba po tym ochłodzeniu, bo przyszły tydzień podobno zapowiada się cieplejszy... podobno
Chociaż na samą myśl o tym ile tego mam i ile jeszcze planuję to mnie głowa boli, ale przynajmniej mam zaplanowane co i gdzie

Łuki, przed chwilą sprawdziłam 10-dniową pogodę. Do niedzieli ma padać ...
Dziś pada cały dzień. Potem u mnie ma być tak samo zimno, ale zza chmur ma być słoneczko, w dzień 11 - 12 stopni, w nocy 2 stopnie. Brrr..... Jak pomyślę o cebulowych, zimniej mi jest...
Jak tylko pokaże się bezdeszczowo, zaraz zabieram się za wykopanie gladioli i wsadzanie cebul.
I szczęściarzem Łuki jesteś, jak wiesz, gdzie co posadzisz.
Ja jak zwykle zagubiona jestem
Znowu będę chodzić z kartonikami między rabatami i rozkładać paczuszki
Rok temu sadziłam po kilka w jednym miejscu, teraz planuję pojedynczo, ale więcej na rabacie w danym kolorze ... Czy się uda, nie wiem, bo ilość ograniczona.
Ogród z łezką II 19:29, 03 paź 2016

Do góry
Zajac świetny ale do życia na swobodzie juz sie nie nadaje. Luki ma rację co można pomyślec widzac zająca na parapecie oknaCo do róz i zbierania lisci to juz wolę żeby chorowały nie dosc że przez cały rok przy nich praca to jeszcze jedna wiecej. Wolę rodki i bylinki.Pozdrówka dla emeryta.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:49, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Kasiu ja to się normalnie dziwię, że modelką nie zostałaś
Fajnie zobaczyć zdjęcia ze spotkania

Lukasz - byłam, wytrzymałam 1,5 roku i szlag mnie trafił jak zaczęły się szantaże umowami. Nie lubię kajdan i przymusu, zwłaszcza jak się przełożonym wydaje że dziewczyna tylko o tym w życiu marzy. Nie potrzebuję się wyginać na scenie by sobie pochlebić, mam męża dla którego jestem gwiazdą i to jest najważniejsze. Są 3 rzeczy w życiu które bardzo psują człowieka - pieniądze, sława/władza i uroda. A ja jestem idealistą z bardzo surowymi zasadami (wobec siebie). Chodzenie po wybiegu wiąże się z każdą z w/w możliwości i dlatego trzymam sie od tego z daleka. A jestem bardzo silna w postanowieniach
Jedno co fajne, to nauczyli mnie ładnie chodzic i malować się bo tego nigdy nie umiałam
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 14:11, 03 paź 2016
Do góry
Luki napisał(a)

ale trafna uwaga
bo ja kiedys tez sobie tak pomyślałam ...że ona (Kasia) z wybiegiem ma cos wspólnego ...ładnie sie na zdjeciach prezentuje umie sie ustawic jak trzeba ..tylko moja mysl nie ujrzała swiatła dziennego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:43, 03 paź 2016

Do góry
Zawsze jakaś woda w linii zostanie, a to może kroplowniki uszkodzić bo to mimo wszystko cienki delikatny plastik w tych miejscach jest. Ja wszystko przedmuchuję dla świętego spokoju
Tu ma być ogród :) 11:40, 03 paź 2016

Do góry
Edyto według mnie to każde drzewo można przesadzić jeżeli zrobi się to odpowiednio i w dobrym terminie, ale na pewno takie drzewo sezon odchoruje. Asia nawigatorka wiosną chyba nawet przywoziła wykopane wielkie brzozy tylko, że pospolite.
Chociaż wiesz ja specjalistą nie jestem i sam bałbym się takiej operacji.
Zazdroszczę niechcianego trawnika, bo u mnie nikt nic przy nim nie robi, a bronią jak złota w skarbcu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:37, 03 paź 2016

Do góry
Aniu oczywiście, że trzeba, całą instalację trzeba przedmuchać bo woda jak zamarznie to raz może rozerwać rury pod ziemią, a w lniii kroplującej uszkodzić kroplowniki, zraszacze też mogą się uszkodzić
Lawendowy zawrót głowy 11:25, 03 paź 2016

Do góry
Jolu ja jestem zachwycony Waszym ogrodem, wyszedł Wam na prawdę znakomicie, jak z katalogu.
Proszę teraz jak na spowiedzi wyznać pochodzenie ambrowca bo poluję na niego dłuższą chwilę i trafić nie mogę
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:21, 03 paź 2016

Do góry
Normalnie się rozpływam, przepięknie. No nie mam co mądrego do napisania, idę jeszcze raz popatrzeć
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 11:19, 03 paź 2016

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:15, 03 paź 2016

Do góry
Aniu ja planuję go doprowadzić maks na 80cm, ale co roku będę drastycznie ciąć by jak najdłużej był w jednym miejscu, może 10 lat uda się go w ryzach utrzymać Na razie będzie prowadzony na 60cm, aż się zagęści.

