W sobotę rozpoczęliśmy metamorfozę wokół rowu Na razie powstają skrzynie na ziemię w których będą truskawki, inspekt i może bylinówka.....po wczorajszej donicy wystawowej Finki mam ochotę na taką skrzynię
uziemianie donicy
na 35 cm w najniższym punkcie działki wilgoci nie ma ani grama
te będą nie korowane
Jaki piękny widok! Wspaniale udało Ci się podsadzić istniejący drzewostan. Ludzie często nie zdają sobie sprawy, jakie to szczęście mieć duże drzewa na działce i najczęściej wszystkie wycinają.
Macham z upalnej Lubelszczyzny
Witam
wpadłam z poranną kawą na spacer po Twoim ogrodzie i muszę przyznać, że spacer był wyjątkowy. Nie tylko kwiaty urzekają, ale i "inny" klimat tego miejsca a poezja pięknie uzupełniła ten wyjątkowy nastrój.
Też lubię Niemena i wiesz .... nauczyłam swoich rodziców go słuchać. Poprosiłam by nie zwracali uwagi na sposób interpretacji, który akurat mnie urzekł a dla nich był wrzaskiem, ale by posłuchali słów. Wtedy właśnie Niemen skomponował i śpiewał do słów Galla Anonima "Pieśń wojów". https://www.youtube.com/watch?v=rQuo3Popn9Y
A potem "Sen o Warszawie", "Dziwny jest ten świat" i tak zawładnął ich sercami i stali się jego wielbicielami .
Dziękuję za wyjątkowy spacer .