Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

Kasiek 21:04, 21 wrz 2016

roma2 napisał(a)
PJN kochani. Czyli życie się toczy.

Powiedz mu ze go kocham. Nie badz taka.

roma2 15:14, 23 wrz 2016

Marzenaka napisał(a)
Piękne tawuły kupiłaś, i cena całkiem fajna. Też je mam, bardzo je lubię i planuję na nową rabatę dać w przyszłym roku.

No! Mnie też się podobają. I co najważniejsze, nie tylko ze względu na cenę

Basilikum napisał(a)
fajna niedziele mialas ale krotka

daleko masz na dzialke?

portret piesia super

Wiesz jak to jest z odległością...? Niby nie tak daleko, bo 37 km, ale jak się nie ma samochodu do dyspozycji to dupa. W weekendy nie działa żadna komunikacja, a nawet gdyby działała, a ja chciałabym dojechać i wyjechać z: psem (czasem dwoma), torbą ciuchów, torbą żarcia, torbą picia, torbą roślin, torbą z zawartością na kompost..., to słabo to widzę . Aaa, zapomniałam o torbie psa (lub dwóch). Z jedzonkiem, kocyczkiem, ulubioną zabawką i ewentualnym smakołyczkiem.

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Rajska jabłonka uroczo wygląda, a wczesnojesienna odsłona na rabatkach bardzo mi się podoba

Dziękuję . Do Ciebie zaglądam i podziwiam jesienne barwy. Choć u Ciebie, mimo oznak jesieni bardzo "soczyście" wszystko wygląda.

Kasiu wyrazy miłości przekazane!!!

Pszczółko napisałam
roma2 15:20, 23 wrz 2016

Makusia napisał(a)
No no no! Ale tawułowy uniwersytecik
No piękne żeś upolowała!
Tyś whiskowa? Ale fajnie

Uniwersytecik tawułowy niezbędny mi. Whiskowa jestem . Raz na dwa tygodnie.
roma2 15:23, 23 wrz 2016

makadamia napisał(a)
A ja zazdroszczę deszczowego weekendu
U nas całe tygodnie nie padało

Ten deszcz w zeszłym tygodniu, to taka podpucha była, niestety. Padało w sobotę, ale gdy dołowałam tawuły, to mokro było na jakieś trzy centymetry. Od zeszłej niedzieli nic nie padało. Susza trwa.
roma2 15:24, 23 wrz 2016

Mira104 napisał(a)
Jak ja to lubię, zawsze coś nowego się nauczę
Nie mów że Ci 2 raz hosty kwitną?

Nie mówię! Bo one kwitną po raz pierwszy w tym sezonie.
zbigniew_gazda 15:40, 23 wrz 2016

11 tawuł się doliczyłem. A ile poza kadrem. Zawczasu przycinanie tawuł w kulki w przyszłym sezonie wpisz do zadań premiowych mężowi.
Basilikum 15:46, 23 wrz 2016

37 km czasami odczuwalne jest jak 200 calkiem dobrze to rozumiem
ale masz perspektywe zmniejszyc ta odleglosc do Minimum

Makusia 16:15, 23 wrz 2016

roma2 napisał(a)

Wiesz jak to jest z odległością...? Niby nie tak daleko, bo 37 km, ale jak się nie ma samochodu do dyspozycji to dupa. W weekendy nie działa żadna komunikacja, a nawet gdyby działała, a ja chciałabym dojechać i wyjechać z: psem (czasem dwoma), torbą ciuchów, torbą żarcia, torbą picia, torbą roślin, torbą z zawartością na kompost..., to słabo to widzę . Aaa, zapomniałam o torbie psa (lub dwóch). Z jedzonkiem, kocyczkiem, ulubioną zabawką i ewentualnym smakołyczkiem.

Koń Ci niezbędny! Koń i wóz!
roma2 16:18, 23 wrz 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
11 tawuł się doliczyłem. A ile poza kadrem. Zawczasu przycinanie tawuł w kulki w przyszłym sezonie wpisz do zadań premiowych mężowi.

Zbyszku, poza kadrem najwyraźniej 4. Bo zakupiłam osobiście i zadołowałam osobiście całych 15. . Męża muszę oszczędzać, bo ledwo łazi, a operacja kręgosłupa (bo Go czeka niestety), odwleczona na nie wiadomo kiedy . Ja jestem w całym kawałku narazie i ja z pomocą siostry i szwagra (nie, żebym ich przymuszała, bo sami się rwą, jakoś wszyscy lubią tam przebywać i jak trzeba popracować)próbujemy ogarnąć ogrodowe sprawy.
roma2 16:29, 23 wrz 2016

Makusia napisał(a)

Koń Ci niezbędny! Koń i wóz!

Ty się nie śmiej! Jak jestem sama, muszę zabrać wszystko co potrzebne. Bo mnie zawożą w piątek pod wieczór, a odbierają w niedzielę pod wieczór. Tam nie mam Bie....ki ani L..la ani żadnego inszego handlowego przybytku pod bokiem. Jak mi zabraknie żarełka, będę głodna, jak zabraknie picia, będę spragniona itp. itd. . Nawiasem mówiąc brak jedzonka wcale by mi nie zaszkodził. Koń. Koń jaki jest każdy widzi... (). Ale z moim podejściem do zwierząt, to koń siedziałby na wozie, a ja w chomącie wiozłabym go na działkę .