Urzekło mnie to ujęcie. Jak tu jest pięknie, wszystko do siebie idealnie pasuje.
Napisz proszę co to za roślina tak pięknie zwisa z donic. Jej srebrny kolor mnie zauroczył. Nie pamiętam czy było jakieś zbliżenie tych roślinek, jeśli możesz pokaż je z bliska.
Już doczytałam, ze to dichondra srebrzysta, czy miałaś ją kiedykolwiek? Ciekawa jestem jak z przezimowaniem. Po ile sadzonek jest w dużych donicach, a ile w wysokiej?
Dekoracja była jednodniowa bo na słońcu zbrązowiały. To nie mamy jeszcze jesieni
Wczoraj kosiłam z przerwami do wieczora. A dziś kilka przetworów zrobiłam i wieczorem musowo muszę cały ogród podlać bo najbliższy deszcz w piątek. Chyba że jednak coś popada bo się ciemno robi z jwdnej strony.
A Ty planuj wyjazd
Miniaturowa różyczka znowu kwitnie i ma pączki, chyba jej dobrze pod bukszpanem w stipie
Ale mam nadzieję, że to nie koniec deszczu na dziś. W Niemczech zapowiadają na dzisiaj I jutro ulewy, burze A nawet tornada. Te wielkie tworzące się chmury deszczowe widzialam wczoraj z samolotu w drodze z Hiszpanii. Przez ponad półtorej godziny mieliśmy takie turbulencje, że kapitan nie pozwolił pasażerom opuścić miejsc a korzystanie z toalety tylko na własne ryzyko.
Madzia dzięki ja lubię tego rozchodnika bo jest sztywny, nie pokłada się, tworzy właśnie taką fajną kopułkę, a jaka to odmiana nie wiem, kupowałam jeszcze jak na nazwy nie zwracałam uwagi zrobiłam ci przegląd jak wyglądał w zeszły sezonie jak będziesz chciała to napisz
Witajcie, dopiero zaczynam swoja przygode z ogrodem. Jak dotąd wiecej myśleliśmy nad domem, jednak trzeba wiząć sie za zagospodarowanie terenu. Postanowiliśmy, ze najpierw zrobimy nawadnianie ogrodu. Chcieliśmy zrobić to sami, zeby zminimalizować koszty, ale chyba troche przerasta nas zaprojektowanie tego systemu czy mógłby ktoś rzucic okiem i podpowiedziec jak zaplanowac rozstaw zraszaczy? dookola dzialki pod tujami mamy linie kroplującą. Rabat jeszcze za wiele nie ma wiec chcialabym żeby cały trawnik był podlewany, z góry bardzo dziekuję