Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Magleska 13:53, 07 sie 2018

Piekniutko, wszystkie fotki śliczne ,
moja córka z siostrzenicą skaczą na trampolinach, a ja zaległości forumowe nadrabiam
Kompostu szkoda..... Ćmy wstrętne-też spintorem swoje spryskałam....
Pisze z telefonu z błędami
Buziaki
Kokesz 21:01, 07 sie 2018

Anitka napisał(a)

To czosnek' Millenium". Żałuję, że przywiozłam tylko dwie małe doniczki dwa lata temu z Holandii. Ale nie wiedziałam jak się u nas sprawdzi, a jestem nim zachwycona, kwitnie od lipca do września nieprzerwanie. Szkoda, że wolno przyrasta. Nie jest rośliną cebulową jak inne czosnki. Nie trzeba wykopywać i liście ma zielone, ładne jak u narcyzów i mu nie zasychają. Będę próbować go rozsadzić to zobaczę czy jakieś sadzonki uda mi się pobrać, to ci dam.

Ooo, ja też bym chętnie się uśmiechnęła po malutką sadzonkę
Ciekawe, czy się wysiewa?
Katkak 21:25, 07 sie 2018

A wiesz, że ja tą jeżówkę Green Jewel miałam ze 2 sezony, a teraz wzięła i zniknęła? To już druga jeżówka co mi bez wieści przepadła. Anitko jak ta różowa odętka porządnie się rozrośnie to Ci skubnę kawałeczek, co?
malgorzata_s... 21:27, 07 sie 2018

Katkak napisał(a)
A wiesz, że ja tą jeżówkę Green Jewel miałam ze 2 sezony, a teraz wzięła i zniknęła? To już druga jeżówka co mi bez wieści przepadła. Anitko jak ta różowa odętka porządnie się rozrośnie to Ci skubnę kawałeczek, co?

Pięknie masz Jeżówki bomba. U mnie też Green zniknęla Pozdrawiam
Kokesz 21:53, 07 sie 2018

Anitko, ty masz wprawę w cięciu roślin, więc mam prośbę
Chciałabym przyciąć moje Pisardi ale trochę się boję.
Drzewka były kupione jesienią ubiegłego roku.
Cięłam je już delikatnie na wiosnę a teraz chciałabym je znowu ciachnąć, żeby się ładnie zagęszczały jak u Anety https://www.ogrodowisko.pl/watek/1288-sliwa-wisniowa-prunus-cerasifera-nigra?page=10&quoted_
Czy mogłabyś mi zaznaczyć na zdjęciach miejsce cięcia, jakie wg Ciebie będzie ok ?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1288-sliwa-wisniowa-prunus-cerasifera-nigra?page=23
Dorota123 10:06, 08 sie 2018

Anitka napisał(a)
Wczoraj była aromatoterapia czyli przycinanie lawendy

W donicach na tarasie przekwitniętą wymieniłam na astry - to już oznaka późnego lata.

Urzekło mnie to ujęcie. Jak tu jest pięknie, wszystko do siebie idealnie pasuje.
Napisz proszę co to za roślina tak pięknie zwisa z donic. Jej srebrny kolor mnie zauroczył. Nie pamiętam czy było jakieś zbliżenie tych roślinek, jeśli możesz pokaż je z bliska.

Już doczytałam, ze to dichondra srebrzysta, czy miałaś ją kiedykolwiek? Ciekawa jestem jak z przezimowaniem. Po ile sadzonek jest w dużych donicach, a ile w wysokiej?
greg66 21:53, 08 sie 2018

Anitka napisał(a)
Rozplenice od dwóch tygodni maja już "kotki".

U mnie cały czas są w kręgu zaschnięte czosnki, ale chyba je już usunę, bo zaczynają pojawiać się pomiędzy nimi zawilce.

Witaj Anitko

U mnie rozplenice jeszcze bez ozdób ale miskanty lada chwila pękną.
Pośród roślin co zdobią nasz szalony glob
Jedna zwłaszcza mnie wzrusza - wciąż słońca ciekawa
Nie jest to smukła róża ni potężny dąb
Ale trawa - zielona trawa

Pozdrawiam słonecznie
AgataM 00:19, 09 sie 2018

U mnie średnia rozplenica kwitnie jak szalona. Na wysokich pojawiają się pojedyncze baziaki, a u małej cisza.
U Ciebie jak zwykle oszałamiająco obłędnie.
Pozdrawiam ciągle gorąco......
Iwk4 00:56, 09 sie 2018

Anitko, pokaż te tarasowe donice z bliska. Co to jest to zwisające? Piękne masz obsadzenia. Musze u Ciebie szkolenie odbyć
ren133 10:50, 09 sie 2018

Anitka napisał(a)
Rozplenice od dwóch tygodni maja już "kotki".

Piękne zestawienie))))))))