Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 20:49, 18 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Dziękuję, cieszę się, że podobają się nie tylko mnie. Tawuły, bukszpany i część jałowców do podcinki. Nie wyrabiam się ostatnio

Nie dziwię się - u Ciebie ostatnio bardzo dużo się dzieje
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 20:42, 18 lip 2016

Do góry
Dziękuję, cieszę się, że podobają się nie tylko mnie. Tawuły, bukszpany i część jałowców do podcinki. Nie wyrabiam się ostatnio
Ogród - Brzóstowa 16:17, 18 lip 2016

Do góry
OlgaKol napisał(a)
Co sądzicie o takim sąsiedztwie dla mojej Lady of Shalott? - krwawnik "Paprika" i kocimiętka

Bardzo mi się podoba to zestawienie A tawuły zgrabnie przycięte muszę wziąć się za swoje.
Ogród KasiWB - część II 14:17, 18 lip 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)

)) no właśnie to też nie jest mój kolor )) generalnie nie lubię żółtego, ale.... mam żółte hakone, kwiaty przywrotnika są też żółte/limonkowe, żurawki też mam żółte - Citronelki i pewnie jeszcze coś by się znalazło ) a ta róża tak mi się spodobała, że koniecznie chciałam ją mieć no to teraz muszę coś jej dobrać do towarzystwa
A Ty masz żółte tawuły

Hakone ostatnio kupiłam i zurawki mam żółte a i tulipany wiosną ale wiosną się nie liczy.
Od środy słoneczko u nas nadają
Pozdrawiam
Ogród - Brzóstowa 11:43, 18 lip 2016

Do góry
Moje tawuły goldflame - przed i po cięciu

Ogród z rzeźbą 17:41, 17 lip 2016

Do góry
Zachwycające tawuły! Rożyczki będziesz przenosić? Aniu chyba dopiero co je tam posadziłaś, Karol może dostać nerwa, jak i Minerwa. U nas nie mają lekko.
Ogród pełen magii!!!!
Ogródek frontowy 17:21, 17 lip 2016

Do góry
Proponuję tawuły dość krótko ciąć jak tylko kwiaty zaczną się pokazywać. No, chyba, że o kwiaty chodzi. Swoje tnę na ok.10-20cm od ziemi. Już po 10 dniach są młode listeczki jak na wiosnę. Czym starsza tawuła tym mocniejsze pędy wypuszcza.
Ogród KasiWB - część II 09:01, 16 lip 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)

)) no właśnie to też nie jest mój kolor )) generalnie nie lubię żółtego, ale.... mam żółte hakone, kwiaty przywrotnika są też żółte/limonkowe, żurawki też mam żółte - Citronelki i pewnie jeszcze coś by się znalazło ) a ta róża tak mi się spodobała, że koniecznie chciałam ją mieć no to teraz muszę coś jej dobrać do towarzystwa
A Ty masz żółte tawuły
Pozdrawiam
Za złotym to i ja nie przepadam, ale też go mam w hakone i tawuła i jeszcze się miłorząb na żółto się przebarwia,ale to jest uroczy żółty taki na który się czeka
Ogród KasiWB - część II 08:31, 16 lip 2016

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Żółty to nie jest mój kolor w ogrodzie ale masz rację ta róża śliczna jest

A Ty masz żółte tawuły
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:46, 15 lip 2016

Do góry

Katkak napisał(a)
Sylwia warzywnik pęka w szwach. A dopiero co martwiłaś się, że posiałaś nasiona, a deszcz wszystko zmył. Kiedy to wszystko tak porosło??? Nie do wiary. Kwietna oprawa warzywnika robi wrażenie .[/quote

Powiem Ci Kasiu, że nie wyobrażam sobie mieć warzywnika bez kwiatów.....nie gada wtedy do mnie
Aga mnie wczoraj zmobilizowała i dzisiaj byliny na suchej rzece oczyszczone i tawuły przycięte, zdążyłam jeszcze oczyścić przekwitłe na wstążkowej.....na jutro została największa
Jak pogoda dopisze może zdążę bo jutro walka z chodnikiem się zaczyna i piwnicy cd.
Em dzisiaj 1/3 łąki skosił, a ja brzózek szukałam....fajnie podrosły drugie tyle to je popsikałam jeszcze nawozem dolistnym.
Ogródek Iwony II 21:52, 14 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonko nadrobiłam zaległości. Fajny przegląd trwa zrobiłaś Do anabelek i ja się przekonałam tylko mam zamiar wsadzić je w obwódkę z tawuły może nie będą się tak pokładać. Smutno mi ,że ni będę na spotkaniu u Ciebie,ale co zrobić siła wyższa a na dodatek jeszcze szyba w samochodzie mi pękła i w sobotę na 13 mam umówione przełożenie. Mam rodzinę w Kaliskach więc jak będę tam jechać koniecznie wstąpię do szkółki we Franku.

