Kwitnie magnolia parasolowata, kwiaty coraz wyżej i dobrze, bo nie czuć smrodu
Zmienione miejsce ujecia wody - juz nie leje sie pod dom Słupek do obrobienia oczywiście
Tak bardzo podobała mi się magnolia Lennei Alba. Nawet sobie rok temu zamówiłam. Przyszła złamana sadzonka. Dałam jej szansę i wsadziłam. Niestety przepadła. Teraz mam uraz do niej. Może kiedyś dostanę ją stacjonarnie bo przez neta już jej nie wezmę.
Mireczko kochanie. Zdjęć mało bo i mało robię. Poza tym najpierw awaria aparatu a później złośliwość komputera
Ta magnolia to jednak zagadka. Iza przypuszczała, że to chyba Ann. Widziałam u niej na żywo inną i też mi pasuje
Ona łapała co roku tego mączniaka. Co prawda spryskiwacz od trawnika lał na nią wodę ale nie tak znowu mocno, nie wiem dlaczego.
Piękne trociny!
Sliczne Epimedium!- nie mogę się nimi przestać zachwycać.
I tulipany! Wg. mnie fajnie że do białych i pomrańczowych purrissim jeszcze kapnełaś różem- ładne przejścia
Mirka powtórzę za innymi- powojnik cudny. Magnolia jak nie za wysoka to muszę nazwę pamiętać. Bodziszek korzeniasty u mnie zaczyna kwitnąć. Paprocie kupiłam w tamtym roku i na razie nie widzę ich wychodzących z ziemi niestety. A mam ochotę dokupować paprocie, podobają mi się bardzo.
Mirka co to za zwarte kępki przy brzegu obok tego niebieskiego ?
Oj Rysiu, pięknie, ale pracy ogrom. Na razie obrabiam, choć idealnie nie nadążam, zadowalam się tym, co jest.
Na razie kawałek nimi testowałam, zbieram się dalej, pewnie wprawa potrzebna. Trawy nie zbiera, ale oszczędza kręgosłup i dłonie, bo ja też najczęściej, mimo iż mam 2 noże do kantów, robię to nożyczkami;. Za to mam opr od męża.
Serdecznie pozdrawiam
i kolejna magnolia
W związku z tym, że to ogromne drzewa, pilnuję formy, czyli cięcie na bieżąco, ale tylko do końca sierpnia.
irysy już prawie, zgrane z orlikami
czosnki Krzysztofa, w zależności od miejsca, w różnej fazie
Szkoda, ale cóż, na jednej już pąk zobaczyłam.
Już wiem, że to szkodnik, niech przestanie lać, to oprysk zrobię, jedną różę już wykończyły, muszę ściąć do ziemi i może nowe wypuści.
Tak podejrzewałam, że głóg, on chyba kwitnie i ma kolce?
Tu ogrodowe w lasku, lepsze.
nadal leje
górą zaczyna kwitnąć magnolia tripetalla
A tak przy okazji tulipanów to taka mała wycieczka i kilka fotek z kwietnia
Magnolia jak zawsze cała obsypana do teraz kwitnie,
żółta też się fajnie zapowiadała niestety w między czasie był mróz i ją omroziło. Zostały pojedyncze kwiaty, które były jeszcze w dużych pąkach.
Tu jeszcze miało być pięknie
Stawiałabym na odwrót, ale niech jakiś znawca się wypowie w internecie są różne wersje i sama nie wiem czy mam Yellow R. Bo ma duże kwiaty i jasno żółte.
Kancików też nie lubię robić ale Tobie wyszedł super
Zdążyłam posadzić wszystkie zakupy poza cisami
Masakryczne załamanie pogody
Glicynia kwitnie pierwszy raz i właśnie zaczyna pokazywać kolor... mam nadzieje ze nie będzie przymrozków bo chyba będę płakać
Podobnie magnolia....