Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Margerytka40 20:14, 13 lip 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Róże. Okrywowe Lovely Fairy (4 sztuki) i The Fairy (3 sztuki). Kwitną do mrozów.

Fajnie wygląda taka plama,wielkie porosły
Kasya 21:35, 13 lip 2018

Pieknie masz, wiesz ?
Gruszka_na_w... 22:12, 13 lip 2018

Kasya napisał(a)
Pieknie masz, wiesz ?

Doceniam to, co dał mi los. Bardzo. Kilkanaście lat temu nawet nie śmiałam o tym marzyć. Splot niespodziewanych okoliczności nastąpił.
A od paru lat dużo radości daje mi grzebanie w ziemi. Nawet się nie spodziewałam, że będzie jej tak dużo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anna_t 11:29, 14 lip 2018

Haniu tlusciutko u Ciebie w każdym zakamarku !
Masz może peonie? Nie kwitly u mnie i muszę zdiagnozować dlaczego, a że czeka je przeprowadzka to może bym coś lepiej zrobila
Gruszka_na_w... 11:39, 14 lip 2018

anna_t napisał(a)
Haniu tlusciutko u Ciebie w każdym zakamarku !
Masz może peonie? Nie kwitly u mnie i muszę zdiagnozować dlaczego, a że czeka je przeprowadzka to może bym coś lepiej zrobila

Tłuściutko? Piękne określenie. Od czasu do czasu wprowadzam dietę.

Piwonie czasem odmawiają kwitnienia, jeśli są posadzone zbyt głęboko. Pąki kwiatowe muszą być 2-3 cm pod ziemią.
Drugą przyczyną może być zbyt mała karpa i wtedy trzeba jej dać czas na podrośnięcie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Roocika 20:15, 14 lip 2018

Haniu u Ciebie jak zawsze pięknie. Jak oglądam zdjęcia to za każdym razem jakbym coś nowego widziała Taka zmienność i kontrolowany busz są świetne...
anna_t 20:16, 14 lip 2018

Dzięki przypilnuje tych głębokości.
Dieta zimą wystarcza, teraz nas rozpieszczaj
tulucy 20:23, 14 lip 2018

Jak zwykle Haniu
tulucy 22:57, 14 lip 2018

Haniu nie wiem, za co... Może za całokształt
Gruszka_na_w... 21:35, 15 lip 2018

Lucy, Całokształt brzmi dumnie.

Z prac ogrodowych zostało mi tylko wycinanie tego, co przekwitło. Wczoraj ogród pożegnał krwawnik kichawiec, a dzisiaj opuściły go przetaczniki. Z nudów pościnałam przekwitłe kwiatuszki The Fairy.
Po ostatnich opadach mocno w górę wystrzeliły miskanty.

Kwitną liatry i różne odmiany rudbekii.

Ładnie zaczyna się prezentować turzyca Montana (pagórkowata). Opuchlaki w tym roku upodobały sobie hortensje. Wrotycz zebrany i zalany wodą. Dla wzmocnienia roślin przed zimą nastawione są też dwa 25 l pojemniki ze skrzypem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies