Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą

m_gocha 21:46, 29 cze 2018

Bukietówki jeszcze w pąkach. Najbardziej zapączkowana Bobo (na każdej gałązce kwiat) - a ktoś na O. narzekał, że Bobo kapryśna Obficie zakwitnie też Sunday Fraise. Pozostałe do obserwacji

Annabelki zaczynają kwitnąć
Strong Annabell ma olbrzymie kwiaty (może dlatego że część cienkich łodyg wycięłam)
A Pink Annabell już w pełni kwitnienia - niestety ta najbardziej ucierpiała od deszczu
BasiaLT 22:11, 29 cze 2018

Piękne miejsca odwiedziłaś. Pewnie "na żywo" efekt jeszcze lepszy.
jolka 22:37, 29 cze 2018

Fajne wycieczki miałaś, piękne zdjęcia
Anabell u mnie też wczoraj leżała, ale dziś się podniosła samoistnie.
Margerytka40 23:09, 29 cze 2018

Niezmiennie horki budzą mój zachwyt,moje Annabel jeszcze nie położone na szczęście ale troszkę je zdążyłam zabezpieczyć. Wycieczki super ,też myślę żeby gdzieś wyruszyć i poszerzyć trochę ogrodowe horyzonty
m_gocha 00:23, 30 cze 2018

BasiaLT napisał(a)
Piękne miejsca odwiedziłaś. Pewnie "na żywo" efekt jeszcze lepszy.
Zdecydowanie na żywo efekt większy Niestety było trochę za szybkie tempo aby obejrzeć, pozachwycać się i jeszcze dobrą fotkę zrobić

Kwiaty juki karolińskiej zostawiam - niestety kończą kwitnienie w tym roku wyjątkowo wczesne ale b.obfite

a jeszcze 3 tygodnie temu...

m_gocha 00:26, 30 cze 2018

jolka napisał(a)
Fajne wycieczki miałaś, piękne zdjęcia
Anabell u mnie też wczoraj leżała, ale dziś się podniosła samoistnie.
Jola a Ty nie wybierałaś się w tym czasie na jakieś wojaże?
Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na fotki z Rzeszowa. Jak zobaczyłam te obsadzone skarpy to pomyślałam o Tobie i Twojej skarpie

Powojniki kwitną

m_gocha 00:37, 30 cze 2018

Margerytka40 napisał(a)
Niezmiennie horki budzą mój zachwyt,moje Annabel jeszcze nie położone na szczęście ale troszkę je zdążyłam zabezpieczyć. Wycieczki super ,też myślę żeby gdzieś wyruszyć i poszerzyć trochę ogrodowe horyzonty
Asia! Właśnie miałam pytać czy te sadzonki hortek ode mnie żyją? Czy mam ukorzeniać następne?

Jeżówki dopiero będą zaczynać kwitnienie
jolka 21:43, 30 cze 2018

m_gocha napisał(a)
Jola a Ty nie wybierałaś się w tym czasie na jakieś wojaże? Nie wiem czy zwróciłaś uwagę na fotki z Rzeszowa. Jak zobaczyłam te obsadzone skarpy to pomyślałam o Tobie i Twojej skarpie Powojniki kwitną

Ja na razie siedzę na miejscu i ciężko mi się z robotą ogarnąć. Mam nadzieję na luźny sierpień. A jak będzie ... zobaczymy Na fotki z Rzeszowa owszem, zwróciłam uwagę, ale u mnie na skarpie nowy ruch poczyniony - kosodrzewinę wsadziłam w dużej ilości Tak więc wiele miejsca nie zostało, co najwyżej jakieś wypełniacze.

Powojniki przepiękne!! Aż żal, że ich nie mam.
Margerytka40 21:57, 30 cze 2018

m_gocha napisał(a)
Asia! Właśnie miałam pytać czy te sadzonki hortek ode mnie żyją? Czy mam ukorzeniać następne?

Jeżówki dopiero będą zaczynać kwitnienie

Głupio już mi Cię prosić Małgosiu ,niestety nie udało mi się ich uchować i mam z tego powodu wyrzuty sumienia .
MirellaB 00:11, 01 lip 2018

Gosiu moje ogrodówki podlewane nawozem do hortensji niebieskiej kolor zmieniają w przyszłym roku Może u Ciebie też tak będzie