Skąd wiesz, że myślę o postumencie pod sferę niebieską?
I nie wiem: piaskowiec, granit, cegła? Piaskowca nie mamy w ogrodzie w ogóle ale może będzie ładnie wyglądał na tle bordowych buków w zakątku? Cegła jest na podłodze w szklarniooranżerii i docelowo będzie między skrzyniami i pod stodołą. Granit jest nasz miejscowy. Piaskowiec też z kopalni nieopodal - nie wiem... .
Takie ważne wydarzenia życiowe i święta zawsze powodują głębsze drgania serca i duszy.
Teraz zaś po urlopie wypoczęta, pokazujesz bella Italia. Podobają mi się te cegły, zielone kolory i patyna. Jak tęsknię za Włochami - jadę do Lublina. Zawsze to coś.
Hej, posadziłam ambrowca tydzień temu. Przez ten czas bardzo przebarwiły się liście na czerwono. Czy to nie za wcześnie? Powinien przebarwić się na jesień dopiero... Czy powinnam się tym martwić? Zdjęcie zaraz po posadzeniu.
witam...udało mi sie wygospodarowac miejsce na ognisko..zrobione..ale teraz moze podpiwiecie jakie zagospodarowac teren w koło...myslałam zaby posadzic jakies trawy ozdobne patrzac tak po lawej i prawej i w ten wąski pasek .
Moze poradzicie jakie gatunki
ta beczka i ziemia oczywiscie bedzie zebrana..
tak myslalam aby od kostki ktora otacza drzewko pociagnac kostke - zrobic łuk do obwodu ogniska .i z drugiej strony podobnie za ta gorka ziemi.
wysypac wszystko korą bo kamieni juz za duzo..i teraz co dalej co wsadzic ???
Witam wszystkich. Proszę o identyfikację mojej hortensji, kupionej w tym roku jako Vanilla Fraise. Wygląda inaczej niż w ofercie szkółki, kwiat jest jasno różowy na całej powierzchni a powinien być bardziej różowy i mieć białe wierzchołki.
Kasiu, pamiętasz może nazwę tej jeżówki? Właśnie wróciłam z Mazur i tam widziałam dokładnie taką i zamarzył mi się ten nieoczywisty kolor. Już zaczęłam poszukiwania. Wchodzę do Ciebie, a tu Jest! No piękna! Ile tu masz sadzonek?
Elu róże z drugiego kwitnienia, czekam teraz na pozostałe, pada u nas już od tygodnia i te z różanki się ociągają.Te co teraz ponownie kwitną są w donicach i innych miejscach.
Olu dzięki, u Ciebie też mnóstwo kwiecia,byłam, widziałam, podziwiałam i pozdrawiam.