Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Makusia 08:30, 03 paź 2016

Edytko- dziękuję bardzo za zdjęcia brzozowej- Ciebie może drażni to, czy owo, ale dla mnie jest super- ja tam żadnej siatki zielonej nie widzę Widzę natomiast piękne brzozy i piękną rabatę!
Moniq 08:45, 03 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Variegatusy są piękne, a jedyna rzecz, której się u nich boję, to pokładanie się, bo jednak liście mają szerokie i wielkie, przez co ciężkie, w tym roku u mnie poodchylało się od kępy tylko kilka pojedynczych ździbeł, ale wiem, że to jest mankament tego miskanta.

Trudno, dzieki swej urodzie duzo mu mozna wybaczyc. A jak wysoki rosnie?
lojalna_ 08:46, 03 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Kasiu, właśnie wiem, że muszę roślinom dać czas, bo zmieniać tam nic bym nie chciała, mam jedynie świadomość, że brzozowa powinna być większa, niestety jak była robiona eM walczył o każdy milimetr trawnika, teraz nawet byłby gotów oddać połowę

Ktoś w ogóle przesadzał brzozy, czy to się może udać?

No własnie i my i nasze emy dojrzewamy do pewnych decyzji )) dla mnie efekt jest wow!
Kindzia 09:57, 03 paź 2016

Właśnie Ci się chciałam zapytać co zrobiłaś z Variegatusami, że tak Ci stoją...u mnie cynie je w tym roku trzymają, jak były same, to kładły się okropnie...dlatego koło ogrodzenia przesadziłam. Jak nie będzie ich miało co trzymać, do siatki uwiążę. Nie lubię jak tak leżą.

Następny ogród z takim porządeczkiem. Tak lubię bardzo
Luki 11:40, 03 paź 2016

Edyto według mnie to każde drzewo można przesadzić jeżeli zrobi się to odpowiednio i w dobrym terminie, ale na pewno takie drzewo sezon odchoruje. Asia nawigatorka wiosną chyba nawet przywoziła wykopane wielkie brzozy tylko, że pospolite.
Chociaż wiesz ja specjalistą nie jestem i sam bałbym się takiej operacji.
Zazdroszczę niechcianego trawnika, bo u mnie nikt nic przy nim nie robi, a bronią jak złota w skarbcu
lindsay80 21:26, 03 paź 2016

jazzy napisał(a)
Ja tam widzę, że u Ciebie o wiele dalej niż u mnie Tzn. ogród Twój bardziej zaawansowany
Te trawska! Ach!

Jeszcze by się trochę dobrej pogody przydało, bo jakiś przypływ ochoty na prace ogrodowe mam
lindsay80 21:27, 03 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Zazdroszczę terenów odzyskanych! Gdybym ja dostała taki kawałek to by mi się działka powiększyła o 25%....

Miałam tam taki sajgon, że aż samej ciężko mi się oswoić z nową sytuacją
lindsay80 21:30, 03 paź 2016

Makusia napisał(a)
Edytko- dziękuję bardzo za zdjęcia brzozowej- Ciebie może drażni to, czy owo, ale dla mnie jest super- ja tam żadnej siatki zielonej nie widzę Widzę natomiast piękne brzozy i piękną rabatę!

Właściciel ogrodu zawsze najbardziej krytycznie patrzy na niego, cieszy mnie, że jak ktoś inny ogląda to słabe strony nie wychodzą na pierwszy plan.
lindsay80 21:36, 03 paź 2016

Moniq napisał(a)

Trudno, dzieki swej urodzie duzo mu mozna wybaczyc. A jak wysoki rosnie?

Można im posadzic coś od przodu co je będzie podpierać. Wg literatury dorasta do 200 cm, u mnie mają 180 cm, a mam je równy rok.
lindsay80 21:40, 03 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

No własnie i my i nasze emy dojrzewamy do pewnych decyzji )) dla mnie efekt jest wow!

No właśnie, szkoda, że błędów nie da się uniknąć, trzeba teraz myśleć jak tych zmian dokonać, żeby były jak najmniej obarczone ryzykiem.