Bardzo podoba mi się ten łan czosnkowy, ale zastanawiam się, co robisz jak czosnki przekwitną, bo przecież one są na brzegu rabaty? Co z tymi zasychającymi liśćmi, których od razu wycinać się nie powinno?
Śliczny ten orlik.
Moje granatowe gdzieś wyginęły.
A Biało-niebieski usiłuję rozmnożyć,ale nigdzie siewek nie widzę
Krwawniki kolorowe też mi wcięło, niby zimy nie było,a coraz więcej strat mam.
Mówisz,że jeszcze nie siałaś kosmosów tzn. że ja nie jestem całkowicie opóźniona
Przedwczoraj latałam jak pijany zając i siałam co się dało przed deszczem.
Przydarłam z Malty łupy w kieszeni Posiałam, ciekawe czy coś wyrośnie.
Ogród bardzo dopieszczony...widać, że dużo pracy zostało w niego włożone. A bardzo podoba mi się ten biały cudaczek-fajnie wygląda,ale aż tak jakoś nienaturalnie.
Dziękuję za miłe słowa, kiedyś jako uczennica dostałam sadzonkę tego bordowego bzu od taty koleżanki z zapowiedzią "tylko dbaj o niego" Minęło wiele lat, on jest już starszym człowiekiem, ale czasem przejeżdża obok mojej działki traktorem. Widzę jak patrzy w stronę mojego ogródka.Nie jestem pewna, czy u Niego jeszcze jest ten lilak.
Kasiu - mam posadzoną runiankę pod świerkiem ( za poradą Szefowej) gdzie rosną hortensje LM, tulipany, krokusy, hosty i nigdy jej nie ciąłem - faktycznie może to błąd? Jedno jest pewne, że lubi cień.
A już tam siedzi 5 lat. O zobacz.
One rzeczywiście mają niesamowity kształt kwiatu. Ja mam orliki po 2 -3 kępki powsadzane razem. I tak staram się wsadzać większości bylin, bo wówczas są bardziej widoczne w większej masie. Tylko niektóre takie jak mikołajki wciska pojedynczo, bo one i tak rzucają się w oczy.
W masie siła.
Posiadam donicę przy tarasie. Posadzone tam mam wierzby hakuro 7 szt. Przed nimi rosną małe tuje danica a przy tarasie otoczka z lawendy. Chciałabym posadzić coś pomiędzy tymi wierzbami żeby stworzyć trochę zasłonięcia na tym tarasie, ale nie może to być mimo wszystko coś wysokiego ponieważ moje okna salonowe wychodzą na taras. Myślałam o berberysach kolumnowych w jednej przerwie np. 3 szt. zielone w innej czerwone ale na tym kończą się właśnie moje pomysły.