Kindzia przynajmniej te późne kwitnienie wszystkiego u mnie ma plusy jesienią Możliwe, że to z powodu stanowiska lub innych odmian bo Twoje to Brunette, a moje Black Neglige
Ja jeszcze poczekam bo mój piaseczek potrafi wyschnąć i w październiku, ale jak się chłód utrzyma to też przedmucham, a dolać już z węża można w razie potrzeby
Ogród z łezką II 11:06, 03 paź 2016

Do góry
No z zająca to się mega uśmiałem gdybym zobaczył taki widok przez okno to miałbym podejrzenia o dosypanie mi czegoś do obiadu
Pogoda ma ponoć wrócić... w sumie to mnie zastanawia bo o to nie pytałem, przed bramą też będziesz rabatę robić czy zostawiacie ją jako otwieralną bo przy wersji z większą rozróbą z tego co pamiętam chcieliście z niej zrobić stałe ogrodzenie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:28, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko zdecydowanie na zdjęciach trawnik większy się wydaję, ale ja właśnie pamiętam, że masz tylko 70m2, ja mam ponad 300 przy tej samej powierzchni działki co ty... oj jak to boli
By troszkę merytoryki dorzucić to napiszę o moich różach. W zeszłym roku jesienią wyzbierałem każdy listek co do jednego i w tym roku zero chorób grzybowych co w porównaniu do zeszłego roku jest sukcesem, nawet William zdrowiutki od wiosny. Nie wiem czy to od zbierania liści zależy, ale na pewno w jakimś stopniu się przysłużyło.
Z drugiej strony łatwo mi się gada porównując moje 17 róż do Twoich kilkudziesięciu
Wytrwałości

U mnie liście zbierane zawsze, zawsze!!! Na dodatek obrywam wszystkim różom wszystkie liście na zimę i dopiero kopczykuję...nie chcesz widzieć teraz liści moich róż, uwierz, że nie chcesz...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:16, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Zawitka u mnie hortensje bardzo późno zakwitły i do tego jak widać nawet na jednym krzewie zrobiły to nierówno

Aniu nie ja brałem te sadzonki 50-60cm po 6zł, a te mniejsze chyba Renia brała jesienią zeszłego roku. Sadzenie jesienne jest o tyle lepsze, że rośliny wiosną są już ukorzenione i nie trzeba tak pilnować się z podlewaniem jak w przypadku sadzenia wiosennego, a podlewać trzeba mocno i dokładnie (oczywiście od pogody zależy) Wiosną bezpieczniej jeżeli chodzi o możliwość przemarznięcia, ale cis to raczej nie ma prawa zmarznąć tym bardziej jak posadzisz do połowy października.

a powiedz na jaką wysokość planujesz go prowadzić?
to zamówię teraz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:03, 03 paź 2016

Do góry
Jolu gdyby nie linia energetyczna przebiegająca wzdłuż zachodniej granicy działki posadziłbym też tam kilka drzew, które zasłoniłyby mnie chyba całkowicie, niestety jest jak jest i dalej pozostaje u mnie większość miejsc na widoku.
Urok działki 15x60m...

Marysiu obyś była zadowolona

Iwonko ja kupowałem jak Gracki, ale wiem, że nimi nie są bo rosną bardzo niskie w sezonie, dopiero jak zaczynają kwitnąć nabierają masy. Na początku byłem zły, ale teraz nawet mi się podobają i dzięki temu, że nie są tak olbrzymie jak Gracillimusy to nie muszę ich przesadzać

Kamcia dziękuję
Chciałem koniecznie mieć równiutkie drzewa, jak znalazłem takie okazy do tego niedaleko domu w świetnej cenie to byłem przeszczęśliwy
Ogródek Iwony II 08:51, 03 paź 2016

Do góry
Iwonko ja z cebulowymi zacznę chyba po tym ochłodzeniu, bo przyszły tydzień podobno zapowiada się cieplejszy... podobno
Chociaż na samą myśl o tym ile tego mam i ile jeszcze planuję to mnie głowa boli, ale przynajmniej mam zaplanowane co i gdzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:49, 03 paź 2016

Do góry
=Luki napisał(a)]Miskant zagadka, ale lubię go

Witaj Luki ! U mnie miskant zakupiony jako Gracilimus wygląda bardzo podobnie jak ten Twój Zagadka Ale Gracilimus to chyba nie jest. Już długo szukam odpowiedzi na to pytanie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:44, 03 paź 2016

Do góry
Marzenko zdecydowanie na zdjęciach trawnik większy się wydaję, ale ja właśnie pamiętam, że masz tylko 70m2, ja mam ponad 300 przy tej samej powierzchni działki co ty... oj jak to boli
By troszkę merytoryki dorzucić to napiszę o moich różach. W zeszłym roku jesienią wyzbierałem każdy listek co do jednego i w tym roku zero chorób grzybowych co w porównaniu do zeszłego roku jest sukcesem, nawet William zdrowiutki od wiosny. Nie wiem czy to od zbierania liści zależy, ale na pewno w jakimś stopniu się przysłużyło.
Z drugiej strony łatwo mi się gada porównując moje 17 róż do Twoich kilkudziesięciu
Wytrwałości
Lifting starego ogródka 21:49, 02 paź 2016

Do góry
Halo, a gdzie Panią wywiało
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:13, 02 paź 2016

Do góry
Zawitka u mnie hortensje bardzo późno zakwitły i do tego jak widać nawet na jednym krzewie zrobiły to nierówno

Aniu nie ja brałem te sadzonki 50-60cm po 6zł, a te mniejsze chyba Renia brała jesienią zeszłego roku. Sadzenie jesienne jest o tyle lepsze, że rośliny wiosną są już ukorzenione i nie trzeba tak pilnować się z podlewaniem jak w przypadku sadzenia wiosennego, a podlewać trzeba mocno i dokładnie (oczywiście od pogody zależy) Wiosną bezpieczniej jeżeli chodzi o możliwość przemarznięcia, ale cis to raczej nie ma prawa zmarznąć tym bardziej jak posadzisz do połowy października.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies