Po dzisiejszym cięciu przekwitłych kwiatów i suchych liści nagle barwniej się zrobiło z czego się bardzo cieszę
Kule miały być na lato, a będą na jesień.....Ale czy piękne...? Zobaczymy..
Elu, wypoczywaj korzystając z ciepłego lata, no i przywieź znad morza piękne fotki.
Gosieńko, dzięki za pochwały. . Też liczę na efekt zadarniający tego rdestu.
Grażynko, smagliczka na pewno pojawi się w przyszłym roku w moim ogrodzie. Lubię rośliny jednoroczne, bo kwitną cały sezon, dłużej niż byliny, które po przekwitnięciu często bardziej szpecą niż zdobią.
Pozdrawiam.
Dziękuję Grażynko Czasami coś gdzieś podpatrzę, przemyślę, pozamieniam i coś takiego mi wychodzi
Ta róża jest okrywowa, nazywa się Sommerwind.
Pozdrawiam
i jeszcze te na podwórku
Taki kwietnik sąsiad chciał dać na złom, uratowałam, tylko muszę pomalować, na biało lub czarno. Doniczki i miejsce to przymiarka.
Dużo czasu zajęła mi wymiana zepsutej pompki w ciurkadełku i ustawienie wysokości słupa wody, ale zrobiłam. Nie ogoliłam planowanych na dziś reszty iglaków, ale takie niebo to jutro wiatr i pewnie nici z fryzjerstwa.
cd. hosta Bedazzled, nad nią gratisik niebieska kostrzewa.
Pięć host już wsadziłam, ale było za ciemno na zdjęcie. Jutro spróbuję dokończyć sadzenie i będzie fotka.
Te cięte tuje były kupione jako szmaragd, teraz wiem, że mi wciśnięto szmelc.
A to moje popisy fryzjerskie
ten ogoliłam pierwszy, a z drugiego obcięłam całą łysą górę, dół też kiepski, ale może się zagęści po cięciu.
Kretonornice atakowane są kipami, może są trochę mniej aktywne ale nadal ryją. Chyba przywykłam juz do ich obecności.
Dziękuję Zoju, dzięki Tobie udało mi się zagospodarować nową rabatę szybciej niż się tego spodziewałam.
Oto fotorelacja
Dopiero niedawno wróciłam z ogrodu, zjadłam kolację i wstawiam obiecane zdjęcia.
1. od góry Praying Hands, Night Before Christmas, Stiletto
2. od góry El Nino, Lakeside Meter Maid
3. od góry Christmas Pageant, Old Glory
4. od góry Golden Meadows, Morning Light