Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 10:17, 27 wrz 2020

a ja wogólę nie miałam zielonego pojecia o mieszanakch trawy z koniczyną...
ale zmówiłam mieszankę z mikro

a co do zdjęć, to niema co pokazywać...nową rabatą zajęła się nornica z kretem ...muszę z nimi pogadać
tylko Wam powiem, ze bodziszek Rozane to twardziel jest...przesadzałam je w stanie kwitnienia...no i liczyłam się z tym, że albo będe musiała go przyciąć, albo sam klapnie i nie wstanie...a tu niespodzianka...dwa dni było z nim żle...a teraz kwitnie jak wcześniej...i jak tu go nie kochać
beta 21:26, 04 paź 2020

Hejka
Wczoraj cyknelam foty tej nowej rabacie. Nie wygląda efektownie, brakuje jeszcze kilku sztuk bukszpan, ale mam nadzieję że za rok o tej porze będzie zachwycająco

Wykopalam Miodunka - poszła do cienia i poroniłam dużo sadzonek. Dosadzilam Trzcinnika krótkowłosego, został bodziszek Rozane,doszła turzyca sabinska i trzy szalwie Purple Rain. Wypełniłam tiarella i miniaturowymi hostami. No zobaczymy co z tego będzie

beta 21:29, 04 paź 2020

Trochę werbeny , co prawda nie taki busz jak u Karoliny, ale i tak oko cieszy

I w zasadzie więcej zdjęć nie mam. Czasu brakło
beta 15:32, 05 paź 2020

Przyjechała

magnolia 18:50, 05 paź 2020

zmiany super! jeszcze młode, ale widzę potencjał.
Od wiosny ruszą i będzie git.
beta 19:05, 05 paź 2020

magnolia napisał(a)
zmiany super! jeszcze młode, ale widzę potencjał.
Od wiosny ruszą i będzie git.

Wierzę w to z całych sił
Buziaki
Anda 20:23, 05 paź 2020

Łoooo Super. Ciekawa jestem, co powiesz na tą mikrokoniczynę.

Nowa rabata mi się podoba. Co prawda bukszpan to ryzyko, ale zawsze ładnie podkreśla rośliny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
beta 22:08, 05 paź 2020

Anda napisał(a)
Łoooo Super. Ciekawa jestem, co powiesz na tą mikrokoniczynę.

Nowa rabata mi się podoba. Co prawda bukszpan to ryzyko, ale zawsze ładnie podkreśla rośliny.

Cześć
Też jestem ciekawa tej koniczyny...narazie testujemy na małym kawałku..zobaczymy...
No właśnie wiem, że bukszpan to ryzyko...ale mam go już kilka sezonów i w zasadzie spokój. .muszę tylko parę sadzonek dokupić żeby przedłużyć ten żywopłocik który już jest.
Jestem ciekawa efektu tej rabaty w przyszłym sezonie
Ale skoro Magnolia i Ty też mówicie że będzie ok, to ja jestem spokojna.
W razie co, to można znów coś zmienić
mar_za 09:22, 06 paź 2020

Stare drzewa pięknie podkreślone tą nową rabatką. Podoba mi się.
Ja mam koniczynę samosiejkę w części trawnika i to najlepiej wyglądający kawałek. Cały czas soczyście zielony.
beta 10:11, 06 paź 2020

mar_za napisał(a)
Stare drzewa pięknie podkreślone tą nową rabatką. Podoba mi się.
Ja mam koniczynę samosiejkę w części trawnika i to najlepiej wyglądający kawałek. Cały czas soczyście zielony.

Cześć
Też lubię stare drzewa w ogrodzie
Samosiejki u siebie też widziałam w bardzo dużych ilościach
Tylko u mnie teren nie równy , więc przy okazji równamy i siejemy
Jak mikrokoniczyny się sprawdzi to założymy z niej cały trawnik