Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:02, 10 maj 2013

Do góry
Pooglądałam cudnie kwitnącą czereśnię i tulipki i kaczeńce - pięknie u Ciebie i dookoła Na pocieszenie powiem, ze nie tylko Ty jesteś w tym roku spóźniona z pracami ogrodowymi... Nadrabiam i nadrabiam, ale i tak się nie wyrabiam i końca nie widać
Buziaki Aguś
edit: Czy ja dobrze widziałam, że u Ciebie kocimiętka zbiera się już do kwitnienia???
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:48, 10 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

O jak dobrze, że zdążyłaś choć część posadzić Moje czekają na sobotę, tylko ponoć ma padać, a wtedy w naszej glinie nie da się kopać dołów Daj znać, gdybyś potrzebowała więcej, bo mam za dużo!

mogę resztę przygarnąć , znajdę im domek heheheh
Aga, a kiedy ciąć?
Gdzieś pisałaś, jednak dziś siedzę przy wniosku i nie mam czasu poszukać
Kubusiowo 10:25, 10 maj 2013

Do góry
Ależ pracowity mieliście weekend! A jacy goście Następny zakup do ogrodu - musowo łopata
Warzywnik wymiata, a rabatki i kanciki - no brak słów po prostu Super!
Buziak!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:15, 10 maj 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Tulipany różowe, pastelowe, fioletowe i bordowe są dokładnie w moim stylu (jeszcze białe). Tak sobie patrzę i myślę, że masz chyba najpiękniejszy ogród na Twoim osiedlu - a przynajmniej jeden z najpiękniejszych. Pozdrawiam ciepło

Nie "chyba" a NA PEWNO najpiękniejszy ogród w całej okolicy!!!

Festiwal tulipanów powala!!! Co jeden to piękniejszy! Chyba w tym roku się wreszcie zmobilizuję jesienią - przyjdę na przeszkolenie do Ciebie i też posadzę tulipany
Ogród zmyślony 09:10, 10 maj 2013

Do góry
No zazdjęciowałaś wątek konkretnie Pooglądałam jak piknie masz! Smardze też miałam 2 lata temu - mnóstwo! Czytałam w necie, że smaczne, że w lesie pod ochroną - i szukałam chętnych smakoszy na nie. Nie znalazłam, więc większość poszła do kosza... Potem się obraziły i już nie pojawiły więcej
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:06, 10 maj 2013

Do góry
Piękna wiosna, w pełni rozkwitu! Migdałki, tulipany i magnolie - to hity każdej wiosny Wszystko takie dopieszczone i wymuskane - więc domyślam się, że ten idealny zestaw wypoczynkowy na tarasie raczej rzadko używany
Jeśli chodzi o nawożenie i latanie z konewką - też latam, ale tylko raz, tzn. kupuję nawozy płynne i podlewam wszystko ( a najczęściej opryskuję).
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 09:00, 10 maj 2013

Do góry
Ale konwalnika zdobyłaś!!! W porównaniu z tymi, które są dostępne u nas - gigant jakiś Przynajmniej wiem, że nie ma co się rzucać na te bidy, tylko trzeba polować na okazy - jak Twój Rh piękne są u Ciebie i jak kwitną!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:51, 10 maj 2013

Do góry
renata_z napisał(a)
Zaglądam i kibicuję.
Jest ślicznie !

Dzięki! Idę z rewizytą
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:50, 10 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aguś a jakie trawki kupiłaś?
Czy zamiast bordowych żurawek będą do mnie pasowaly konwalniki na rabatę z bukszpanymi i Stipą pony tails?

Kupiłam carex chyba "Ice Dance" - sprzedawca nie wiedział dokładnie, jaka to odmiana Ale potrzebowałam ponad 60szt, więc wzięłam te bo tanie - po 3zł.
Konwalniki super by tam u Ciebie wyglądały! Tylko na razie nie ma nigdzie ładnych. W ZC małe biedy po 9,9zł. Musimy jeszcze troszkę poczekać - bo ja też na nie poluję - będę sadzić przy tarasie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:46, 10 maj 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
Aguś, dzięki za wyprawę

u mnie połowa wsadzona , ale ja mądralińska, bo przy Twojej liczbie, moje to pikuś

O jak dobrze, że zdążyłaś choć część posadzić Moje czekają na sobotę, tylko ponoć ma padać, a wtedy w naszej glinie nie da się kopać dołów Daj znać, gdybyś potrzebowała więcej, bo mam za dużo!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:43, 10 maj 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

u nas to samo. Nawóz daliśmy tydzień temu. Trawa soczyscie wygląda z daleka ale z bliska nie jest za wesolo, a w niektórych miescach strasznie.

Nie zdążyłam rozsypać nawozu przed wczorajszą burzą - i dobrze, bo padało raptem 5 minut i to nie za mocno Kupowałam bukszpany plantacyjne - mam do posadzenia 40szt... Wracaliśmy do domu załadowani tak jak Ty
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 16:11, 09 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Powodzenie jest nam bardzo potrzebne M. wertykuluje codziennie po kawałku i jeszcze nie skończył... Trawnik w miejscsach już po wertykulacji dalej nie wygląda tak jak powinien - chyba trzeba będzie powtórzyć.

u nas to samo. Nawóz daliśmy tydzień temu. Trawa soczyscie wygląda z daleka ale z bliska nie jest za wesolo, a w niektórych miescach strasznie.
Roztoczańskie klimaty 16:09, 09 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ja przestrzeni nie zazdraszczam, ale jej stanu zadbania - owszem tak Jeśli rzeczywiście omijasz aparatem chwasty, to bardzo dobrze Ci to wychodzi Jak próbuje robić u siebie zdjęcia z ominięciem pewnych niechcianych widoków okazuje się, że brak miejsc do fotografowania
Dołączam się do gratulacji i pozdrawiam serdecznie

Dzieki za odwiedziny ....Ty też nie masz małego ogrodu cooooo???
Roztoczańskie klimaty 15:05, 09 maj 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Zeto, bardzo lubię Twoje leśne klimaty z bergeniami. Ogrom przestrzeni do pozazdroszczenia.

Ja przestrzeni nie zazdraszczam, ale jej stanu zadbania - owszem tak Jeśli rzeczywiście omijasz aparatem chwasty, to bardzo dobrze Ci to wychodzi Jak próbuje robić u siebie zdjęcia z ominięciem pewnych niechcianych widoków okazuje się, że brak miejsc do fotografowania
Dołączam się do gratulacji i pozdrawiam serdecznie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:55, 09 maj 2013

Do góry
Cudne wszystko! A bez jak pachnie!
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:47, 09 maj 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
O la la, jakie zakupy! Powojnik "Etoile Violette" to mój wybrany - będę go kiedyś mieć No pochwal się jeszcze żurawkami, które kupiłaś... no gdzie?

a dlaczego będziesz go kiedyś mieć? Nie chcesz teraz? Żurawki kupiłam na targach ogrodniczych, jak u rodziców zawitałam. Dlatego nie mam ich za wiele. Nawet nazw nie pamiętam Chyba jedne to lime
Ogród zmyślony 11:04, 09 maj 2013

Do góry
Warzywniak, i to jeszcze powiększony - no szacun! A tarasik - już się prezentuje, a co dopiero jak będzie skończony Po 3-cio majowej ulewie u mnie jeszcze więcej wody stało, więc koszmarek pojawił się nie tylko u Ciebie. A ściana wodna... moja wraz z oczkiem już jest... w marzeniach i czeka na przypływ funduszy
Pozdrawiam zapracowaną ogrodniczkę
Ogród Dominiki 10:55, 09 maj 2013

Do góry
Mogę tylko westchnąć z zachwytu............................
Nie, jednak coś dodam - to niesamowite/niesprawiedliwe, że u Ciebie nawet nowe przyrosty na bukszpanach rosną tak równiutko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:50, 09 maj 2013

Do góry
Widzę, że jesteś bardzo konsekwentny - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy Podobają mi się bardzo te rewolucje A hosty też uwielbiam jak rozwijają listki, zresztą wiosną wszystko uwielbiam w ogrodzie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 10:33, 09 maj 2013

Do góry
Fiu, fiu, jakie tu zielone szaleństwa odchodzą! Same zmiany Żywopłocik bukszpanowy pierwsza klasa a cała nowa rabatka miodzio O korzyści dla układu nerwowego nie wspomnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies