Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

gierczusia 08:55, 10 maj 2013

Allloooo pięknie ... Widać ,że fajny aparat , bo zdjęcia są naprawdę wyjątkowe ). To tak , jakbym tego ogrodu kompletnie nie znała

Dzięki też przy okazji za przypomnienie o suprabicie.. Dobrze ,że miałam ciutek wolnego , bo byłam w stanie tam pojechać .. Nigdy tego nie robię , bo mają tam nienormalne godziny pracy ..., ale za to ich kostka i Twoja rada mnie uratowały .., buziaki
gierczusia 08:57, 10 maj 2013

Ja go bedem całować ... Drugi książę na zapas zawsze się przyda , bo jednego już mam

Wieloszka 09:06, 10 maj 2013

Piękna wiosna, w pełni rozkwitu! Migdałki, tulipany i magnolie - to hity każdej wiosny Wszystko takie dopieszczone i wymuskane - więc domyślam się, że ten idealny zestaw wypoczynkowy na tarasie raczej rzadko używany
Jeśli chodzi o nawożenie i latanie z konewką - też latam, ale tylko raz, tzn. kupuję nawozy płynne i podlewam wszystko ( a najczęściej opryskuję).
Bea 12:18, 10 maj 2013

Wiosenne porządki widać zrobione, a żwirek to chyba nawet odkurzany.
Pozdrawiam i czekam na następne fotograficzne wieści.
AniaK 21:49, 10 maj 2013

Anitko pięknie, ach te wiosenne kolory, mogłyby trwać. Widziałam tam u Ciebie klon, przy ścieżce na rabacie chyba z trawami, czy go przycinasz i jak Ci zimuje?
Pozdrawiam
Enya73 22:13, 10 maj 2013

Pozostawiam pozdrowienia dla wszystkich odwiedzających, a zwłaszcza dla tych, którzy pozostawili po sobie miły ślad,czyli dla: Kondzia, Agnieszki W, Marzenki, Evchen, Agnieszki,Wieloszki, Ani K, Beaty i Eli
Enya73 22:14, 10 maj 2013

Aniu,to klon japoński 'Shirasawanum aureum'. Dostałam go parę lat temu w prezencie urodzinowym od Gierczusi, za co jej bardzo dziękuję.
Trochę mi przemarza, mimo okrywania na zimę,ale ciachnęłam martwe gałązki (posmarowałam maścią ogrodniczą na ranę) i jak widać, odżył.Bardzo polecam do ogrodu, ładnie go rozjaśnia Mój ulubiony klonik
Enya73 22:22, 10 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Allloooo pięknie ... Widać ,że fajny aparat , bo zdjęcia są naprawdę wyjątkowe ). To tak , jakbym tego ogrodu kompletnie nie znała

Dzięki też przy okazji za przypomnienie o suprabicie.. Dobrze ,że miałam ciutek wolnego , bo byłam w stanie tam pojechać .. Nigdy tego nie robię , bo mają tam nienormalne godziny pracy ..., ale za to ich kostka i Twoja rada mnie uratowały .., buziaki

Nooo, w końcu mnie odwiedziłaś Cieszę się, że na coś się przydałam

Co do komentarza, a propos zdjęć ogrodu, to faktycznie aparat nieco "podciąga rzeczywistość", bo kadrujemy tylko wybrany fragment.
O ile dobrze pamiętam ostatni raz byłaś u mnie w czerwcu rok temu (nie licząc listopada,kiedy wszystko było już pod śniegiem), więc naprawdę możesz teraz nie poznać mojego ogrodu Sama dobrze wiesz, jak to miejsce wyglądało na każdym etapie i ile ciężkiej pracy wykonaliśmy, żeby osiągnąć dzisiejszy stan. Dla mnie osobiście to wielka radość i duma Niezależnie od tego,jak inni odbierają mój ogród, ja jestem mega zadowolona z efektu
W ciągu całego ubiegłego sezonu sporo zrobiliśmy i myślę, że zdjęcia oddają w jakimś stopniu klimat tego miejsca
Zapraszam Cię więc do powtórnych odwiedzin jeszcze przed moimi urodzinami Mam mnóstwo roślinek na Twój zielony dach i chętnie się podzielę z Tobą

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 22:22, 10 maj 2013

Dziewczynki,dziś przyszli zaprzyjaźnieni sąsiedzi,więc w końcu miałam okazję posiedzieć na kanapie i posłuchać świergotu ptaków i rechotania żab w stawie. Jest piękny ciepły wieczór, więc zmykam jeszcze na chwilę do ogrodu, życząc Wam miłego weekendu Buziaki
AniaK 22:22, 10 maj 2013

Enya73 napisał(a)
Aniu,to klon japoński 'Shirasawanum aureum. Trochę mi przemarza, mimo okrywania na zimę,ale ciachnęłam martwe gałązki (posmarowałam maścią ogrodniczą na ranę) i jak widać, odżył.Bardzo polecam do ogrodu, ładnie go rozjaśnia

Tak właśnie myślałam, że to ten. Bardzo mi się podoba, tylko bałam się tego przemarzania, mam inny i też kiepsko znosi zimy mimo okrywania, w zeszłym roku już myślałam, że go straciłam, cały sezon się regenerował, została z niego jedna gałazka, ale dał radę i w tym sezonie na razie jest ok, mam nadzieję, że powiększy swój rozmiar. Biję się z myślami, kupić, nie kupić