Edit: u nas też cały dzień leje nie mam już gdzie deszczówki gromadzić a mam chyba 2000 litrów zgromadzone.
Mam wkopany w ziemię pojemnik 10m3 (taki jak na szambo). Przy moich wielgachnych obszernych dwóch dachach grzech było nie zrobić tego. Przy dzisiejszych ulewach zaczęło mi deszczówkę przelewać, bo już studzienki chłonne też nie wyrabiają. Potop mam...Po takich podtopieniach wszystko zacznie gnić jak nic
Ogródek Iwony II 20:25, 14 lip 2016

Do góry
Iwonko nadrobiłam zaległości. Fajny przegląd trwa zrobiłaś Do anabelek i ja się przekonałam tylko mam zamiar wsadzić je w obwódkę z tawuły może nie będą się tak pokładać. Smutno mi ,że ni będę na spotkaniu u Ciebie,ale co zrobić siła wyższa a na dodatek jeszcze szyba w samochodzie mi pękła i w sobotę na 13 mam umówione przełożenie. Mam rodzinę w Kaliskach więc jak będę tam jechać koniecznie wstąpię do szkółki we Franku.

Edit: u nas też cały dzień leje nie mam już gdzie deszczówki gromadzić a mam chyba 2000 litrów zgromadzone.
Komendówka 19:59, 14 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Romcia fajnie już masz
Czyli mówisz, że tawuły już czas ciachać

Pociachałam, bo pogoda sprzyjała, a i takie jakieś byle jakie były, jedne kwiatki przekwitły, inne nie, ale akurat kwiatki u tawuł mnie nie "jarają". Teraz wyglada to lepiej. Nie przepadam za tymi tawułami, szczególnie wiosną, ale nie stwarzają mi problemów to sobie są. Pociachałam wszystkie (oprócz tej wysokiej) kocimietki, szałwie i przywrotniki na łysola.

Edit: w zeszłym roku tez się nie obcyngalałam z cięciem bylinek i było ok. Sprawdzę jutro!
Tu ma być ogród :) 13:39, 14 lip 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
witaj,
przyszłam podczytać ABC jeżówkowe jeżówki piękne masz i nie tylko je zresztą.
Przedpłocia zazdroszczę - u mnie by nie przeszło i nie przez pijaczków, a pieski - dlatego mam żywopłot z tawuły... kłują drobne gałązki i psy nie włażą.

Witaj Łucja,
mam nadzieję, że info o jeżówkach się przyda.
Dobrze, że są rośliny, które spełniają różniste nasze oczekiwania - bo jak się okazuje z różnymi problemami przychodzi nam się mierzyć, szczególnie przed płotami.
Tu ma być ogród :) 13:29, 14 lip 2016

Do góry
witaj,
przyszłam podczytać ABC jeżówkowe jeżówki piękne masz i nie tylko je zresztą.
Przedpłocia zazdroszczę - u mnie by nie przeszło i nie przez pijaczków, a pieski - dlatego mam żywopłot z tawuły... kłują drobne gałązki i psy nie włażą.
Ogród dla moich synków 07:58, 14 lip 2016

Do góry
Zajrzałam po przerwie i widze ogrom zmian Masz piękne tawuły! Takie małe zwarte kulki. Jak to robisz?
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:49, 14 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Mojego małego rudzielca też ostatnio z pralki wyciągałam. Domi, piękny busz zaczyna Ci się rozrastać. I przetworów Ci zazdroszczę, ja w tym temacie zielona jestem a i czasu nie mam.
Ja tawułki kocham, tawuły trochę mniej.
rosnie rosnie i niech rosnie nadal
powiem Ci, że ja w sumie przetworów to też nie robiłam zaczęłam od jakiś trzech lat dopiero robić - szczerze polecam - swoje to swoje
Podmiejski ogródek 11:22, 13 lip 2016

Do góry
Pokażę jeszcze rabatkę pod tarasem, która najwięcej szkód poniosła.
na środku siedzi tam tawuła japońska goldflame/goldmount
podsadziłam ją berberysem czerwonym fireball i dałam obwódkę z berberysa tiny gold.

dookoła pogrupowałam przywrotniki, rozchodniki i różne inne, które pościągałam z różnych miejsc ogrodu.

chyba nietrudno zauważyć, które sztuki przyschły:/

do tej rabatki mam na razie dwie wątpliwości:
czy te fireballe nie będą za małe? powinny mieć mieć wysokość mniejszą od tawuły, większą od tiny gold, ale boję się, że nie urosną tyle.

za tawułą trzebaby dać jakąś drugą - zimozieloną - kulkę. Myślę że (suprajs!) bukszpanowa dobrze się wpasuje, no nie?

floksy ładnie kwitną, chociaż z trzech odmian została w zasadzie ta najmniej mi się podobająca - majtkowa, ale ta kępa robi się za duża i do tego strasznie łapie mączniaka - więc trzeba będzie przenieść, tylko nie bardzo mam gdzie
Ja i mój ogródek, a może ogród 07:10, 13 lip 2016

Do góry
Mojego małego rudzielca też ostatnio z pralki wyciągałam. Domi, piękny busz zaczyna Ci się rozrastać. I przetworów Ci zazdroszczę, ja w tym temacie zielona jestem a i czasu nie mam.
Ja tawułki kocham, tawuły trochę mniej.
Komendówka 23:55, 12 lip 2016

Do góry
Romcia fajnie już masz
Czyli mówisz, że tawuły już czas ciachać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies